Дисниленд Париж - тема 6

• 36 846
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Само хубави емоции предстоят, divineafflatus Simple Smile
Аз бих си спестила трансфера и бих се придвижила с RER от Шарл дьо Гол до Дисни. Но аз познавам транспорта и говоря френски. На раположение съм да помогна ако решите да се впуснете в това приключение.
Айфеловата кула бих избегнала по тъмно. Давам пример с дъщеря ми (10г тогава) и първото ѝ посещение в Париж. Още първия ден след пристигането ни се качихме на кулата. Изобщо не се впечатли от светлините на града. Няколко дни по-късно, при качване на Триумфалната арка по светло, беше в пъти по-доволна от гледката

Ами доста хора препоръчват да е по залез или след него, че било много красиво. За това така си мислих да направим. Но..може след като си тръгнем от Дисни и се придвижим до мястото на настаняване  да вечеряме спокойно някъде, а кулата да е на следващи ден преди обяд примерно..

# 706
Ако хванете кулата точно по залез, тоест и светло и на тъмно, да. Но иначе и аз препоръчвам по светло, моето също се впечатли от гледката, в тъмното нямаше да оцени нищо. Но самата кула може да видите по тъмно, как самата тя свети. Simple Smile
За настаняване не мога да дам препоръки, освен може би да гледате да е до спирка на RER A, с него ще се придвижите от Дисни до Париж.
Придвижването до летището става с RER B, или Roissy bus. Лесно е, но ако много се притеснявате, може пак да използвате услугите на Ивайло. Simple Smile

# 707
  • София
А по принцип, ако се нощува в хотел до Дисни, задължително ли е да се правят резервации за ресторантите или има някакви по-специални, към които и напливът е по-голям и за тях трябва само?

# 708
  • На планетата Земя
Има и места за хранене тип бърза закуска, за тях няма как да резервирате.
Ресторантите с резервация са указани и за тях си има наплив. Ако нямате резервация, може и да се подредите на опашка и да се надявате, че нещо ще се освободи. Не съм го правила и не мога да кажа колко би се чакало в такъв случай.

# 709
Момичета, добре ли е да направя застраховка на билетите за отмяна на пътуване? Четох някъде, че трябва да се направи до пет дни от закупуването им.

# 710
Момичета, добре ли е да направя застраховка на билетите за отмяна на пътуване? Четох някъде, че трябва да се направи до пет дни от закупуването им.

Аз си признавам, че никога не правя. Ако нещо се случи и не мога да замина, то ще е нещо сериозно и най-малкият ми проблем ще са тези билети. Случвало ми се е веднъж. Трябваше да летя сутринта, а предната вечер ме приеха в болница по спешност и през нощта родих.

# 711

Аз си признавам, че никога не правя. Ако нещо се случи и не мога да замина, то ще е нещо сериозно и най-малкият ми проблем ще са тези билети. Случвало ми се е веднъж. Трябваше да летя сутринта, а предната вечер ме приеха в болница по спешност и през нощта родих.
Аз закупих билети с опция за промяна на датата, но чета, че се правят такива застраховки....при отмяна на полет от страна на компанията, да се иска компенсация може би. Освен само за нас да направя.

# 712
Здравейте, момичета! Нещо не се справям с резервацията на вечеря. Искаше ми се около 19,00 ч. да запазя, но Plaza i Chez remy и други мисля гледах в парковете ми дават часове до към 17,00ч. Другите са резервирани вече ли?
За 7ми  и 8ми май става дума.

# 713
Ние резервирахме още преди два месеца за нашето пътуване през юни и за някои заведения вече нямаше избор на удобни часове. Отказахме се от Downtown и Chez Remy и резервирахме в Walt's и Манхатън вместо това. Просто трябва да влизаш постоянно и да дебнеш.

# 714
  • На планетата Земя
Не мога да проверя по-нататък в календара, защото нямам актуална резервация, вижда се само до средата на април. Та за последния възможен ден от април ми дава вечерни места в Плаза с включена среща с герои, както и Royal Banket в Дисниленд хотел. Не споменавам другите хотелски ресторанти, защото може би не са интересни.
Опитвай пак през твоя профил и с линкната резервация.

В момента работното време на Chez Remy е 11.30 до 20 часа. Ако ще е такова и когато вие сте там, няма как да намериш резервация за 19 часа. Няма как да ви обслужат за 1 час.

# 715
Здравейте, запазих Magic Shuttle от летището към Дисни, имате ли представа какво е необходимо да представя при качване в автобуса? Имам предвид, номер на Дисни резервация достатъчен ли е? Не получих никакви билети. Благодаря 😊

# 716
  • На планетата Земя
Не става с Дисни резервация.
Трябва да сте получили мейл с потвърждение, някакъв бар код, нещо поне след извършеното плащане?

# 717
Сега погледнах, ноември 2023 първо съм получила мейл с фактура, и веднага след това още един с код, с който да си сваля билетите от сайта им.

# 718
Звъннах им, казаха, че ще ги изпратят 7дни преди датата на настаняване. Благодаря за бързите отговори!😊

# 719
Не мога да проверя по-нататък в календара, защото нямам актуална резервация, вижда се само до средата на април. Та за последния възможен ден от април ми дава вечерни места в Плаза с включена среща с герои, както и Royal Banket в Дисниленд хотел. Не споменавам другите хотелски ресторанти, защото може би не са интересни.
Опитвай пак през твоя профил и с линкната резервация.

В момента работното време на Chez Remy е 11.30 до 20 часа. Ако ще е такова и когато вие сте там, няма как да намериш резервация за 19 часа. Няма как да ви обслужат за 1 час.
През моя профил в приложението ли? Как да си "линкна резервацията"?

Общи условия

Активация на акаунт