СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 694
  • 731
  •   1
Отговори
# 405
Нормално. Винаги е било така и доста учители са гъделичкали самочувствието на седмокласниците с част от въпросите от ДЗИ през годините. Все пак с голяма част от БЕ се приключва точно със завършването на основно образование.

# 406
  • София
Първата част на матурата, Radina. Нивото е като за 7 клас, без пресилване. Тествано с 3 бр. 14 годишни.

Ами, правопис и пунктуация се учат до 7-ми клас. Какви би трябвало да са задачите за зрелостници, за да не са "срамно елементарни"? Пример за по-трудни задачи за правопис и пунктуация?

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 00:41 от sanaka

# 407
Точно така ги надъхва и госпожата в школата по БЕЛ - учете сега, защото ще ви трябва на матурата в 12 клас!

# 408
[quote author=Partizanka link=topic=1548832.msg46462770#msg46462770 Какви би трябвало да са задачите за зрелостници, за да не са "срамно елементарни"? Пример за по-трудни задачи за правопис и пунктуация?
Не знам какво се учи в гимназиалния курс, за да кажа какви биха могли да бъдат, но предполагам, че има надграждане и нови знания извън правопис и пунктуация, което да се отрази (нали ДЗИ е преглед на наученото през целия училищен период, а не преговор на прогимназиалния материал само).
Преди 5 - 6 години бях гледала тогавашната матура, и ми се беше сторила доста по- сериозна и предизвикателна.

# 409
Не съм гледала задачите на ДЗИ, но преди три години кандидатствах с изпит по БЕЛ за наш университет. Гимназия съм завършила в края на миналият век.
Обадих се в университета да попитам по какви материали да се готвя. Казаха ми, че няма да имам проблеми.
Та на изпит с материал от гимназията 25 години по-късно изкарах около 5. Дали беше 4.80 или 5.20 не си спомням, но ако бях решила поне един тест за да се запозная с формата щях и по-добре да се справя. Та толкова за нашето образование Simple Smile

# 410
  • София
[quote author=Partizanka link=topic=1548832.msg46462770#msg46462770 Какви би трябвало да са задачите за зрелостници, за да не са "срамно елементарни"? Пример за по-трудни задачи за правопис и пунктуация?
Не знам какво се учи в гимназиалния курс, за да кажа какви биха могли да бъдат, но предполагам, че има надграждане и нови знания извън правопис и пунктуация, което да се отрази (нали ДЗИ е преглед на наученото през целия училищен период, а не преговор на прогимназиалния материал само).
Преди 5 - 6 години бях гледала тогавашната матура, и ми се беше сторила доста по- сериозна и предизвикателна.
Има - в литературата основно и обогатяване на езика и това си е отразено в матурата в другите части. Понеже и преди 5 години имах дете, което се яви на ДЗИ - не, не беше по-сериозна и предизвикателна. Виж, НВО 7 клас преди 5 години, определено беше. 
Хоуп, всъщност това, че със знания отпреди 25 години си изкарала на изпит по БЕЛ 5, говори добре за нашето образование.

# 411
Здравейте, някой има ли мнение за първа английска?

# 412
В кой град? Първа английска има в няколко града Simple Smile
Мисля, че има теми за отделните училища, можете да погледнете там.

# 413
  • София
За пликовете - нищо не пречи децата да са запознати, като така и така имаме информацията. Например, че не трябва да откъсват идентификационната бланка преди края на изпита, а чак, когато свърши, при това в присъствието на квестора.
Моят син до вчера не си знаеше ЕГН-то. Предполагам, че ще може да си го види от идентификационната бланка.., ако случайно го забрави.

Случайно някоя от вас да си спомня или знае - в НПМГ, за техния изпит - през два часа ли бяха отделните модули?

# 414
  • София
Сънчо, мисля модулът продължава 2 часа и после има 30 мин до започване на следващия.
Но дано се включи и друг да потвърди, че моето не участва, само мернах преди време инфото.

# 415

От регламента.

# 416
Здравейте,
искам да попитам за медицинското, нужно за кандидатстване в професионални паралелки.
Необходимо ли е да се представи, когато се подава заявление за проверка на способностите по изобразително изкуство, или може да се приложи в профила на детето в сайта на мон, чак когато се подава заявлението за участие в класиране?

# 417

Съжалявам, ако въпросът ми не е бил за тази тема, но просто не открих актуална информация😀 Иначе става дума за София

# 418

Съжалявам, ако въпросът ми не е бил за тази тема, но просто не открих актуална информация😀 Иначе става дума за София
В раздел образование , после избирате училища и после има тема 1 АЕГ

# 419
Не мога да разбера защо столичани си мислят, че са цялата вселена и като се напише първа английска, веднага всички ще си сетят, че става въпрос за София.

Иначе по темата: моята тотално отказа да решава примерни матури. Щяла да се справи, да съм била спокойна. Много ми се ще да й повярвам, ама нещо все ме гложди и продължавам да изисквам от нея.

Общи условия

Активация на акаунт