СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 58 524
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • Някъде там...
О, за различните критерии на учителите много мога да пиша. Нали уж това е идеята да се кандидатства с изпит, а не с оценките от дипломата. Една шестица по математика в МГ не е равна на шестицата по същия предмет в кварталното училище, категорично.

Преди малко ми попадна по ТВ ето този канал, може да е полезно за някого, платформа за безплатни уроци по математика: https://www.youtube.com/channel/UCaLYD_ZFgeDNJkBAZoOCgaA

А за стари НВО по математика може да ползвате ето този сайт, много удобно е направено:
https://solemabg.com/TestIzpit.htm#mat

Тесла и аз много ги харесвам, щерката ходеше там на програмиране.
Но за курсове за 7 клас, от една страна ми идваха скъпи, особено по две, от друга не ми бяха удобни дните и часовете и от трета, ми беше една идея по-далече, отколкото ми се искаше.

# 91
  • София
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d0%b … 84-%d0%b4-%d1%80/

Дидева, може ли малко помощ от приятел, моля. Къде се очаква да публикуват окончателния ДПП? 30.04. мина, от вчера следя сайта на РУО София, но не виждам... може и да не гледам, където трябва?

# 92
Не съм Дидева, но понеже за друго дете следя седмокласната епопея:
https://ruo-sofia-grad.com/priem-viii-klas-2023-2024/

# 93

По математика сме вързали 6, първия срок - 6, втория има 3 шестици и една петица. На пробните по този предмет, върти между 50 и 60 точки.
Ами ей на колко са различни критерийте и родителите са в чуденка къде са децата.
Моето едвам ще хване 6цата по МАТ (надявам се). На ПИ има между 85 -90 точки.

Като цяло не им дават и в училище лесни задачи на тестовете. Учи в едно от набедените за елитни основни училища в София и учителите доста се стараят и не пишат оценки ей така, от това не мога да се оплача. Но не мога да разбера защо там решава за 6, а на пробните се дъни. В сборника решава Б и В група също вкъщи, без проблем. На ПИ все някой знак недогледала, някое условие недочела или недоразбрала.

# 94

По математика сме вързали 6, първия срок - 6, втория има 3 шестици и една петица. На пробните по този предмет, върти между 50 и 60 точки.
Ами ей на колко са различни критерийте и родителите са в чуденка къде са децата.
Моето едвам ще хване 6цата по МАТ (надявам се). На ПИ има между 85 -90 точки.

Като цяло не им дават и в училище лесни задачи на тестовете. Учи в едно от набедените за елитни основни училища в София и учителите доста се стараят и не пишат оценки ей така, от това не мога да се оплача. Но не мога да разбера защо там решава за 6, а на пробните се дъни. В сборника решава Б и В група също вкъщи, без проблем. На ПИ все някой знак недогледала, някое условие недочела или недоразбрала.
Стрес, напрежение.

# 95
  • София
При моя пък е обратното - на тренировъчните е горе-долу добре, аз като му давам задачи в къщи пак е ок. Рто този тест от ОТ, който беше пуснат тук наскоро, го реши за 91т. Но пусто в училище все 5ци изкарва - все не му стигнало времето, все много били трудни задачите. А хич не ми се иска да остане с 5 за годината Sad

# 96
  • Sofia
Нашите деца ли са в едно училище? При нас е същото. Да не сме с една учителка?

# 97
Нашите деца ли са в едно училище? При нас е същото. Да не сме с една учителка?
И моето явно е в същото училище. Все нещо не й достига за 6, а на пробните изпити се справя чудесно. При 5,43 по математика първия срок, остана с 5 за срока, вероятно ще е с 5 и за годината, освен ако не се случи чудо.

# 98
  • София
А на първи модул какви точки има?
На първи модул точките са около 50-54.
Скрит текст:
Младежът ходи на курсове по БЕЛ и МАТ. Той е доволен, според него  разбира много добре материала. Определено се вижда, че и в училище му е по-леко. И тук идват моите терзания....Според учителите от курса и от  училище се справя много добре. Оценките в училище са почти само шестици, но на пробните матури резултатите са около или под средните(ходил е на 2 по БЕЛ и 2 по МАТ в Регалия) . На последния преразказ има 12 точки, а на втората част от математика не е решил нито една задача изцяло. Дали моите очаквания са прекалено големи или предстой да покаже тепърва какви са му възможности ще се разбере скоро, но аз се притеснявам все повече.
Почвайте с преразказите.
Моя син беше трагедия 19 точки на първият. Преди около 2 месеца. От тогава прави всяка седмица. Стигна до 28 точки на ПИ на Междучасие.

Не мисля, че изискаванията си завишени.
Ако реалната матура е по-лесна от ПИ направо се чудя каква трябва да бъде.
Почна и той по един преразказ на седмица. Сега е предал два за оценяване. В училище скоро пак правиха преразказ и имаше 6.

Вкъщи, когато прави тестове на първата част има по една или две грешки. Надявам се да се мобилизира по време на изпита. Сега има още една тренировка на последните пробни матури.

# 99
  • София
Не съм Дидева, но понеже за друго дете следя седмокласната епопея:
https://ruo-sofia-grad.com/priem-viii-klas-2023-2024/
Благодаря ти. Уж и аз там гледах, но не го бях открила.

Имало е ден на отворените врати в ТУЕС на 23.04.
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%8f%d1%82-%d0%bd … %8a%d0%bc-%d1%82/ Дано, който го е интересувало, да го е видял. Може би в статията има интересно инфо.
Далеч ни е на нас от интересите, просто на сайта на РУО го мярнах.
Да споделя и аз като Сънчо (в миналата тема писа за ФЕГ) - в 91 НЕГ на отворени врати да не разчитате много-много. 4та година такова чудо не се е случвало. Вярно, че Ковид хвана баткото, но от миналата се провеждат по други места, тук- не. Организационно са доста назад. То и по сайта им може да се види.
За пробни си говорите усилено, а по ИИ такива няма. Изобщо не знам като как се движи девойката. Нещо е много  под напрежение напоследък, но тя си е сложна... Иска ми се и на мен да е някъде към 5.07. (последният ѝ изпит ще е тогава). Да се е мобилизирала и да ги е минала всичките - 6 ще са. После първо, второ, трето, към МК, към МОН ще ги издържа някак. Имаме опит отпреди 4 г.

П.П. Доста полезно инфо има в Указанията за родители :
https://ruo-sofia-grad.com/wp-content/uploads/2023/05/Ukazania_z … e_za_DPP-2023.pdf
И спирам да ви заливам с този сайт Joy

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 19:20 от Jiema

# 100
Само да уточня, че миналата година имаше дни на отворените врати в НЕГ. Мисля, че беше организирано от ученици.  С предварително записване и потвърждение на имейл около 23_24.04, но ние не успяхме да отидем. Надявах се и тази година да има, но все още не съм чула нищо.

# 101
Благодаря за плана за прием. Виждам, че във 9 ФЕГ има нова паралелка с втори език латински.
Хитро, за децата с насоченост към медицината. А, може и да не е нова 🤔

# 102
  • у дома
Нова е.

# 103
  • София
Извинявайте, че съм ви подвела за НЕГ. Не е достигнала до  мен тази информация и приемам, че МС не е най-информирания Simple Smile Погледнах старите новини на сайта и не виждам такава, но сигурно по друг канал е било разпространено. Бобец, немски отдел или?  Често различни инициативи се поемат от самите ученици, а ръководството само "не пречи".

# 104
В "Указания за родителите" виждам отговорите на много зададени тук въпроси и хипотези. Полезно.

Общи условия

Активация на акаунт