СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 58 510
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Да не ви тревожа, но в 7 клас не се превръщат магически в отговорни Simple Smile

# 76
От изпита в ОТ отзивът на дъщеря ми беше, че не и е стигнало времето. Всичко е решила, но колко е вярно, не се знае.
Учителката, при която ходи на уроци обаче, ни предупреди, ако изкара нисък резултат да не се притеснява, защото нивото е много по-високо от това на реалния изпит

# 77
  • София
Младежът ходи на курсове по БЕЛ и МАТ. Той е доволен, според него  разбира много добре материала. Определено се вижда, че и в училище му е по-леко. И тук идват моите терзания....Според учителите от курса и от  училище се справя много добре. Оценките в училище са почти само шестици, но на пробните матури резултатите са около или под средните(ходил е на 2 по БЕЛ и 2 по МАТ в Регалия) . На последния преразказ има 12 точки, а на втората част от математика не е решил нито една задача изцяло. Дали моите очаквания са прекалено големи или предстой да покаже тепърва какви са му възможности ще се разбере скоро, но аз се притеснявам все повече.

# 78
  • София
Симеонов преподава на сина ми, само че в часовете по напреднала/ състезателна математика. Показва им страхотни задачи и начини на решения, но не изисква от тях, не ги натиска и остава на тяхната съвест. Та идеята ми е ако детето много обича математика ще научи страшно мнооогооо, но ако е скатавка и само подготовка за НВО не съм сигурна, че би имало желания резултат. На моя му отне доста време/ вече втора година му преподава/ докато осъзнае, че това че той им е дал свобода си е за тях дали ще научат и ще използват преподаденото… Но пък може и да е, защото е още 6 клас.. Сигурно в 7ми са по- отговорни..
Ооо, да! Пубертетът прави чудеса на тема отговорност. Laughing

# 79
  • София
Има ли някъде отговорите за пробният тест по математика от ОТ?

По мат направиха още едно контролно, на което не се е справил изцяло с третата задача и очевидно положението е обречено на 5 за годината. Направихме каквото можахме.... Учителката продължава да им дава контролни с по 3, най-много четири задачи и малко да не решиш, падаш на 5. Не можах да я разбера тази жена какво постигна с високите си изисквания и сравнително трудните контролни, но ще следя с интерес накрая колко деца от класа ще са с 6 за годината. Aila, ти имаш ли предства? На пробните изпити синът ми е с 86, 90 и 92 т.
По БЕЛ, понеже оценката не е балообразуваща за него, вече утвърди сигурна шестица Simple Smile Но на пробните е със 71, 74 и 78 т.
За математиката Ели има някакъв шанс за 6 втори срок, зависи колко ще има на последното контролно и на предстоящите контролно  и класна работа. Нямам представа колко деца са за шестица, питала съм я само за нейните оценки.
Но по БЕЛ е с твърдо 5, вече са пет петици, а знаете в Междучасие е над 85 точки редовно. Има отново и на преразказа при учитилката петица, а и във Междучасие е над 30 и във Вярабел е около 30. И аз и Ели сме се примирили с 5-цата по БЕЛ, но се надявам някак да се пребори за шестица по математика, та поне да е само -11 точки за отскок.

Давали ли сте им вече старите НВО-та и ако да колко години назад се връщате по БЕЛ и по МАТ?

# 80
Младежът ходи на курсове по БЕЛ и МАТ. Той е доволен, според него  разбира много добре материала. Определено се вижда, че и в училище му е по-леко. И тук идват моите терзания....Според учителите от курса и от  училище се справя много добре. Оценките в училище са почти само шестици, но на пробните матури резултатите са около или под средните(ходил е на 2 по БЕЛ и 2 по МАТ в Регалия) . На последния преразказ има 12 точки, а на втората част от математика не е решил нито една задача изцяло. Дали моите очаквания са прекалено големи или предстой да покаже тепърва какви са му възможности ще се разбере скоро, но аз се притеснявам все повече.

Съветът ми е бързо да му намерите учители. Явно школите, конкретно с тези учители не се занимават сериозно с подготовката.
Очакванията не са ви високи, ПИ на Регалия не бяха кой знае каква трудност, напротив.

"Давали ли сте им вече старите НВО-та и ако да колко години назад се връщате по БЕЛ и по МАТ?"
Давала съм й, някъде до 2009 г. Колкото са по-назад- толкова са по-трудни 😀.

