Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (6)

• 55 817
  • 732
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,момичета! Аз съм с ендометриоза и 3 неуспешни опита инвитро. Последният завърши с биохимична. Преди няколко дни  д-р Станулов ме посъветва да направим офис хистероскопия преди следващия опит. Насочи ме към д-р Вецев. Може ли,ако има някоя от вас,която е била скоро при него по този повод,да ми пише на лично-искам да попитам някои неща. Благодаря предварително и успех на всички 😊

brilliantinaaa, може ли да дадеш малко повече информация за процедурите и изследванията, които до момента са ти правени?
Питам, понеже и аз съм с ендометриоза и имам едно неуспешно инвитро с 3 трансфера.
Имаш предвид, че имаш 3 инвитро опита с неуспех или и ти 3 трансфера без успех?Ако говориш за инвитро опити, колко трансфера имаш до сега?
Правили ли са ти някакви други изследвания, цветни снимки и тн?Питам, защото ми се иска да разбера как процедира лекаря при ендометриоза. Simple Smile

# 511
Здравейте момичета ,
Ние ще сме по къс протокол.
Някой може ли да обясни как протича самата процедура ?
Какво се изписва ? И тук ли се слагат инжекции ?
Колко време продължава самата процедура ?
Разбрах, че на втори ден от МЦ се отива при доктора и се стартира процедурата.
И от тук насетне как преминава и за колко време ?

# 512
Понеже и аз съм с Ендометриоза, оперирана през 2018 с кисти и на двата яйчника, мога да споделя и моя опит. При операцията тръбите бяха чисти, но след 1 неуспешна инсеминация и 1 неуспешно инвитро направих цветна снимка, на която се оказа, че едната тръба не пропуска, а другата е силно нагъната. И двамата с партньора ми сме правили цитогенетични изследвания, които излязоха с леки отклонения, но в рамките на нормата и във връзка с тях сме обсъждали ПИД. Имам една офис хистероскопия при д-р Калчев, при която се видя хиперлазия и се направи резекция на лигавицата. Имам и изследване на микрибиом на матката, при което излязоха отклонения и имах назначено лечение. Общо взето е това и д-р Станулов беше запознат с всичко като включително и имах неговото одобрение за процедурите при д-р Калчев. Той самият (Станулов) сподели, че според него на този етап няма нужда да правим нещо допълнително. В момента сме след 1ви инвитро опит при Станулов и 3ти опит до момента,  и чакаме резултат след 10дни. 🤞🏻 🙏🏻 Дано съм била от полза.
Здравейте,момичета! Аз съм с ендометриоза и 3 неуспешни опита инвитро. Последният завърши с биохимична. Преди няколко дни  д-р Станулов ме посъветва да направим офис хистероскопия преди следващия опит. Насочи ме към д-р Вецев. Може ли,ако има някоя от вас,която е била скоро при него по този повод,да ми пише на лично-искам да попитам някои неща. Благодаря предварително и успех на всички 😊

brilliantinaaa, може ли да дадеш малко повече информация за процедурите и изследванията, които до момента са ти правени?
Питам, понеже и аз съм с ендометриоза и имам едно неуспешно инвитро с 3 трансфера.
Имаш предвид, че имаш 3 инвитро опита с неуспех или и ти 3 трансфера без успех?Ако говориш за инвитро опити, колко трансфера имаш до сега?
Правили ли са ти някакви други изследвания, цветни снимки и тн?Питам, защото ми се иска да разбера как процедира лекаря при ендометриоза. Simple Smile

# 513
Vladokis- Малко съм позабравила и дано не пропусна нещо.
На 2-ри ден от МЦ преглед при доктора + изследвания. Бях сутринта, вечерта ме извика пак да си взема лекарствата, ако изследванията са ок. Дадоха ми лекарства за 2 дни и един лист на кои дати трябва да съм при доктора. Записах часове за датите, като той акцентира в кои точно да са рано сутрин. В тези дни пускахме хормони. Часовете бяха горе-долу през ден. Започнах с гонал, преминах на мериоферт, смесвах си и поставях без проблем. На всяко ходене той даваше на акушерките/сестрите схема какви лекарства да ми се дадат до следващото посещение. В един момент добави и цитродит. Накрая имах и 2 броя декаптил + овитрел. Беше изчислил всичко точно.
Направихме пункцията на 14-ти ден от МЦ, започнах с утрогестан вагинално, защото докторът прецени, че ще направим свеж трансфер.
След пункцията те уведомява доктор Станулов колко яйцеклетки са извадени и колко са годни. На следващия ден ембриологът ми се обади колко са се оплодили. Каза, че ако не се чуваме- значи всичко е наред, но винаги мога да се обадя. В денят на трансфера разбрах колко са и какво е качеството.

