СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 722
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте. На матурата по математика не се включва материала от теория на вероятностите и комбинаториката, нали? Досега нито в един пробен тест не съм ги видяла.

# 361
Извадка от модела.
Елементи от вероятности и статистика
- Представяне, разчитане и интерпретиране на данни,
представени чрез диаграми и графики;
- Множества и операции с тях;
- Случайно събитие. Вероятност на случайно събитие.

Задача от миналогодишната изпитна тема.

# 362
  • у дома
Здравейте. На матурата по математика не се включва материала от теория на вероятностите и комбинаториката, нали? Досега нито в един пробен тест не съм ги видяла.
Предишни год се е падало-по памет каква е вероятността при хвърляне на зар да се падне просто число-масово бяха броили и 1 за просто число и от,там грешен отг

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 23:08 от svetlaem

# 363
  • София
Здравейте!
Да се оплача - едната девойка е болна и изпусна цяла седмица училище и уроци. А в училище по МАТ са с раздел назад. Кога ще взимат уроците идея си нямам.. Другата пък прави класно в понеделник..
Имам праблем с учителката по МАТ - частната. Тази седмица пропуска уроци и не знам как ще наваксаме. Няма време... Не ми отговаря на телефона и не знам другата седмица ще имат ли уроци или не. Безумно е!
Не знам какво да правя...

# 364
  • София
Опитайте сами да минете материала. Четете урока от учебника и решавате задачите от него и от някакъв сборник. Дори група А да минете не е никак малко. Докъде са в момента?
Друг частен учител? Мога да питам една позната.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 21:30 от Aila

# 365
Здравейте!
Да се оплача - едната девойка е болна и изпусна цяла седмица училище и уроци. А в училище по МАТ са с раздел назад. Кога ще взимат уроците идея си нямам.. Другата пък прави класно в понеделник..
Имам праблем с учителката по МАТ - частната. Тази седмица пропуска уроци и не знам как ще наваксаме. Няма време... Не ми отговаря на телефона и не знам другата седмица ще имат ли уроци или не. Безумно е!
Не знам какво да правя...
Може да пробвате онлайн  с някой учител от  Школо. Да обясни изпуснатия материал. Късмет!

# 366
  • София
Благодаря за отговорите момичета! Първата в девойка в училище току що започнаха успоредник..Вечер след вечеря решаваме по някоя задача за около час. Май ще трябва да си взема отпуска и да затягам коланите.
Aila - в район Подуене сме.
Костадинова - Школо е идея, въпреки че винаги съм била против онлайн уроците. Благодаря ти! Ще разгледам!
Днес девойката е отишла на урок и госпожата не й е отворила. Забравило си детето  телефона в къщи и не могла да звънне. А по късно не й вдигна телефона. Звънях и аз - не вдига. На съобщението ми какво става, ми отговори, че детето явно няма интерес след като не се появило на урок днес?! И не ми отговаря дали утре  - другата девойка ще я вземе ли или не. Миналата седмица върна едната, че не била решила две задачи от домашното, а втората я върна от вратата, че щяла да ходи на зъболекар. Не може такова безотговорно отношение месец преди НВО. Ще видя утре дали ще има урок. Ако не определено търся други опции.

# 367
  • София
Ти си много търпелива. Аз при подобно отношение отдавна да съм зачеркнала уроците с тази учителка.
Определно дори и онлайн урок би бил по-добре. Иначе познатата е в Младост като мен, но дали има свободни часове присъствено или онлайн не знам, но мога да питам, ако кажеш.
Писала съм обаче, че вкъщи след опитите и с учителка и с школа предната година по математика, се отказахме за седми клас да я записваме където и да е. Ние с таткото се борим съответно тази година с подготовката на Ели по мат, заедно с учителката в училище. Като цяло съм доволна от постигнатото дотук и определено има прогрес. На стари НВО-та, които почна да решава, се справя много добре. Стана и по-уверена и спокойна, като се надявам това да и е от полза на реалното НВО.

# 368
  • София
Aila учителката е много добра и все се надявам ... А и все не можех да повярвам, че в последния момент трябва да сменям и търся. А и не ми се ще.. Със сигурност ще са задействам по-активно аз самата. За щастие математиката за 7 клас не ме затруднява, но все пак не съм педагог и  не съм сигурна, че бих се справила така както един преподавател.

# 369
Ако всички педагози със съответната специалност се справяха както трябва, частните уроци и школи нямаше да процъфтяват. Щом математиката за 7. клас не ви затруднява, не мислете за смяна и търсене и забравете за тази госпожа. Не си заслужава вниманието ви. Остават броени дни до НВО, сигурна съм, че ще успеете.

# 370
Благодаря за отговорите момичета! Първата в девойка в училище току що започнаха успоредник..Вечер след вечеря решаваме по някоя задача за около час. Май ще трябва да си взема отпуска и да затягам коланите.
Aila - в район Подуене сме.
Костадинова - Школо е идея, въпреки че винаги съм била против онлайн уроците. Благодаря ти! Ще разгледам!
Днес девойката е отишла на урок и госпожата не й е отворила. Забравило си детето  телефона в къщи и не могла да звънне. А по късно не й вдигна телефона. Звънях и аз - не вдига. На съобщението ми какво става, ми отговори, че детето явно няма интерес след като не се появило на урок днес?! И не ми отговаря дали утре  - другата девойка ще я вземе ли или не. Миналата седмица върна едната, че не била решила две задачи от домашното, а втората я върна от вратата, че щяла да ходи на зъболекар. Не може такова безотговорно отношение месец преди НВО. Ще видя утре дали ще има урок. Ако не определено търся други опции.
Аз също съм против онлайн обучението , но в краен случай и то е вариант.
Ситуацията е направо ужасна . Ако искате ми пишете на ЛС,  имам идея.Simple Smile

# 371
Как става кандидатстването в училища в две области? Реди се един списък с желания и в него се включват училищата от двете области в желания порядък? Или се подава две отделни заявления за участие в класиране в двете области?

# 372
Във всяка област се кандидатства с отделно заявление

# 373
Здравейте,
Извинявам се много, че нахълтвам в темата. Бих искала да помоля майките от Варна дали бихте ми препоръчали школа или частен учител за подготовката в 7 клас по БЕЛ. Имам девойка в Шести клас и започнах да се оглеждам за догодина.
Пожелавам много късмет на всички деца, дано успеят да покажат най-доброто от себе си на матурите и да осъществят мечтите си!
Хубав ден!

# 374
Здравейте,
Извинявам се много, че нахълтвам в темата. Бих искала да помоля майките от Варна дали бихте ми препоръчали школа или частен учител за подготовката в 7 клас по БЕЛ. Имам девойка в Шести клас и започнах да се оглеждам за догодина.
Пожелавам много късмет на всички деца, дано успеят да покажат най-доброто от себе си на матурите и да осъществят мечтите си!
Хубав ден!
Побързайте, защото местата бързо свършват. За съжаление не мога да помогна с препоръка за Варна. Конкретно за София, записването вече започна. В някои школи няма места.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 18:18 от Костадинова31

Общи условия

Активация на акаунт