Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 929
  • 394
  •   1
Отговори
# 375
99.99% от ризортите на Малдивите предлагат водна вила с басейн. Ако нямате проблем със съня е ок. Иначе се чува водата и дори понякога се усеща.
И ви съветвам да ползвате Гугъл мапс. От полза е да се ориентирате какво значи ризорт на Малдивите и да разберете, че няма място за сравнение с Бали и Сейшели. На Бали концепцията е друга и се пътува освен за почивка, и за културен туризъм. Хотелите са големи ризорти, в някои от тях има самостоятелни вили с басейни. Били сме в такава в Mulia Resort - Nusa Dua, Bali и мога да го препоръчам. Съседния The St. Regis Bali Resort също е топ. Но няма нищо общо като усещане с това на Малдивите. Различно е просто.

Ползването на агенция, която да ви организира всичко силно ограничава избора на ризорт. Стандарно, повечето от нас си търсят билети и ризорти индивидуално. Обичайно, представителите на най-големите германски и подобни туроператори предлагат най-ниски цени за настаняване.
Избирате си период, самолетни билети и ризорти и започвате да искате цени за периода, като сравнявате и със сайта на хотела.
Ризортите имат служители на летище Мале, които ви поемат до трансфера с лодка или хидроплан.
До сега не съм чула да се предлага екскурзия до Малдивите с екскурзовод на БГ агенцията, но ако греша ме поправете. Simple Smile

Последно бяхме в началото на май на Малдивите. Времето беше чудесно. Имаше съвсем кратък дъжд само за ден. От 8 дни, само един беше с облаци и без слънце, което беше добре всъщност.

# 376
Благодаря, момичета, че ми обяснявате толкова подробно.
За агенция, аз мислих примерно за Абакс, защото съм пътувала с тях, и исках техен агент да ми разкаже повече, след което да купи билети и т.н., както за други дестинации.
Какво мислите за sun siyam ohluveli хотел? Интересно как водата се чува, и дори усеща. А дават ли закуската вътре във виличката или вечерята? Поне закуската, бях гледала една приятелка в бали с такава засуска в басейна, но тя пътува от Армения.
Ще проуча и за Бали. Макар че искам повече просто почивка и коктейли.

# 377
Обичайно храненето във вилата се заплаща допълнително. Освен ако в олинклузив пакета няма някоя безплатна опция. Ние имахме закуска в басейна, която не използвахме. Simple Smile
Не мога да си представя защо ще ти е потребно да ядеш във вилата, вместо сам да си избереш от огромния избор на бюфета, или да вечеряш в някой от алакарт ресторантите с добро обслужване на сервитьор. Освен инстаграм фукането, разбира се. Или защото си се успал и си закъснял за закуска. Ахахахх

Ами водните вили са качени на няколко постамента, които вибрират от вълните. Представете си да нощувате върху фиксиран към дъното покрит сал. Нещо подобно е.

# 378
  • Beyond the Frontiers
Има си групи с водач. Но всички са в един хотел. Може да е странно, но има такива клиенти, които държат да са с придружител.
Това че на бг сайт не виждате някой хотел, не означава, че не се предлага.

# 379
Обичайно храненето във вилата се заплаща допълнително. Освен ако в олинклузив пакета няма някоя безплатна опция. Ние имахме закуска в басейна, която не използвахме. Simple Smile
Не мога да си представя защо ще ти е потребно да ядеш във вилата, вместо сам да си избереш от огромния избор на бюфета, или да вечеряш в някой от алакарт ресторантите с добро обслужване на сервитьор. Освен инстаграм фукането, разбира се. Или защото си се успал и си закъснял за закуска. Ахахахх

Ами водните вили са качени на няколко постамента, които вибрират от вълните. Представете си да нощувате върху фиксиран към дъното покрит сал. Нещо подобно е.
Ами защото, когато не отиваш на закуска в ресторант е по-романтично да си закусвате в леглото по пижами или басейна сами, да се излежавате и т.н. и да сте само двамата, а не още хиляди хора. Това го намерихме в един неочакван хотел в едно село в бг, и беше много хубаво. Закуска в леглото би трябвало да е част от пакета на подобно място. Ние отиваме за това, да сме сами и да не ставаме от леглото.

Не искаме водач с нас, а някой, който подробно да ни обясни, което го питам.

# 380

Ами защото, когато не отиваш на закуска в ресторант е по-романтично да си закусвате в леглото по пижами или басейна сами, да се излежавате и т.н. и да сте само двамата, а не още хиляди хора. Това го намерихме в един неочакван хотел в едно село в бг, и беше много хубаво. Закуска в леглото би трябвало да е част от пакета на подобно място. Ние отиваме за това, да сме сами и да не ставаме от леглото.

Не искаме водач с нас, а някой, който подробно да ни обясни, което го питам.

На Малдивите няма хиляди хора. По-големите ризорти се броят на пръстите на едната ръка. Има широк избор от ризорти, включително и такива само за възрастни. И много от ризортите са на много малки островчета и с ограничен брой посетители. Всичко зависи от избора ви на ризорт.

Иначе предлагат всичко. Включително и румсървиз, за който вие питате и който се предлага в почти всеки високозвезден хотел. Но това ви ограничава да ползвате само менюто на румсървиса, а не огромното предлагане на бюфет. И се заплаща допълнително.

