Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (6)

• 55 912
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
Аз също се интересувам за пропуските , може ли да споделите ?

# 301
  • Бургас
Нормално е да има и доволни, и недоволни, това е ясно.
Моите наблюдения иначе се различават от вашите. Никога, абсолютно никога не съм се почувствала претупана. Има доста пациенти, които си чакат реда, но когато съм била в кабинета никога не съм усетила да се бърза или да ми обяснява, че няма време и има много хора да прегледа, както ми се случваше в Надежда. Станулов абсолютно всичко ми е обяснил внимателно и с търпение без да ме припира и всички въпроси, които съм задала им е било отговорено.
Да, докторът рядко прави тестове на хормони по време на стимулация, както всеки път ме караха да заплащам изследвания в Надежда, просто защото той не разчита на стойностите толкова, колкото на ехографските прегледи и това, което вижда там. Случвало се е и всеки ден да ме вика на преглед. Със сигурност подходът е бил индивидуален и терапията се нагласяше или се сменяше при нужда след всеки преглед. Дори при различните стимулации ми беше различна терапията.
А и докторът колкото и да е зает, никога не е пропускал в рамките на деня да ми върне обаждане или да ми пише, дори и в 23ч ми е звънял.
Ембриологът също е доста търпелив, страхотен човек, обяснява внимателно всички въпроси, които са му зададени. С него обсъждахме вариантите и заедно решихме за някои неща. Повече от доволна съм, наистина.

Здравейте, аз пък не съм от доволните пациенти на доктора. Правихме свеж трансфер по дълъг протокол без да се изследват никакви хормони. Общо взето беше на принципа проба-грешка. Всички момичета, с които се запознах по време на процедурите, имаха отрицателни тестове. И не пиша, за да "оплюя" доктора, той наистина е много отдаден на професията си човек! Пиша, защото суперлативите преобладават и е хубаво да има и друга гледна точка. Общо взето в България искат да усвоят парите от фонда на всяка цена и правят трансфери без изобщо да са тествали нивата на естрадиол и пр.е. Вярвах, че при Станулов ще е по-различно, но уви!
Отделно и на започващите при него ще кажа, че това е доктор, който е работохолик- поел е огромен обем от работа и пациенти и просто няма как са не се почувствате претупани. Първичният преглед е обстоен и дотам. Информация какво, защо и как няма, прилага един и същи протокол при жените без да съобразява фактори като килограми и тн. Ембриологията е друга тема. Уж перфектни, но от световно призната клиника се откриха куп грешки при нас и закрючение за неправилно проведена стимулация.Вероятно нещата ще стоят по различен начин ако докторът не тича като линейка по етажите от процедура в процедура, подхожда с внимание към детайла и не прави свежи трансфери на всяка цена!
Късмет на всички!

# 302
Имам питане, след пункция звънят ли всеки ден да кажат какво е развитието на ембрионите, колко са останали и какво се случва?

# 303
Звънят само на другия ден (ден 1), за да ви кажат колко са се оплодили. Казаха ми, че ако не ми звъннат повече, значи всичко е наред и на ден 5 да съм в клиниката за трансфер. На ден 5 вече всичко беше трагично, но все пак връщат и лоши ембриони. Това поне беше при мен.
Доколкото съм запозната те не ги гледат под ембриоскоп всеки ден, защото "щели да се увредят". Снимки на самите ембриони не са дават, само ембриопротокол, който струва допълнително 20 лева (не се покриват от фонда) и в който е описано като в таблица на кой ден колко ембр. са, но нищо не й се разбира и трябва да търсите разяснение сами.

До коментара на Таничка- вие сте с хубави впечатления и това е чудесно, но нека говорим за финални резултати, а не само кой кога отговоря във вайбър и прочие. Поне за мен е важен успеха и адекватно лечение, както и нагледна информация какво се е случило. Защо няма снимки на ембрионите? Защо във фактурите се надписват дози, за да се стигне до сумата, отпусната от държавата? Защо лекарствата са толкова много, вместо да се започне с леки стимулации? Защо по време на процедура никой не е с маска/боне, а всичко е така небрежно? И разбира се- дали някои успехи не са просто късмет, над който се трупа дивидент и фалшиво позитивен образ на клиниката?
Въпросите ми са реторични. Който иска да се замисли и има едно наум, честито и браво на успелите, късмет и търпение на неуспелите.

Имам питане, след пункция звънят ли всеки ден да кажат какво е развитието на ембрионите, колко са останали и какво се случва?

