СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 750
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Освен това, след НВО има един цял живот да се явяват на изпити всякакви.
Защото 7клас е веднъж, а в университет може да кандидатстваш два, че и пет пъти, ако искаш. :wink

Навсякъде по света наборите им минават през изпити и децата се напрягат малко повече при подготовката.
Къде по света минават през такива точно изпити?! Нито в Германия, нито във Франция има такава истерия в 7клас. За частни уроци и школи няма да отварям дума, а тук е невъзможно без тях/освен в някои малки градове, където децата са повече от гимназиите/

Навсякъде по света за селективни училища има подбор, независимо дали общ или индивидуален изпит. А пък точно за частните уроци битува мнение, че са само БГ явление, но НЕ Е. И в UK, и във Франция, и в Германия който иска определено топ училище/колеж се подготвя допълнително.
Отделно и в университета не е желателно да се явяваш втори път на изпит.
Това, че НВО тук е преекспонирано и истерия си е само наша вина, че се допуска това да става.

Пенева, успех в НПМГ.

# 316
  • София
Пенева, успех на девойката и от мен.

Мнението ми е, че ние като родители трябва да се опитаме да намерим баланса и нито да пренебрегваме важността на 7 клас, нито да психясваме децата.

# 317
  • Sofia
След изгубената работа от ПИ по математика в училище, днес имаме добра новина от този по БЕЛ - 88т. Детето е доволно и щастливо, майката също.
Днес пуснаха ключа с отговори от ПИ на Регалия. На първо четене около 50-55 т. на трудната първа част.

# 318
  • Някъде там...
И ние сме с резултати - 84 и 86 точки на въпросния пробен, като детето на Sashy, нали сме в едно училище. Направо камък ми падна вече от сърцето и мога по-леко да гледам напред. Има надежда. Много се бях сдухала по едно време. Едната си е омазала преразказа, но тъкмо да се амбицира да работи повече.

Другата седмица съм ги записала на пробни в Междучасие, последен пробен по БЕЛ ще е и предпоследен по математика.

# 319
Моята пък е голям непукист. Никакво притеснение не забелязвам в нея или поне не го показва.

# 320
Моята пък е голям непукист. Никакво притеснение не забелязвам в нея или поне не го показва.
Това е добре. Ще бъде съсредоточена и спокойна на изпитите.

# 321
  • София
На първо четене при нас на пробния по БЕЛ в Регалия е  -4 точки - без да влизат в сметките точките от тезата.
 С нетърпение очаквам и проверения преразказ. На един от предадените като домашно на курса има 25 точки, което за него си е постижение.

Миналата седмица изживях абсолютен стрес след като ми се обади преди класното по математика, че са го ритнали в дясната ръка, кутрето  се е подуло и страшно много го боли. Искаше да остава, но е имало няколко отсъстващи деца и госпожата го е пуснала. Веднага го заведохме на лекар и направиха снимка- няма счупено. Понаболява го, но е успял да пише на пробната матура. Не знам как ще изкарам следващия месец....

# 322
Навсякъде по света наборите им минават през изпити и децата се напрягат малко повече при подготовката.
Къде по света минават през такива точно изпити?! Нито в Германия, нито във Франция има такава истерия в 7клас. За частни уроци и школи няма да отварям дума, а тук е невъзможно без тях/освен в някои малки градове, където децата са повече от гимназиите/
Аз гледах в началото на 7-ми клас в ютуб клипче за подготовката за изпит на южнокорийчета. Ами, ужасих се от нашето глезене на нашите деца в БГ. Горките те, че ще седнат 2 пъти по 2.5 часа да направят тестове, преразказ и ще решават задачи. Никой не казва, че всички трябва да изкарат максималния брой точки. Училища има за всички и ако има пропуски по БЕЛ или МАТ в 5-,6-ти или 7-ми клас е добре да се наваксат сега, а не да си ги влачат в гимназията.
Моето дете е в държавно училище и хванах пропуски още в 6-ти клас. Аз не мога да въздействам на учителите в ДУ, как да си преподават материала и затова я записах в 6-ти клас на школи.
И на мен не ми харесва, че едва ли не си длъжен да плащаш на частно, но това също е избор. Може и без.
Още малко остана и ваканцияяяяя!