# 514
Здравейте отново. Имам 3 инвитро опита и само 3 трансфера. Заради ендометриозата съм с НЯР и качеството на яйцеклетките явно не е много добро. Имам един опит в Щерев(стимулация),при който оцеля само едно ембрионче със средно качество. Тестът беше отрицателен. Втори опит(пак стимулация) при д-р Станулов,но отново остана само едно ембрионче със средно качество-отрицателен тест. Третият опит беше на естествен цикъл пак на 1 ембрион(добро качество)-завърши с биохимична. Преди да отида при д-р Станулов бях изследвала щитовидна жлеза и всички останали хормони,инсулинова резистентност и тромбофилии. Той ми назначи PCR от цервикален секрет за хламидия,микоплазма и уреаплазма,витамин Д и Б12,NK клетки и кариотип за мен и мъжът ми. Остана само офис хистероскопията. Цветна снимка не съм правила,защото докторът ми обясни,че след всички прегледи при него не е забелязал да имам хидросалпингс и на този етап не смята,че е нужно. Но съм много доволна от неговия подход и отношение и най-важното е,че винаги търси проблема,а не просто да се правят опити един след друг.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 16:13 от brilliantinaaa

# 515
Благодарни сме на др. Станулов  за всичко което направи за нас. Днес  се роди нашето прекрасно момче благодарение на него след първи опит инвитро! Пожелавам на всички да сбъднат мечтата си и да гушкат скоро пухкави бебчета!

# 516
...

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 13:25 от Attraversiamo

# 517
Да се твърди, че спонтанните аборти “обикновено са от тромбофилия” е меко казано - твърде крайно.

При мен не е проблема забременяването, а няколко спонтанни аборти.
Ще се обадим , просто бях в надежда там нямаше връзка с док
За тромбофилия изследвали ли сте се? Спонтанните аборти обикновено са от тромбофилия, а в Надежда не предписват кръворазреждащи, защото "не вярвали" в тромбофилията

# 518
  • На изток от Ада
При мен не е проблема забременяването, а няколко спонтанни аборти.
Ще се обадим , просто бях в надежда там нямаше връзка с док
За тромбофилия изследвали ли сте се? Спонтанните аборти обикновено са от тромбофилия, а в Надежда не предписват кръворазреждащи, защото "не вярвали" в тромбофилията
да имам само АСЕ. И евентуално ще следим коауголацията с хематолог. Но искам и Георги Тончев хематолог да говоря  с него. Той изписва терапия за жени с няколко аборта.

# 519
Благодарни сме на др. Станулов  за всичко което направи за нас. Днес  се роди нашето прекрасно момче благодарение на него след първи опит инвитро! Пожелавам на всички да сбъднат мечтата си и да гушкат скоро пухкави бебчета!

Честита радост, Зори!
Повече такива новини да има в тази тема Heart

# 520
Здравейте, момичета!
Имам питане понеже имам запазен час за първичен преглед при доктор Станулов още преди два месеца за 05.09. и вчера са ми звъняли от болницата, но не съм видяла та питането ми е дали се обаждат за потвърждение, че със сигурност ще отида или може да има друга причина.

# 521
Плащаме за ембрион онлайн, но никога не получавам документ за плащането само потвърждение , че са получили сумата. При вас така ли е?

# 522
Dikaa17, вероятно е за да потвърдите час. В понеделник им звъннете.

# 523
Didkaaa, Аз съм звъняла и в събота за записване на час, има дежурни, пробвайте още днес.

# 524
  • На изток от Ада
Какъв беше имейла на станулов?

Общи условия

Активация на акаунт