Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 920
  • 394
  •   1
Отговори
# 390
Четох, че всъщност тези самостоятелни вили в морето или на плажа били доста далеч от основната част, където са храна и барове. И че било по-добре бунгало, но каква е разликата между вила и бунгало...?

Какво разбирате под "доста далеч"??? Там разстоянията са сравнително малки. Самите острови са по 500 - 600 метра дълги... Има и по-големи, но има и по-малки. Колко пък да е далеч?  Просто вилите  в морето имат отделна "пътека" във водата и няма как да се мине напряко. Но далече??? Абсурд!
Относно морския свят на Малдиви - уникален е и не, че ще свърши света, ако не го видите, но си е загуба. Иначе винаги можете да се лежите на шезлонгите. Относно бунгалата - понякога не са на плажа, а в "гората". Нямат собствен излаз на плажа.

# 391
Не знам и аз, това чета и питам и самите хора, които са го писали в една група във фейсбук, но някои коментари са от години. И не знам ще ми отговарят ли. Колкото повече чета, повече се обърквам.
Може би бунгало на плажа тогава 😆, ако има такова, защото ми отговориха, че вила с тераса и басейн на нея, няма.
Реалистичен ли е бюджет за двама 8-10 хиляди лева?

# 392
  • София
Въпросите са ти много общи, ризортите са си като един хотел, не може да се обобщава. Както във всеки хотел, ресторантите могат да се намират на различни места, няма правило. Може да си в отдалечена вила на плажа, може и в такава над водата. На доста от островите има и голф колички, така че се не се налага и да ходите, ако не искате.

Някой правилно ти написа горе, разгледай офертите на някоя агенция, виж горе-долу за къде ви стига бюджетът, хващаш един такъв хотел и го разглеждаш примерно в Буукинг, Трипадвайзер и гледаш на картата. След това вече ще имаш по-точна представа и ще се обърнеш към агенция да ти помогнат с избора на хотел, щом те затруднява. Тогава вече може и да гледаш за конкретните хотели къде се намират ресторантите и на какво разстояние са, какъв тип вили предлагат и ще ви харесат ли.

Ние сме били на плажа и във водна и двете ни харесаха, но е въпрос на вкус, на бюджет също, водните са по-скъпи.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 15:29 от Niya-

# 393
Всеки ресорт си има терминология
разгледайте конкретно какво имат предвид. Сигурно едното е над водата, другото на сушата

# 394
Аз съм от хората, които предпочитат бунгалата на плажа. Там си имаш малък, зален двор, може и с басейн и с директен излаз на плажа. Има палмички и сянка. Вилите в морето са без никаква зеленина и нямат директен излаз на плаж (пясък). Положителното им е, че стандартно са по-големи.
Иначе относно разстояние - това въобще не е притеснително, повечето острови са малки и придвижването пеша е напълно възможно, за разлика от други ризорти, където си трябва бъги.

Общи условия

Активация на акаунт