Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 41 183
  • 400
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз днес сложих каруцата пред коня. Влезнах в Букинг да резервирам почивката за лятото в България, къде погледнах в любими, резорта намален от 13 на 10 хиляди и директно го букнах. Сега вече трябва да се оглеждам и за билети. Споделете с коя компания летяхте по-добре. Аз искам с катарците, мъжа ми с турците. Обачеее аз не знам как ще издържа толкова време горе. Доскучава ми въпреки всичката храна и филми.
Принципно винаги се купуват първо билетите, защото дори за два съседни дни може да има разлика в цената или в часовете на полетите.

И Търкиш, и Катарците са еднотипни - зависи дали предпочитате за поразделите времетаенето на полетите, или пък да имате един по-дълъг, за да спите.
Също от значение са и часовете на пристигане/тръгване, както и времето за трансфер между двага полета.

# 136
Имали сме престой в Доха, ако трябва да бъда честна, не знам 7 часа какво ще правим там. До колкото намирам информация, престоя трябва да е 8 часа за да можем да излезем на тур из Доха. Иначе намерих полети, които ми се струват ок. Кацаме сутринта в 7:00 или 8:00 в Мале, заминаването е в 20:30, с катарците.

# 137
Повече от 5 часа в Доха е мега досадно. На връщане имахме 8 нощни и едвам ги изтърпях, макар всички магазини да бяха отворени. А и вечер няма как да излезеш в града.

Но при всички случаи предпочитам Катар, а не Търкиш. С Турците летяхме до Бали. Вторият дълъг полет едвам го преживях. Докато с Катар е по-поносимо разделянето.

# 138
  • София
Fancy, полетът от Истанбул до Денпасар е 12-13 часа, а от Истанбул до Мале - 7-8.  Разстоянията не са съпоставими. Аз до Мале определено предпочитам турците, защото на полет от 7-8 часа можеш да поспиш пълноценно, докато на два от по 4-5 часа (както се получава през Доха) оставаш почти без нощен сън. Или поне така е при мен, това си е индивидуално.
Преди няколко дни се прибрахме от Малдивите. Бяхме за 16 дни, като разпределихме времето поравно между два хотела - Varu by Atmosphere и Oblu Select at Sangeli. За първи път процедираме по този начин, досега винаги сме били в един резорт за целия период. На ММ обаче повече от 10 дни на малък остров му омръзват и затова избрахме този вариант, много сполучлив според мен. Като никога резервирах хотелите през агенция - дадоха ми по-добри цени от самите хотели и популярните платформи, а и организираха трансфера между Вару и Сангели, с което не ми се занимаваше.
И на двете места бих се върнала, като Вару ми хареса една идея повече - хотелът е съвсем нов, с модерна концепция, много спокоен. Вилите са така разположени, че имаш максимално уединение. Заливите са закътани и при всяка посока на вятъра има тих плаж. Като недостатък бих посочила, че почти няма сенчести пътечки, тъй като растителността все още е сравнително ниска.
За Сангели много е писано, определено ми хареса. Единственото разочарование е западната страна на острова, която прилича на лунен пейзаж - плажът изглежда неподдържан, натрупани са черни камъни, напомни ми по-скоро за Мадейра. Вероятно е в процес на някакво преустройство, но определено беше лишена от малдивски вайб. А принципно едно от любимите ми неща на Малдивите е да посрещна залеза от западната страна на острова. Разбира се, едва ли това ще е особен проблем за много хора.
Ако някой има конкретен въпрос, съм на разположение.
Пътувахме с турците, както винаги. На връщане полетът беше дневен (гледайки разписанието за следващата зима, това явно е временно). Има си и предимства, въпреки първоначалната ми негативна настройка. Но все пак летяхме бизнес и там поне има къде да се размърдаш. В икономи салона сигурно щях да пощурея от скука, а за детето (2г) изобщо не ми се мисли.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 18:06 от hatred

# 139
Аз запазих точно за този Сангели Simple Smile Но ние ще пътуваме на есен и въобще не ми беше на дневен ред запазването сега. Както и да е, аз не ги мисля такива неща, анулирането е безплатно няколко дни преди пристигане, така че, каквото стане. Пък живи и здрави като дойде време може да ви пиша, ако имам въпроси.

