Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 41 014
  • 400
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,

Все повече се замислям за Малдиви, въпреки, че нямаме възможност за едноседмичен престой да дадем 10-15к + за хотел само, затова търся нещо по-бюджетно. Виждам, че в Букинг има не лоши хотели на доста по-ниски цени, но не знам дали изобщо има смисъл и дали не е компромисен вариант.

Гледам самолетните билети, с Fly Dubai цената за март е около 1500 лв. на човек(с вкл. багаж), което ни устройва. Е ако пуснат и по-ниски цени ще е по-добре.

За хотелите обаче ми е доста сложно, не знам кой район да изберем и ще се радвам ако ми дадете съвет. Както вече стана ясно - не сме ходили до сега. А това, което търсим е хубав плаж, възможност за екскурзии, хубава храна и това е, нямаме претенции за нещо луксозно, все пак и бюджета ни не го позволява.

Ще напиша няколко места, които на пръв поглед ми харесаха и влизат в бюджета. Ще се радвам ако може да споделите какво мислите.
    Kaani Palm Beach
    Canareef Resort Maldives
    Kiha Beach

Дали изобщо е възможно за около 6000-7000 лева (билети+хотел за двама възр.) да отидем за една седмица и да не е компромисен вариант, колкото да сме били на Малдиви....
Приемам всякакви съвети, друг вариант, който си мисля е да разделим нощувките на две места.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 10:47 от georgievraia

# 76
  • Русе
Здравейте.
Вчера се завърнахме от Малдиви. Бяхме в  Atmosphere Kanifushi. Беше приказно! Времето беше чудесно.Въпреки, че всеки ден валеше за около час, беше около 28- 30 градуса.
Хотела е с отличен ол инклузив.
Голямата ми грешка беше да посетя Мале.
Мръсно,  миризливо "градче" с викачи за магазините, който са изключително нахални !
Поствам своето мнение за Мале, защото може да има хора,който като мен, не обичат да вървят с тях настойчиво и да ги карат да пазаруват в определен магазин .

Здравейте! И аз се влюбих в този ризорт. Бихте ли споделили повече информация? С коя авиокомпания пътувахте и след това с какво се осъществи трансфера? Притеснявам се и за връщането, в колко часа ви беше полетът от Мале и налага ли се да се нощува преди това там, за да не се изпусне полета? Ще пътувам с дете на 3 години и не бих искала да предприемам излишни рискове и се чудя кой е най-удачният вариант,ако полетът ми е в 9:30 сутринта. Също така хотел през букинг ли запазвахте или с тур агенция и ако може да споделите коя?

Здравейте, пристигнахме в Мале с Турските авиолинии Варна- Истанбул- Мале в 09ч . Посрещнаха ни от хотела и ни превозиха до локалното летище,където изчакахме хидроплана.
На връщане полета ни беше в 22.50ч.От хотела ни взе хидроплана в 15.30ч. Към 16ч бяхме в Мале, където веднага ни превозиха към международното летище и там ни предложиха лоундж за 75долара на човек и съхранение на багаж за 6 долара на куфар. Оставихме куфарите ,взехме такси за 10долара до Мале.
Летището преди чекинга беше пълно , но след чекинга в магазинната част имаше и сувенири и кафета и сандвичи. Свържете се с хотела и попитайте какво ще предложат за ранния ви полет.Всяка вечер нощуваха хидроплани пред вилите ,който тръгнаха рано сутрин.

# 77
  • София
Аз съм ползвала сутрешен полет и сутрешен хидроплан за трансфер.
Започват около 6-6,30 хидропланите и съвсем нормално се придвижихме до летището.

# 78

Дали изобщо е възможно за около 6000-7000 лева (билети+хотел за двама възр.) да отидем за една седмица и да не е компромисен вариант, колкото да сме били на Малдиви....
Приемам всякакви съвети, друг вариант, който си мисля е да разделим нощувките на две места.

Потърсете Манфред, който пише тук и във ФБ. Той е чест посетител на островите и може да Ви предложи бюджетни варианти. Чета постовете му с удоволствие, защото вече познава местните от "първа ръка".

# 79
Здравейте, сега по черния петък ли е по-добре да купя билетите, или виждам, че догодина напролет пак пускат намаления авиокомпаниите? Идеята да е да ходим другия декември (2024).

