Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 925
  • 394
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, има ли някой, който е пътувал с агенция и е доволен от нея?

# 361

Да, ние пътувахме с Дертур. Препоръчвам ги с две ръце и два крака. Супер точни, комуникацията беше без проблем. Да не говорим, че обърках датата на раждане на мъжа ми, успяха след издаването на билетите да го сменят безплатно.

# 362

Да, ние пътувахме с Дертур. Препоръчвам ги с две ръце и два крака. Супер точни, комуникацията беше без проблем. Да не говорим, че обърках датата на раждане на мъжа ми, успяха след издаването на билетите да го сменят безплатно.
Миналата година ноември сте били? Аз търся нещо за февруари, но не знам дали тогава е добър сезон. През Доха прочетох, че сте летели. Записвахте ли се на допълнителни екскурзии и all inclusive ли бяхте? Може ли повече за хотела?
Дертур са си тур оператор, не агент? Не съм ги чувала, имаше ли някой на летището в Доха, или директно там? Изобщо има ли бг групи, сега чета, не съм много наясно с екзотичните. Слагахте ли си някакви ваксини, имаше ли проблеми с буболечки и комари?

# 363
  • София
Скрит текст:

Миналата година ноември сте били? Аз търся нещо за февруари, но не знам дали тогава е добър сезон. През Доха прочетох, че сте летели. Записвахте ли се на допълнителни екскурзии и all inclusive ли бяхте? Може ли повече за хотела?
Дертур са си тур оператор, не агент? Не съм ги чувала, имаше ли някой на летището в Доха, или директно там? Изобщо има ли бг групи, сега чета, не съм много наясно с екзотичните. Слагахте ли си някакви ваксини, имаше ли проблеми с буболечки и комари?
Февруари е топ-сезон.
Влезте в сайта на Дертур или друга подобна агенция и разгледайте какво се предлага според вашия бюджет.
Аз не съм ползвала агенция, но познати са доволни от Фиеста травел и Ултра Травел(Вили Огнянова). Разбира се има и още много агенции, не пречи да отправите запитвания.
Аз съм си резервирала хотели през немски туропеатори, но нямам наблюдения дали има разлика в цените с нашите, които препродават техни оферти.
Ваксини май няма задължителни за Малдивите, буболечки няма особени някакви, комари има на доста места.

# 364

С турците летяхме. Бяхме по спомен от 29.11 - 6.12.  Добър сезон е Февруари, то по-скоро нашето не беше точно в сезон, но аз исках тогава заради рождения ми ден. Времето беше страхотно, валя само едната вечер но след час не си личеше нищо. Бяхме в Oblu Sangeli, all inclusive, във вила на плажа. Страхотен е острова, хората са мили. Мъжа ми ходи на допълнителни екскурзии, да, но като цена нямам представа как е било, аз повечето време го изкарах на шезлонга пред вилата. Дертур са немски оператор, когато кацнахме на острова ни чакаше трансфер към хотела, който си беше в общата оферта. Разгледайте ги, обяснено е приятно в сайта им. Ваксини не сме слагали.

# 365
Благодаря, момичета. Аз не знам какво искам, но мисля, че Малдиви е по-евтино трудно да се каже, но Сейшели е доста по-скъпо.
А този хотел  Oblu Sangeli пише, че се намира в Мале, някъде чета, че едва ли не този остров ли какво е, не бил за плаж. И аз това искам самостоятелна виличка на плажа. А за комари оттук лиси носите нещо, което да ги гони? Значи сте сами от София до Истанбул/Доха, после престой, и после Мале, и после там или трансфер до друг остров. Колко нощувки си заслужава, и изобшо сами да се разходим дали е безопасно. Нищо не знам за тези острови, трябва много да чета. В дертур ми дава през Дубай, а сега с тези войни там в региона не искам през тях да летим със сигурност.
Храната вкусна ли е? И какви лекарства си носихте? Местните очакват ли бакшиши и колко?