# 323
Аз имам база за сравнение, защото детето ми е учило с години в друга учебна система в Европа и за мен това тук, в седми клас, както е в момента, граничи с пълно безумие. Навсякъде има изпити, да. Количеството, качеството на материала (защото това не са знания, това е материал) и начинът, по който се изтисква от децата в момента тук е напълно извън пътя. Няма какво да направим тук и сега, освен да запазим спокойствие и да опитаме да преборим системата по най-добрия начин. Но нищо нормално и правилно няма за децата ни в начина, по който се случва седми клас в момента. И когато/ако някой се опита да подобри нещата, ще има пълната ми подкрепа.

# 324
Аз имам база за сравнение, защото детето ми е учило с години в друга учебна система в Европа и за мен това тук, в седми клас, както е в момента, граничи с пълно безумие. Навсякъде има изпити, да. Количеството, качеството на материала (защото това не са знания, това е материал) и начинът, по който се изтисква от децата в момента тук е напълно извън пътя. Няма какво да направим тук и сега, освен да запазим спокойствие и да опитаме да преборим системата по най-добрия начин. Но нищо нормално и правилно няма за децата ни в начина, по който се случва седми клас в момента. И когато/ако някой се опита да подобри нещата, ще има пълната ми подкрепа.
Напълно Ви подкрепям!  Най- вече , че нямат втори шанс  и  това допълнително напряга децата. Цялата ни образователна система е абсурдна.

# 325
  • София
Вчера разбрах, че в ПЧМГ подготвят комплект с необходимите неща за изпита в прозрачен плик за всеки от учениците си (лични карти, моливи, гуми, линийки, ЧЕРНИ ХИМИКАЛКИ Joy) и им го дават в деня на изпита. Много се впечатлих.

# 326
Имате виртуалното потупване на родител с пресен опит. Миналата година минахме през същата буря внимателно, и за щастие успешно. Тази година повтаряме упражнението с повишена трудност заради доста по-различното ни второ дете.
Чувам за истерии и ревове сред съучениците затова, че имали нещо по-ниско от 6-ци на изпитване или тест. Никога няма да се съглася, че такива деца възприемат трезво ситуацията, както и техните родители. Да разбираш абсурдността на системата тук, и въпреки това да наливаш масло в огъня, е безнадеждно за всички. Антиутопия. Обаче - разни хора, разни идеали. Иначе ще е безинтересно.

# 327
  • Някъде там...
Не мога да кажа с ръка на сърцето, че не им говоря и не настоявам. Последния месец отпуснах малко хватката, защото не искам да ги пренапрягам. Виждам, че едната си действа отговорно, и всъщност другата има нужда от побутване постоянно, но напоследък ми се вижда една идея по-спокойна и осъзната. И съответно рязко скочиха и резултатите от пробните с 20 точки нагоре. Все пак се притеснявам как ще е емоционално на самата матура, щом снощи не спа цяла нощ преди класното по БЕЛ...
В 6 клас не сме ходили на уроци. Пропуски имаха, покрай онлайн обучението просто нямаше как да нямат. Но реших, че няма да ги тормозя. Един интензивен курс по бел в края на 6 клас и решаване на задачи в къщи лятото, толкоз.

# 328
Вий пък с по 2 броя сте направо бетон, ако едното се издъни, другото ще успее Simple Smile - разбира се в кръга на шегата. Синът ми има близнаци съученици - ами единия буквално лежи на кълката, че брат му учи и ще влезе там, където приемат него.

# 329
  • Sofia
И моята дъщеря напоследък все повтаря, че е уморена от всичко.😢 Забелязах обаче и друго - откакто реши кое училище ще е първо желание, стана доста по-отговорна. Може би си даде сметка, че без да положи усилия няма как да се случи това. Резултатите се виждат, но и това я умори психически. Днес, когато са им съобщавали точките от пробния по БЕЛ в училище, сподели че е треперила като лист. Още малко остана и ще трябва да издържим.

Общи условия

Активация на акаунт