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 08:53 от Анонимен

# 304

Звънят на ден 1 и после за да ви кажат кога да дойдете за трансфер. Не ги вадят всеки ден от инкубатора, за да не се увредят.  Има логика в това. Не е нужно всеки ден да се вадят според мен, но предполагам ако изявите желание няма да има проблем. Другото което аз искам да споделя за да не се разочароват много момичета е , че Афродита не издават болничен, защото са Медицински център. Трябва да взимате болничен от личната. Мен не ми притеснява това, но някой момичета може би. И в други клиники дават същия ембриопротокол като таблица!

# 305
Ккакво ви е мнението за самите ембриолози там ? Наистина тяхната работа е ключова.... аз съм си мислила, че в Надежда ембриолозите не са на чак такова голямо ниво...... а работата им е изключително важна. В доклада пише ли за качеството им ? Никъде в доклада в НАДЕЖДА няма качество на ембрионите...... само разговор с ембриолога по телефон и ти казват :" за този ден са ок"...... много изчерпателно

# 306
Ккакво ви е мнението за самите ембриолози там ? Наистина тяхната работа е ключова.... аз съм си мислила, че в Надежда ембриолозите не са на чак такова голямо ниво...... а работата им е изключително важна. В доклада пише ли за качеството им ? Никъде в доклада в НАДЕЖДА няма качество на ембрионите...... само разговор с ембриолога по телефон и ти казват :" за този ден са ок"...... много изчерпателно

В афродита ако ги питаш ти казват според стандартите на кое качество отговаря. Дойчинов е много добър ембриолог

# 307
  • София
Ако не се бъркам, Таничка си бременее!
А как знаят, че са лоши ембриони? Реално без ПИД, който също не е толкова достоверен, заради това, че се взимат няколко клетки, не може да се заключи подобно нещо? Това винаги съм се чудила как се казва подобно нещо..

Също искам да споделя част от разговора ми с биолог от Надежда, тъй като в момента не знаем останалите ни ембриони поради уреаплазма дали са рискови, и попитахме съответно какво да ги правим. Биолог от Надежда каза, че трябва да се консултираме с Георги Дойчев, за нея един от най-добрите ембриолози в България. Simple Smile Човек от Ндежда го препоръчва.. Simple Smile Мисля, че отговаря поне малко.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 10:47 от NadezhdaML

# 308
Ако не се бъркам, Таничка си бременее!
А как знаят, че са лоши ембриони? Реално без ПИД, който също не е толкова достоверен, за ради това, че се взимат няколко клетки, не може да се заключи подобно нещо? Това винаги съм се чудила как се казва подобно нещо..

Също искам да споделя част от раговора ми с биолог от Надежда, тъй като в момента не знаем останалите ни ембриони поради уреаплазма дали са рискови, и попитахме съответно какво да ги правим. Биолог от Надежда каза, че трябва да се консултираме с Георги Дойчев, за нея един от най-добрите ембриолози в България. Simple Smile Човек от Ндежда го препоръчва.. Simple Smile Мисля, че отговаря поне малко.

Според мен гледат кой ден е и на колко деления трябва да отговаря ембриона на същия този ден и дали имат фрагментации..... поне така си мисля, иначе не знам на каква база могат да ги оценяват.

# 309
Здравейте, аз пък не съм от доволните пациенти на доктора. Правихме свеж трансфер по дълъг протокол без да се изследват никакви хормони. Общо взето беше на принципа проба-грешка. Всички момичета, с които се запознах по време на процедурите, имаха отрицателни тестове. И не пиша, за да "оплюя" доктора, той наистина е много отдаден на професията си човек! Пиша, защото суперлативите преобладават и е хубаво да има и друга гледна точка. Общо взето в България искат да усвоят парите от фонда на всяка цена и правят трансфери без изобщо да са тествали нивата на естрадиол и пр.е. Вярвах, че при Станулов ще е по-различно, но уви!
Отделно и на започващите при него ще кажа, че това е доктор, който е работохолик- поел е огромен обем от работа и пациенти и просто няма как са не се почувствате претупани. Първичният преглед е обстоен и дотам. Информация какво, защо и как няма, прилага един и същи протокол при жените без да съобразява фактори като килограми и тн. Ембриологията е друга тема. Уж перфектни, но от световно призната клиника се откриха куп грешки при нас и закрючение за неправилно проведена стимулация.Вероятно нещата ще стоят по различен начин ако докторът не тича като линейка по етажите от процедура в процедура, подхожда с внимание към детайла и не прави свежи трансфери на всяка цена!
Късмет на всички!