# 366
Ние също бяхме с ДерТур миналата година февруари месец. Нито капка не е валяло. Прикачването беше в Дубай, летяхме с flydubai. На летището в Мале имат техен представител, който ви посреща.
Ако се интересувате от конкретен хотел, може да им пишете (от самия сайт има поле за чат, отговарят веднага) и ще ви изпратят файл с екскурзиите, предлагащи се от хотела. Най-често са стандартните - гмуркане с акули, манти, костенурки, посещение на местен остров, сандбанк и т.н. Мога да ви изпратя файла с екскурзиите за хотела, в който ние бяхме отседнали, за да разгледате, чисто информативно.

p.s. относно последните въпроси:
- За комари - зависи от хотела. Аз не съм се пръскала, носих си, но при нас пръскаха 2 пъти дневно по целия остров и не съм видяла дори един комар.
- Безопасно е нищо лошо няма да ви се случи. От въпросите ви мисля, че все още не сте ориентирани дали предпочитате ризорт, или местен остров. В ризорта няма да срещнете местни хора, ако ви притеснява безопасността, но мисля че Малдиви са последното място, на което да се притеснявате за това.
- За престоя е много обширна тема. На едни не им стигат 2 седмици на други месец. При всички положения не е добра идея да отидете за по-малко от 7 нощувки. Нищо няма да усетите от почивката си.
- Също не мисля, че има какво да ви притесни евентуално прикачване в Дубай. За нас беше удобно, защото пътят се разделя горе-долу на половина и имате възможност да се поразтъпчете.
- Лекарства си носих много, но аз винаги съм така. Все пак е желателно да си вземете нещо за глава, стомах, гърло...
- Никой от хотела не е нахалствал за бакшиши, но определено отношението е съвсем друго след като оставите.
- Местната кухня е доста пикантна.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 11:37 от Rusty15

# 367
Доха е в Катар, полетите са или през Катар или през Истанбул. Ние бяхме с втория тип. София-Истанбул-Мале. Не знам какво означава, че не става за плаж. За комари носихме някакви неща, не помня да сме ги ползвали. Ядохме, пихме, върнахме се живи и здрави. Чакаме детето да порасне малко,  за да се върнем отново. За бакшиши, никой не ни е подсказал, че очаква, но аз си им давах. Вилата ни я чистиха по 2 или 3 пъти на ден, вечер към 22:00 минаваше камериер и ни оставяше бонбони за лека нощ. Ако бяхме във вилата, ни чукаше на вратата, ако е тъмно и сме навън ги оставяше на масичката.

# 368
Нямам никаква идея, чета по групи и тук различни мнения. Въобще не мога да се ориентирам, о без гмуркане с акули, мм дори в Египет не иска да влиза в морето заради акули, но обиколка на друг остров звучи чудесно. Аз просто тотално съм изгубена в информацията още отткъм агенция, полети, острови или хотел. Часовата разлика е между 2-4 часа, което е ок много. Аз си представях, че ще пътуваме с Абакс и ще търся тук агент, обаче май няма да е така.
Rusty, кой беше вашия хотел?

# 369
  • София
Нямам никаква идея, чета по групи и тук различни мнения. Въобще не мога да се ориентирам, о без гмуркане с акули, мм дори в Египет не иска да влиза в морето заради акули, но обиколка на друг остров звучи чудесно. Аз просто тотално съм изгубена в информацията още отткъм агенция, полети, острови или хотел. Часовата разлика е между 2-4 часа, което е ок много. Аз си представях, че ще пътуваме с Абакс и ще търся тук агент, обаче май няма да е така.
Rusty, кой беше вашия хотел?
В Малдивите акули има и съвсем до брега. Те са безобидни, тревопасни акули.
Красотата на Малдивите е под водата и ако нямате интерес към гмуркане/шнорхелинг, може би е добре да помислите за друга дестинация. Споменатите Сейшели са по-добрият вариант в такъв случай.

# 370
Че защо да е само за гмуркачи, чета че повечето хора имат вила с лагуна, както и пясъчен плаж. Ние това търсим, Сейшели са твърде скъпи, макар да чета, че е по-спокойно там.

