Дисниленд Париж - тема 6

• 36 850
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
https://profit.bg/article/2024012515210384558
Това казва статистиката Grinning повече няма да спасят темата Sunglasses

Както се казва - бай бабо да не ме срещне мечка, защото, срещне ли ме, ще ме изяде. Безопасни пътувания до вълнуващи дестинации за всички.

# 691
Някой дали е резервирал стая за 4 членно семейство в Шайен с едно двойно и едно разтегателно легло? Дали е удобно и достатъчно голямо разтегателното? Другата опция с две двойни е изчерпана докато се чудя. Има в Санта фе две двойни..Секвоя също е налична, но по-скъпа. За средата на май дали има някакъв шанс big tunder mountain  да е отворено?

# 692
  • На планетата Земя
Били сме в такава стая, удобно беше. На разтегателното бяха голямо дете и възрастен. Ако при вас са 2 деца, ще е без проблем.

Не вярвам BTM да е отворил през май, дават ремонт 6 месеца.

# 693
  • София
Ние тази година общо взето сме разпределили пътуванията, но топ целта за догодина е Дисниленд и Париж. Вероятно ше е през април, тъй като тогава са родени и двете деца. Grinning Хубавото е, че имам много време да чета и да правя планове. Grinning
Като за начало се чудя към колко дни да се ориентирам и къде да спим - само в Париж, само в Дисниленд или и на двете места. С мъжа ми вече сме били в Париж, качвали сме се на кулата, били сме в Лувъра, във Версай, така че сега идеята е да разгледаме най-големите забележителности само отвън и разбира се да отделим време за Дисниленд, което мисля да е един ден? Децата живот и здраве ще са на близо 5 г. и 10 г. Та се чудя дали 3 пълни дни ще са ни ок, предвид, че няма да посещаваме музеи и няма да се редим на опашки в самия Париж?

# 694
  • На планетата Земя
3 дни и за двете дестинации ми се виждат малко. Независимо, че сте били вече в Лувъра, бихте могли да заведете там децата. Това е ценно и за тях, с тяхната крачка, с истории, които ще ги грабнат и заинтригуват.
Дисниленд - според мен два дни са необходими за там, може да отидете, когато всички ремонти са поприключили, за да се насладите максимално на всичко.

Нощувките може да се разделят на две - Париж и Дисни (или околностите на Дисни, ако искате да е по-бюджетно).

# 695
  • София
Наистина не смятам, че са във възраст, в която това ще ги впечатли. Каката може би, ама малкият абсурд. Grinning

# 696
  • На планетата Земя
Разбирам какво имате предвид, но не съм съгласна. Казвам го от опит с дете, което от 5 годишно водим навсякъде с нас.

Децата се впечатляват от всичко, стига ние възрастните да им го поднесем по подходящия начин. Интересът към история, наука, любопитството за света като цяло се изграждат още в тази възраст и съобразно с нея. В един момент, когато ние решим, че им е време, вече може да е късно.

# 697
Подкрепям Mileto с две ръце. Разбира се, че 5 или 10 годишно дете няма как да оцени нещата, като възрастен, но му се създава интерес, усет или и аз не знам как да го нарека, към такива неща. С дъщеря ми бяхме в Лувъра, когато тя беше на 3г и 4м , имаше специална изложба на Леонардо, която аз исках да видя задължително. Та я заведох да види Мона Лиза. До ден днешен познава картината и всеки път се въодушевява и казва, че я е виждала (да знам, че реално вероятно не го помни, но го знае). На 5-6 години видя, а после се и качи на Айфеловата кула. Отново беше безкрайно впечатлена и и беше страшно интересно. Вие си решавате, разбира се, но не подценявайте децата, вероятно ще ви изненадат! Blush

По темата, за Дисни поне 2 дни ви трябват и според мен. За настаняването - лично аз предпочитам да съм до Дисни и от там 1 или 2 дни да идем до центъра. С RER A, отнема около 50 мин. Също така гледайте ако може да не сте там по техния Великден, както и 12 април (РД на парка), от една страна сигурно е вълнуващо, но за първо посещение ще е по-скоро изнервящо пълно с народ. Същото важи и за уикендите. Simple Smile

# 698
  • София
Да, веднага проверих кога е техният Великден. 🤣 След него ще е живот и здраве. Аз сега много общи планове и нахвърляния правя. 😃

# 699
Такаааа започнахме със самолетните билети,като ще бъдем с деца на 8г и на 11г.

Взехме за септември. Ще имаме пет пълни дни и сега трудното да ги разпределя.