Твърденито ви за свежите трансфери и хормоните не е вярно. Имам две стимулации по фонда при Станулов и при двете са ми изследвани хормоните преди пункция и на базата на тях д-ра е преценявал дали ще има свеж трансфер (даже вторият път обсъждахме прогестерона т.к. беше граничен). А назад в темата и в предишните може да прочетете за много момичета по фонда, на които д-ра е преценил да не прави свеж трансфер.
Съжалявам, че при вас не са се получили нещата, но причини за това може да има много и да нямат общо с това, че трансферът е свеж. Може би е добре и да споменте кой ви е казал, че има куп грешки и е направил заключението, че стимулацията е неправилно проведена.

# 310

Късмет на всички!

Твърденито ви за свежите трансфери и хормоните не е вярно. Имам две стимулации по фонда при Станулов и при двете са ми изследвани хормоните преди пункция и на базата на тях д-ра е преценявал дали ще има свеж трансфер (даже вторият път обсъждахме прогестерона т.к. беше граничен). А назад в темата и в предишните може да прочетете за много момичета по фонда, на които д-ра е преценил да не прави свеж трансфер.
Съжалявам, че при вас не са се получили нещата, но причини за това може да има много и да нямат общо с това, че трансферът е свеж. Може би е добре и да споменте кой ви е казал, че има куп грешки и е направил заключението, че стимулацията е неправилно проведена.

Не можете да казвате кое е вярно и кое не, щом не касае вас! Споделям мой личен опит, за което знаех, че хора като вас ще ме нападнат.
Не е ли това целта на този форум?
А информацията, че стимулациите ми са неправилни и с грешки а получих от 2 от топ клиники по репродуктивно здраве в Истанбул. Не се ангажирам с конкретни имена, защото ще звучи като реклама. Може да решите сега, че съм трол и си измислям - ваша работа.
Разказах своето преживяване подробно на момичета, които имаха интерес и ми писаха.
И да, всичко написано е вярно!

За ПИД- в Афродита не ни направиха. Да, Дойчев е отзивчив, но не само той е ембриолог там. Имаше една млада дама, мисля Кристина се казва, гримирана и нагласена като за дискотека,която беше на моя трансфер.
После си чух с Дойчев, за да ми разясни какво е съсипало ембрионите на ден 5 и ми каза- мъжки фактор. Това беше моят обстоен, пълноценен и градивен разговор. Помолих за снимки, за да ги представя в други клиники, но "не предлагат такава услуга".

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 09:28 от Анонимен

# 311
Бихте ли сподели каква е била вашата стимулация ?

# 312
  • София
Прави се ПИД в Афродита, защо пишете глупости?

# 313
Бихте ли сподели каква е била вашата стимулация ?

Дълъг протокол с декапептил и мериоферт от 20ти ден на предходния цикъл. После 2 инжекции Хориомон. Класика.

За ПИД- докторът го отхвърли като необходимост при нас, не знам по принцип дали се прави.

В заключение ще кажа, че искрено се надявам да има успели и те да стават все повече. Меко казано е тъжно, че едва 20% от финансираните процедури у нас завършват с успех. За Надежда и Щерев няма и да коментирам. Целта да пиша тук беше, че от много розови коментари за Афродита хора като мен тръгват с големи очаквания, а реалността е малко по-различна. И мен като жена много ме смущава това, че тези средства се усвояват,  а резултатите са незадоволителни. За емоционалния и здравословен аспект няма да говоря....Следете статистиките в ЦАР и   дано се подобрят нещата, че да не се налага масово да ходим в чужбина на лечение!

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 09:42 от Анонимен

# 314
Аз искам да апелирам да запазите добрия тон. Никой не може да разбере cheerfullll, защото не е в нейните обувки и не е минал този път. Cheerfulll, с личностни нападки, че ембриоложката е гримирана като за дискотека е злобно и ненужно. Поддръжана жена, но изобщо не е със силен грим, а аз не се гримирам. Много съжалявам, че не се е получило, дано в Истанбул да се получи и да гушнете Вашето дете.
В денят на свежият трансфер, не попитах за качеството на ембриона. Обаче на ЗЕТ попитах. Дойде ембриоложката и с един лист за всеки един ембрион ми беше обяснено- букви, цифри и кое какво означава, на каква база ги правят тези категоризации. Аз бях толкова притеснена, че половината го забравих, обаче ми даде едно спокойствие за информираност. Ако не бях питала, никой нямаше да ми се обяснява.
Въобще нямам намерение да защитавам никого, обяснявам при мен как беше. Нали споделяме опит?

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 10:39 от Lemon Blossom

Общи условия

Активация на акаунт