Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 987
  • 394
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз също мога да се включа с отзив за резорт - Sun Siyam Vilu Reef, от началото на декември, защото не срещнах много мнения за него на български и до последно се притеснявах. Ние останахме изключително доволни от избора си, организацията им беше безупречна, храната изключително вкусна, островът зелен и нито твърде голям, нито твърде малък поне според нашите усещания. Рифът беше чудесен и удобството да ти е пред вилата за мен беше незаменимо, тъй като не понасям лодки. На нас лично за 7 дни не ни доскуча изобщо, прекарахме дните в малко шнорхелинг, почивка, хапване и коктейли. Определено бихме повторили.
Като минус мога да отбележа единствено, че леко се чуваше джамията от местния остров срещу ризорта от страната на рифа. Но все пак не особено силно. Аз лично това преживяване не бих си го причинила отблизо. Simple Smile

# 286
Снимки ще споделиш ли, hatred?

# 287
  • София
Дано не досадя само на някого, това е малка част от острова, опитах да добавя още, но надвишават размера. От рифа все още не съм сваляла, че са на друго устройство, но и честно казано гледах да се наслаждаваме на момента и не сме снимали много.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 13:44 от Meredith_Grey

# 288
Момичета, извинявам се нахлувам в темата, прегледах първата страничка, но да попитам и вас - близка се завърнаха от Малдивите на 10.01....в момента е с някакъв обрив по цялото тяло, висока температура, правила е тестове за грип и ковид-отрицателни са.
Може ли да ме насочите...предполагаме че нещо е донесла от там, но какво точно...тя е в София и се чуди къде да отиде, в коя болница...аз предложих инфекционист да търсят, но да се допитам и до вас?

# 289
Денга може би...

# 290
От 10ти досега това е много време, за да е донесла нещо. По-вероятно тук се е разболяла. Колкото до това какво е, ние не сме лекари, как можем да знаем. Вируси с обрив по тялото има много. Има и бактериални инфекции с обриви. Да отиде на кожен лекар и ще и кажат.

Денге е с кървене от носа и се развива много бързо. За дни обикновено, но нека да я тестват за всеки случай и за Денге.

# 291
Естествено че не сте лекари, не съм и искала диагноза.....а попитах, защото темата е за Малдивите, посещавали сте дестинацията, не съм следила темите назад, нито тази, и допуснах че може би има някой ходил там, който да е боледувал след завръщането си.

# 292
Не винаги има кървене от носа, карал съм денга. Понякога е само обрив. Болят доста ставите и мускулите.
Като иде на лекар, да каже да проверят и за тропически болести и така. Но наистина е доста време от 10ти, не бях обърнал внимание, по-скоро е нещо местно.

# 293
  • София
Здравейте! Изчетох доста публикации в темата, но все пак, моля, за мнение и/или препоръка. Опитвам да намеря оптимални полети и настаняване за семейство с три  деца. Децата са над 7 години. Настаняването трябва да е в една вила, а търсим такава над водата - водна или лагуна. На повечето места петото легло е "кошарка". Въпросът е сама ли да се "боря" или да се обърна към агенция? Ще бъда благодарна за всеки съвет и препоръка! Оказа се, че организацията на такова пътуване си е приключение, колкото и самото пътуване, поне за мен.
Попаднах на Ayada Maldives: https://www.ayadamaldives.com/. Предлага възможност за настаняване на 5 човека в една вила. Ако някой може да сподели информация и/или лично преживяване от там, моля да сподели.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 21:35 от borabora_de

# 294
  • София
Моят опит е, че за ризорт на Малдивите през агенциите излизаше доста по-евтино, отколкото през сайтовете на хотелите и буукинг. Ние само хотел ползвахме от агенция. Писах на няколко да видя какво ще ни предложат, разглеждах и чуждите агенции също. Не пречи да им пишеш и да сравниш.
Ние избрахме Луксутур, защото искахме да сме няколко дни на плажна и няколко дни на водна, а на другите, които писахме, не им се занимаваше да преговарят с хотела.

# 295
Доколкото помня във водни вили не искат да настаняват на повечето ризорти деца от съображения за сигурност.

# 296
Във водните вили настаняват деца над 14 години. Аяда е турска собственост, доста добър е. Но е далече от Мале. От Мале ще трябва да вземете самолет с местната авиокомпания и после лодка до острова.

Ще ви пиша агенция на лични, която на мен сега ми даде доста добри цени сравнено с тези от сайтовете на ризортите.

За първо ходене препоръчвам Atmosphere Kanifushi в семейните вили на плажа. Имат много голям басейн и две спални. Плажа е широк, абе уникален е. Храната е изобилна и разнообразна.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 10:09 от Аncy

# 297
За съжаление вече е световна тенденция това хотелите да не предлагат стаи за повече от 4 човека. Даже и само с две деца е трудно, а камо ли с 3 и повече - искат да резервираш две стаи. Доста е неприятно. Почти всички ризорти имат и големи вили, та трябва вероятно да вземете голяма вила, с една или две спални и отделно хол с разтегателен диван. Това ще ви струва като да си резервирате две вили, ако не и повече.

# 298
Здравейте! Идвам с един малко по-различен въпрос...Някой ходил ли е последните години на Малдивите през юли месец и може ли да сподели впечатления относно времето? Чудя се дали вали много често и продължително, дали е подходящ месец за снорхелинг и разглеждане на подводния живот? Благодаря предварително!

# 299
Здравейте! Идвам с един малко по-различен въпрос...Някой ходил ли е последните години на Малдивите през юли месец и може ли да сподели впечатления относно времето? Чудя се дали вали много често и продължително, дали е подходящ месец за снорхелинг и разглеждане на подводния живот? Благодаря предварително!

Последния юли бях за 2 седмици и времето беше прекрасно. Всъщност, отидох, за да обиколя няколко острова и да си избера нов остров за зимната почивка (която започва след 4 дни Simple Smile ). Нов остров не можах да си намеря, но направих доста публикации на различни острови и обекти.

Ето тук е обобщената публикация от цялата обиколка: https://www.facebook.com/peter.kondev/posts/pfbid02hSFGwTMHCqsvs … ffhawYuLQkWMs7aFl

Посещение на ризорта Ганги: https://www.facebook.com/groups/1207686610091587/posts/1587658858761025/

Остров Тодо: https://www.facebook.com/groups/1207686610091587/posts/1587070052153239/

Остров Расду: https://www.facebook.com/groups/1207686610091587/posts/1585751112285133/

Остров Мативери: https://www.facebook.com/peter.kondev/posts/pfbid0N25CvmRVHnce3i … 9Bn9b2cWK9vXcv33l

Ето как беше Укулас през юли:

Общи условия

Активация на акаунт