Никой от нас четиримата не е бил досега в Париж. Първите два дни мисля да бъдем в Париж , да се качи на Айфеволата кула, да посетим Лувъра и друго засега нямам като идея за посещение , ще надграждаме с времето.
В кой район да търся хотел докато сме в Париж? Много бих се радвала на съвети , защото се притеснявам с децата да не изберем нещо прекалено отдалечено или нещо гангстерско хаха като район.

За Дисниленд ни остават три дни пълни , дано на децата не ни омръзне. Там ,кой хотели бихте ни дали съвет да изберем ,бих искала да са по бюджетни.

Та така, всякакви съвети ще ни бъдат много полезни...

Мисля първо да отделим два

# 700
  • На планетата Земя
Мама на две слънца, за да сме полезни, може би е добре да споделиш часовете на кацане-излитане на пристигане/тръгване.

# 701
Ще пристигнем в Париж на 3ти вечерта и ще си тръгнем от Париж на 9ти в 15 часа. И що 5 дни имаме престой пълни

# 702
За хотел в Париж не мога да помогна много, но със сигурност е добре да е близо до метро. Или другият вариант е, както по-горе съм писала, да сте си в един хотел до Дисни и да пътувате до Париж (за мен е за предпочитане пред събиране на багажи и местене, особено с деца). Освен изброените от вас неща, може да обмислите корабче по Сена, посещение на Нотр Дам, Сент Шапел, Люксембургските градини...

За Дисни 3 дни според мен няма как да омръзнат на децата, но....зависи и от децата, разбира се. Simple Smile Най-евтините хотели в Дисни са Санта Фе и Шайен. Ако искате още по-добра цена - вижте Explorer's, Grand Magic, Campanile Val de France и B&B Disneyland Paris (като имайте предвид, че тези хотели са на 20 до 40 мин пеша, имат шатъли, но вечеро време те често са пълни и преживяването не е много приятно). Друга опция са хотелите във Val d'Europe - двата хотела Adagio са на 15 мин пеша, като също имат шатъл. Най-бюджетни биха били ibis или ibis budget, на 1 спирка с RER-а от Дисни. Ако отворите гугъл картите и следите къде са спирките на въпросното влакче - RER, може да намерите съвсем съвсем изгодни цени на 2-3 спирки от Дисни ако ви устройва. Simple Smile Например в B&B Torcy ми даваше цена от 90 евро за двама да 2 нощувки. Беше промоция, разбира се, но мисълта ми е, че има опции. Simple Smile

# 703
Здравейте, момичета. Престраших се. Купих билети от България еър (economy saver), скъпи са, но предвид фактът, че за първи път купувам и за първи път ще летя ми се иска да съм една идея по-спокойна. Направих резервация и за Санта фе - две нощувки ,закуска и /или обяд, вечеря. Тепърва ще гледа в кои заведения да резервирам вечери, в колко часа. Ох, голямо четене пада. Две нощувки и за Париж искаме, но планувах да са след Дисни, за да може да сме в парковете през седмицата, а не събота и неделя. Свързах се с Ивайло и ме записа за превоз от Шарл де гол до Санта фе. Пристигаме на 07.05 в 9,10 ч. и той ще ни откара направо в Санта фе. За 09.05 и 10.05 ще трябва да резервирам хотел, но се чудя къде ще е най- удобно? От Санта фе, ако може директно до хотела да се отиде ( вероятно ще е късния следобяд) и евентуално посещение на Айфеловата кула още същата вечер. В такъв случай трябва да следя за билети на 09.03., нали? За 10.05 ще мися каква да е програмата. С деца на 8г и 11г сме, едва ли ще посетим много места, по - скоро най- основните. И на 11.05 полета е в 18.30ч. Не знам как ще уплътним деня до обяд и после с какво ще се придвижим до летището. Искам да не пропиляваме малкото време и да си направя оптимална програма, научих много от вас и ще очаквам, на който му се пише, предложения за настаняване в Париж и придвижване. Благодаря ви.

# 704
  • ВАРНА
Само хубави емоции предстоят, divineafflatus Simple Smile
Аз бих си спестила трансфера и бих се придвижила с RER от Шарл дьо Гол до Дисни. Но аз познавам транспорта и говоря френски. На раположение съм да помогна ако решите да се впуснете в това приключение.
Айфеловата кула бих избегнала по тъмно. Давам пример с дъщеря ми (10г тогава) и първото ѝ посещение в Париж. Още първия ден след пристигането ни се качихме на кулата. Изобщо не се впечатли от светлините на града. Няколко дни по-късно, при качване на Триумфалната арка по светло, беше в пъти по-доволна от гледката

Общи условия

Активация на акаунт