# 81
А на първи модул какви точки има?

# 82
  • Някъде там...
Айла, давала съм аз стари НВО. В училище периодично им дават по математика, доста минаха вече. По БЕЛ няколко, за вкъщи.

Моята щерка ще успее май по математика да докопа 6 за срока, поне засега така изглежда. По БЕЛ обаче го закъса съвсем - има 5 и 4, при 5 първи срок. Учителката много е завишила изискванията и критериите и масово имат по-ниски оценки. Не знам какво да мисля вече. Харесвам я, опитва се да ги натисне по този начин, но ако накрая са ощетени, няма да е добре...

Тази седмица имат пробни в училище. Да видим там как ще е.
Няма да ги спирам от училище между двете матури, не мисля, че е добра идея - или ще увелича тревожността или ще загубят ритъм. Болест може да ги тръшне и вкъщи. Единствено ще помоля треньорът да не дава интензивни тренировки на спортистката. Едната ходи болна на областен кръг на олимпиада по математика в 4 клас, стисна зъби, но й се отрази на резултата в крайна сметка, та знаем какво е.

# 83
Почвайте с преразказите.
Моя син беше трагедия 19 точки на първият. Преди около 2 месеца. От тогава прави всяка седмица. Стигна до 28 точки на ПИ на Междучасие.

Не мисля, че изискаванията си завишени.
Ако реалната матура е по-лесна от ПИ направо се чудя каква трябва да бъде.

# 84
Аз дадох старите матури още през пролетната ваканция. По БЕЛ не мога съвсем да я оценя на 25 въпрос и на преразказа. На пробните изпити в школата, която ходи на 5 въпрос все й дават 4-5 точки, според мен ги пише, като за 3-4. Явно моите критерии са високи, въпреки че не се считам за литератор.
По математика сме вързали 6, първия срок - 6, втория има 3 шестици и една петица. На пробните по този предмет, върти между 50 и 60 точки. Учителката им не им дава по-лесни задачи, но когато са върху един материал се съсредоточава и ги решава, обаче  при тест с различни задачи, имам чувството, че бавно превключва от една на друга.
По БЕЛ засега е с две шестици втория срок, но първия има 5, надявам се да успее да завърши годината с 6. Пробните изпити й варират между 80 и 90 т.

# 85
  • София
Аз много харесах концепцията и организацията на Академия "Никола Тесла”, но просто не можем да си я позволим. И така ходи по БЕЛ в Междучасие, а по МАТ е с частен учител. Насила не може да се даде, но се опасявам, че мойто конкретно дете май започна да го осъзнава едва сега, когато е вече твърде късно...

# 86
Здравейте, знам ,че въпросът ми не е за тук ,но търся съдействие. Следващата година дъщеря ми ще е 7 ми клас и се колебая коя школа да избера. Моля за помощ. В момента е в Междучасие.

# 87
  • София
Говорите за 2-3 оценки втория срок. Моят е с 5 оценки и по математика, и по БЕЛ. По математика мисля, че ще затвърди 6цата по първия срок. По БЕЛ не съм сигурна, че му стига мотивацията...

# 88

По математика сме вързали 6, първия срок - 6, втория има 3 шестици и една петица. На пробните по този предмет, върти между 50 и 60 точки.
Ами ей на колко са различни критерийте и родителите са в чуденка къде са децата.
Моето едвам ще хване 6цата по МАТ (надявам се). На ПИ има между 85 -90 точки.

# 89
Аз съм от харесващите Академия Тесла. Дъщеря ми не ползва курса по математика, но много харесва Манолова от случаите, в които са общували. Обаче при търсенето на курс пак ще спомена това, че е добре да се свържете с школата и да видите как се минава през материала. Заради по-тежката и сложна за децата геометрия, обучението върху нея я изтеглят по-рано, за да не са преуморени, докато ѝ дойде реда. Чувала съм подобни неща за курсове и при подготовката по БЕЛ. В училище учителят им също дръпна граматиката в началото, а после при разговор между детето ми и госпожата от курса като си засичаха на какъв материал е от училище, тя също имаше съображения дали да не подходи по същия начин. Не знам какво се случи обаче.
А за оценките от училище, надявам се да не прецакват деца въпреки текущите оценки. Не е особено честно спрямо децата при различно ниво на обучението, да се отнема още на старта според както се случи с черната кутия на образователната система.     

Общи условия

Активация на акаунт