# 140
А при 7 часов транзитен престой в Доха има ли възможност за по-кратък платен тур в Доха или престой в някой от аirport хогелите?

# 141
мисля над 8 часа трябва да е престоя за безплатен тур или хотел

# 142
Да, от 8 до 24 часа, ние сме ползвали тези турове и са ОК, но при 7 часа престой- направо не ми се мисли какво ще правим с 2 деца.

# 143
Последният път имахме 8 часа трансфер на летището в Доха. Полета от Мале кацна към 23:00, а този за София беше в 7. Бях запазила хотела на терминала и се получи много удобно, вечеряхме, купихме подаръци, душ, наспахме се и сутринта свежи се качихме на полета за България. Хотела е чист и доста приличен. От предишни полети съм забелязала, че летището става много натоварено през нощта и е много трудно да намериш място в зоните за почивка.

# 144
Аз не успявам да спя в самолет и за мен 7-8 часа на седалка са мъчение. Затова деленето на 2*4 часа полет е чудесно.
Следващия път ще букна полети с голям дневен престой, ако има. Или хотела.
Гледах цени на директен Истанбул-Мале и пак са ми страшно много 8 часа.

Освен това летището в Доха е парфюмната пещера на Аладин за мен. Толкова нишова парфюмерия на едно място не знам дали има другаде.

# 145
И аз в самолет не мога да спя повече от 30-40 мин та два по - кратки полета са ми по- ОК. Хотелът на летището в Доха е супер вариант, но бързо се запълва, та ако сте решили по- отрано се резервира. Сега се чудя до Мавриций дали през Истанбул или Дубай при еднакви цени…Някой с препоръка? Извинявам се, че не е по темата!

# 146
И аз в самолет не мога да спя повече от 30-40 мин та два по - кратки полета са ми по- ОК. Хотелът на летището в Доха е супер вариант, но бързо се запълва, та ако сте решили по- отрано се резервира. Сега се чудя до Мавриций дали през Истанбул или Дубай при еднакви цени…Някой с препоръка? Извинявам се, че не е по темата!

Виж разписанието и според личните предпочитания

# 147
Oryx airport hotel  ли ползвате?

# 148
# 149
Аз днес сложих каруцата пред коня. Влезнах в Букинг да резервирам почивката за лятото в България, къде погледнах в любими, резорта намален от 13 на 10 хиляди и директно го букнах. Сега вече трябва да се оглеждам и за билети. Споделете с коя компания летяхте по-добре. Аз искам с катарците, мъжа ми с турците. Обачеее аз не знам как ще издържа толкова време горе. Доскучава ми въпреки всичката храна и филми.

Ето какъв пост писах преди 3 седмици:

Цитат
Полетите до Малдивите.
В друга тема вече сме обсъждали този въпрос, но реших пак да споделя мнение. Последните няколко години пътувахме с турците и бях забравил кое не ми харесва с катарците. Сега летяхме с катарците, просто защото не ми стигна търпението поне 2 дни през юли, когато турците закъсняха с промоциите. Та, поне си при припомних защо предпочитам с турците. При катарците пътят е разделен на два почти равни полета – по 4 часа и половина. Реално почти не можеш да спиш, защото сервирането на храната (заедно с цялото тропане и друга шумотевица) започва час след излитане и свършва час-час и нещо по-късно, а час след това пилотът започва шумно да ви приготвя за кацане. Реално спокойствие за сън може да имаш само за час и половина. След това трябва да слизаш, да минаваш пак опашки с проверки в Доха и няколко часа престои (2..4..6.. 9) на летището и пак следва целият филм със следващия полет. Реално през целия път от София до Мале почти не се спи или ако се спи е на 2 пъти по час.
При турците първият полет е час и малко, най-често престоя в Истанбул е около 2-3 часа, тоест съвсем кратък и след това е дългия полет 8 часа и половина, през който има достатъчно време и за гюрултия и за наспиване. Ако човек е в настроение, може да поспи поне 7 часа, даже и повече. Резултатът е, че след турците пристигаме в Мале много по-свежи и не заспиваме още на лодката до острова 😊

Общи условия

Активация на акаунт