# 371
  • София
Не мисля, че Сейшелите са по-скъпи, нито че е по-спокойно там.
И за двете дестинации зависи какво ще избереш. Предполагам, че на Малдивите на местен остров ще е лудница, но резортите са изключително спокойни. Била съм на десетина различни и винаги сме били сами на плажа пред вилата си. В някои хотели наистина съм усещала, че са с пълен капацитет, но само по време на хранене и то  точно около Коледа/Нова година.
На Сейшелите доколкото знам по закон плажовете са обществени и затова реално уединение на плажа можеш да имаш само в хотели, които са разположени на залив, който  е практически достъпен само от тяхната територия. Иначе дори и на плажовете пред скъпите хотели си има търговци, местни хора, туристи, които са отседнали в къща за гости и т.н. Поне според мен плажовете на Сейшелите в общия случай са по-конвенционални и натоварени от Малдивските (ако говорим за резорти).
Относно това кое е по-скъпо и по-евтино - и на двете дестинации има хотели от различни ценови категории. Не мисля, че един и същ тип хотел ще е по-скъп на Сейшели, отколкото на Малдиви.
С комари проблеми не сме имали, но по растенията пълзят едни паякообразни гадинки, които хапят и правят неприятни обриви. Появяват се по тъмно, ако не си затваряте стаята, могат да се вмъкнат и вътре.
За да надникнеш в подводния свят е достатъчен дори само най-обикновен шнорхел с маска. Аз дълго време бях твърдо на мнение, че държа на хотели със собствен риф, докато не отидох на Varu by Atmosphere. Няма собствен риф, но пък за сметка на това има включени много безплатни екскурзии до рифове. Оказа се, че рифовете, на които водят гостите си в рамките на тези екскурзии, са много по-богати и интересни от повечето прилежащи към резорти рифове (това по думите на ММ, аз тогава не можах да се възползвам, защото хем бях бременна, хем дъщеря ми беше още на 2 години и все оставах с нея в резорта).

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 15:16 от hatred

# 372
На Малдивите да не става за плаж, това трябва да е някаква шега 😀 Аз също не се гмуркам и си изкарахме страхотно!
На Малдивите повечето хотели (говорим за луксозните, нали) са на самостоятелни островчета - един хотел - един остров. На този остров има вилички, ресторанти, барове, басейни - всичко е към самия хотел и all inclusive.
За комари - може да си носите за пръскане, но и от там да си купите.
- лекарства - аз си носех температуро-понижаващи заради децата, но по едно време ми излезе някакъв обрив и поисках от хотела. Погледна ме лекар и ми даде някакъв крем, веднага ми мина.
- няма нужда от ваксини
- Дубай е безопасно място за преминаване. Щом мулти милионери летят оттам, защо вие да не можете?
- Сейшелите са по-малко луксозен остров от Малдивите като цяло. Там хотелите са предимно стандартни огромни хотели със стаи, много от плажовете са каменни и нямат пясък и водата е по-дълбока от на Малдивите. Където има топ-ризорти с пясък и риф е съответно много много скъпо. На Малдивите всеки остров е такъв и затова цените са по-достъпни.
-  Не съм ходила да се разхождам в Мале, не ми е много интересна местната култура, отидох за пясъка, морето, спокойствието. Взехме си екскурзия с лодка един ден.

# 373
Благодаря много, snowche, а разходката с лодка от хотела ли? За колко дни бяхте, и с агенция? Може ли да кажете кой е бил хотела?
Търся водна вила със самостоятелен басейн на терасата, която гледа към океана. И усещане, че сме сами на света, не знам дали предлагат закуската в леглото/басейна, но искам да е така и екзотични коктейли, които също не знам има ли включени към al, или поне да си купиш отделно.
Не знам Малдиви или Бали е по-добре също ,там също съм гледала красиви снимки със самостоятелно басейнче към вила, и сервират закуската вътре. То всичко е добре, но едно по едно.
Може би от сега е добре да се резервира чак за февруари, да не се вдигнат цените.

# 374
  • София
За съжаление е напълно възможно на Малдивите да не става за плаж. Последните две години, все в периода от края на декември до към средата на януари хващахме в почивките си по 2-3 дни с перманентен дъжд и бури. Виждам, че хората по групите се оплакват доста в това отношение, времето е станало по-непредвидимо и за съжаление в сухия сезон вече все по-често се случва да има цели дни с непрекъснати валежи.

Общи условия

Активация на акаунт