Не знам какво ще питате. Но обслужването в ризортите е на много високо ниво и обичайно имате персонален бътлър, който ви обслужва - чрез него резервирате разни допълнителни екскурзии, които се предлагат от ризорта, до масажи и други въпроси.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 17:16 от Аncy

# 381
  • София
Закуската в басейна в общия случай се доплаща. На нас са ни подарявали. На Малдивите могат да направят дребни жестове, ако сте з меден месец, годишнина, рожден ден. Към 400 долара струваше закуската в басейна, но при нас беше комплимент от тях. На мен ми харесва като изживяване.

Не ви трябва водач там, ако изберете ризорт, то е все едно сте в един хотел. По-безопасно не съм се чувствала никъде, избрахме ризорт без външни хора, съответно почивката е пълна.

# 382
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Привет!
Имам аз една мечта -да летя с тези малките самолет чета,които кацат във водата.
Някой може ли да препоръча такъв резорт?

# 383
Всички ризорти, които са малко по-далече от Мале са достъпни с такива самолети. Трябва да знаете, че те летят само по светло и ако полетите ви са с неудобни часове, ще трябва да спите в Мале преди/след ризорта. Просто си съобразете и това, когато купувате самолетните билети.
Освен това при силни ветрове могат и да бъдат отменени.

С лодките също може да се получи проблем при по-голямо вълнение.

Отбелязвам го, за да го имате предвид. Пътуващите за първи път до Малдивите често не са информирани за това.

И от собствен опит. За да си изберете ризорт, трябва сами малко да се потрудите. Отзивите тук са полезни, за да ви насочат... Но аз как процедирам: решавам кой период, купувам билети...и започва ровенето в гугъл мапс (за рейтинга и отзивите там, за снимки, за обща представа за природата на острова), чета в Трип адвайзерс, и една - две групи във фейсбук, ориентирам се къде какви по народност са туристите(избягвам руснаци и украинци), и гледам сайта на ризорта(много са подробни) какво настаняване да избера. Между другото в един и същи ризорт може да има много хубави вили и много неприятни. Ние обичайно избираме плажна вила с басейн. Те са по-висок клас от стандартните плажни вили. Често според класа си вилите предлагат различен тип добавки като услуги към настаняването. Просто се проучва старателно. В някои цени пък е включена цената на трансфера със самолет/лодка, в други е отделно. А това е сериозно перо от цената. Или са включени комплименти, като масаж, закуска в басейна, вечеря в подводен ресторант и т.н.

Последното ни ходене беше с условието ризорта да е на кратко време с лодка от Мале, защото полета ни беше в 9 сутринта. Бяхме в  OBLU SELECT Lobigili. Само за възрастни е.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 17:29 от Аncy

# 384
Доволни ли сте от OBLU SELECT Lobigil? Подводния ресторант? Ходили на на Oblu Select Sangeli и останахме много доволни и сега се оглеждам за Lobigili.

# 385
Да, хареса ни. Но е много малък остров, само за възрастни. Свързан е с OBLU XPERIENCE Ailafushi, който ни се стори доста комерс. Ние можехме да ходим на него, но от OBLU XPERIENCE Ailafushi не можеха да идват на Lobigili.
Има бар, вечерите организират някакви неща: кино на открито, малко шоу с огън, коктейли ...все неща, които не натоварват. Има корт с изкуствена трева, а фитнеса е между двата ризорта и е уникално да тичаш все едно си над морето. https://maps.app.goo.gl/gGxxpPk8tYfU417s8
Масажите са добри, храната е с индийски уклон(веригата е такава, Атмосфер), но има и европейски варианти.
Кротко е, успяхме много да си починем и да се отпуснем. Но вилите са сравнително малки. За двама са ок всъщност - такова им е и предназначението. Гледайте снимките им в сайта.
Подводния ресторант е ок, но не е нещо супер изключително като храна. Бива. Забавно е. Видяхме няколко акули докато се хранехме. Едната беше доста голяма. Отделно много други риби.
Имат някакви пилета с дълги крака, държат се като домашни кокошки. Минаваха в точен час за поредната доза ядки и ядяха от ръка. Отделно разни гущери и местните прилепи.

# 386
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Ние бяхме в Oblu Helengeli във вила над водата със собствен басейн,останахме много доволни,само от храната не бяхме много впечатлени.Искаме се друг резорт да пробваме ,чета и аз винаги много .

# 387
Ами аз вече доста се ограничавам. Гледам да има риба и морски, плодове и сок от манго.
Концепцията на Lobigil на обяд и вечеря е различна от обичайния бюфет. Има станция за паста и пица, която поръчваш и се прави на момента. И ти я сервират. Същото е и с основните ястия. Има избор от 8-10 ястия, които поръчваш и ти готвят на момента. На бюфет са салатите, студените предястия, плодове и десерти, хляб. Често има станция, за бурито, начос и т.н правени на момента и подобни неща. Това го намирам далеч по-смислено, защото така храната не застоява, винаги е прясно сготвена и не се изкушаваш да си сложиш от всичко. От друга страна никой не те спира да си поръчаш две основни, ако ти се яде.

Единствено доматите им са ужасни.

# 388
Гледам, че дискусията се развива предимно за ризорти, където компетенцията ми е на наблюдател и няколко еднодневни посещения. Включвам се само за да уточня, че почивката на остров с местни въобще не означава "лудница". Има такива островчета, където можеш да забравиш кой си. Има разбира се и тип "Слънчака" и затова разбирам мнения в стил "лудница".

# 389
Четох, че всъщност тези самостоятелни вили в морето или на плажа били доста далеч от основната част, където са храна и барове. И че било по-добре бунгало, но каква е разликата между вила и бунгало...?

Общи условия

Активация на акаунт