Прекалено е рано за следващия декември. От години пътувам в тази посока и до момента наблюдавам горе-долу повтаряемост в авиокомпаниите. Свалят цените за две седмици около юни-юли, после за две седмици около септември-октомври и за две седмици около ноември-декември. Няколко пъти съм си купувал билетите в декември за февруари. Даже, най-ниските цени, на които съм купувал са били точно тогава. Иначе, в последните 2-3 години, понеже все се говори, че непосредствено преди сезона нямало да има добри цени, купувам билетите през юли (и тази година така). Но, както се вижда, авиокомпаниите и тази година правят обичайното.
Накратко, съветът ми за следващия декември е да се оглеждате за цени през следващия юли Simple Smile

Ще използвам поста, за да отговоря и на няколкото лични, които получих тези дни - колко горе-долу излиза почивката, ако си я организирам сам/сама?

* Билети 600 евро на човек двупосочно (по днешната оферта на турците)

* Трансфер $70-$100 на човек Мале-остров-
Мале (зависи от острова и от това как се спазарите с хазяина)

* Нощувка - $90-$150 на стая за двама със закуска. Зависи от конкретния остров и хотел. Зависи и от периода (днес разбрах, че стаята, която вземам през декември за 100, за януари се продава за 200)

* Храна - $7-$15 на човек за хранене, разбира се с доста условности.

* Екскурзии - $35-$70 на човек

Пример за почивка за двама за седмица в долари(според актуални цени за Укулас):
Билети 1320, треансфер 140, хотел 770, храна 210, 3 ексурзии 240 = $2680 = 4800 лева

Ако целта е да стане по-евтино, то поне 1000лв могат да се спестят.

Здравейте! Полезна информация! Благодаря!
В букинг цените, които гледам са доста завишени и не намирам за 4 или 5 звезди хотел с такива цени.
Вие как намирате подобни цени, през букинг или друг сайт, или по друг начин, ще се радвам да споделите и да ми помогнете!
Бихме искали да отидем за 31.12.2023- 05.01.2023🙏

# 80
Очевидно е, че човекът не говори за 4 и 5 звезди хотели, както и за периодът 31/12 - тогава и 15 хил евро няма да ви стигнат, какво остава за 5-6 хил лв.

Има евтини острови с местни жители някакви малки хотелчета, предполагам. Ако искате да видите красотата на мястото, да се гмуркате и пр. Ако търсите лукс, там няма евтино.

# 81
Здравейте, иска ми се да отидем на Малдиви, началото на декември, надявам се периода да в добър, не сме били, много късно е сама да го организиран, а и сякаш е късно. Кажете ми в 10 000лв има ли шанс да намеря някакъв среден резорт и да ми препоръчате някаква фирма, в която мога да разгледам подходящи оферти, Благодаря.

# 82
Какъв брой се отпирвате да се класирате за 10к лева?

# 83
Напълно възможно, два пъти съм ходила за около 5 хил на човек, с агенция. Миналата  година заради ковид цените бяха доста по-ниски - 4800 в 5 зв хотел, тази година за същата цена в 4 звезден хотел. Има и по-евтино, но ние искахме ОИ.

# 84
Здравейте, има ли посетители на Hotel Riu Atoll? Ползвали сме RIU на други места и сме оставили доволни, но за Малдивите четох няколко лоши оценки и се разколебавам.
Ако имате опит с хотела, моля да споделите.

# 85
Двама човека, споделете тогава някаква агенция и места, от които сте доволни

# 86
Здравейте, има ли посетители на Hotel Riu Atoll? Ползвали сме RIU на други места и сме оставили доволни, но за Малдивите четох няколко лоши оценки и се разколебавам.
В съседния Палас бяхме, двата хотела ползваха общи алакарт ресторанти, забавленията вечер бяха в Атол. На нас много ни хареса в Палас.

# 87
В съседния Палас бяхме, двата хотела ползваха общи алакарт ресторанти, забавленията вечер бяха в Атол. На нас много ни хареса в Палас.
Благодаря за информацията!

# 88
В темата са писани отзиви и за агенции, и за острови - ние резервираме през представители на немските туроператори - Травелисимо, Фиеста травъл и др.

# 89
Здравейте! И на нас ни предстои пътуване до Малдиви / меден месец и Нова година/ 🙂
Ще сме на остров на местните, какво бихте ни препоръчали да си носим освен спрей за комари 😁 и плажно масло с възможно най- голям фактор🙂
Всякакви други съвети също ще са ни от полза, ще бъдем там близо две седмици 🙂
Искаме приключения, екскурзии и много шнорхелинг 🙂 има хубав риф на острова- маафуши . В Каани хотелите ще сме и така 🙂

Общи условия

Активация на акаунт