Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (6)

• 55 934
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Прогестерона трябва да е под 1 преди самата пункция , но за трансфера прогестерона трябва да е солиден .

Да

# 331

lady25, моля ви представете статистика, в която да има успеваемост на Афродита за последните 2 години например? Не се заяждам, просто ми е много любопитно да го видя черно на бяло.

Това е последната официална статистика, която ЦАР предоставя на сайта. Не е ясно защо няма по- актуална.
 Относно клиниката в Тутракан съм съгкасна, че успеваемостта там е по- висока, но често се трансферират по 2 или дори 3 ембриона. Лежах в болница за задържане с момиче, забременяло там, на което се наложи редукция и повярвайте ми не ѝ беше леко. Та мисля, че поради тази причина там успеваемостта е по- висока, а всички тук знаят мнението на Станулов за броя на трансферираните ембриони.
 Да в Турция не съм била и не съжалявам. Започнах процедура по едно и също време с познати, които заминаха за Турция. До момента имат един неуспешен трансфер и 20 000лв кредит и не могат да си позволят повече процедури. За същата сума и същото време тук аз обиколих 3 клиники, имам 3 инсеминации, 3 трансфера, 2 стимулации, 6 замразени ембриона в Афродита и бебе на 5 месеца.
 Проблема при мен беше полип, който не беше търсен в другите клиники. Станулов предложи хистеро още на първичния преглед и беше категоричен, че няма смисъл да правим каквото и да било преди това.
 Хваля го и все още съм в тази тема не само, защото съм успяла при него, а защото видях как се случват нещата на другите места и той се оказа моя лекар. Който не го чувства така няма какво да му мисли. Търсенето продължава, докато намериш човека, при когото се чувстваш сигурен, че ще успееш Hug

Вижте, никъде не съм написала, че докторът не си върши работата качествено или отдадено. Вие май четете избирателно и изхождате от своя опит, което е чудесно. Щом за вас няколко процедури по клиники, неуспехи и какво ли не са нещото, с което едва ли не се хвалите, че ви е довело до успех, аз уважавам това. Разбира се, че в голям процент много процедури водят и до естествени забременявания, които са съвсем неочаквани, но се случва. Тялото ни не е за един ден и аз лично не подкрепям това да се стимулираме по няколко пъти, чела съм за жени с по над 10 трансфера. Аз също исках да дам шанс на българските клиники, имам няколко инсеминации преди инвитро опита, но в друга клиника. Може да се съгласите, че неуспех при мен не гарантира такъв при вас, нито пък обратното и че всичко е много относително.
Размихме темата и отклонихме фокуса, а именно всеки лично за себе си и от своя опит да сподели мнение за Афродита и целия екип там. А вашите познати с кредит и неуспех в Турция би било полезно да споделят за всичко, през което са преминали в подходящите теми в този форум. Искам да уверя всички четящи и обмислящи Истанбул за инвитро, че 1 процедура там НЕ струва 20 хил. лв. За статистиката- знам я тази ,тя е от 2021 година, не знам защо няма обновяване и информация за случващото се в последните 2 години. Неслучайно ви попитах за статистика за 2 години назад, тъй като смело се изказахте как Афродита са най-успешните в България. Ето,че няма как да докажете това си твърдение за жалост.

# 332
Щом за вас няколко процедури по клиники, неуспехи и какво ли не са нещото, с което едва ли не се хвалите, че ви е довело до успех, аз уважавам това.

Много странно изказване. Извинявайте, но шансът за успех на инвитрото е около 40%, нормално е да се мине през няколко процедури преди успеха. Ако живеете с мисълта, че всичко ще се случи от първият път може да останете дълбоко разочаровани или да прескачате от клиника на клиника без никакъв резултат, защото не давате възможност на екипа да се запознае с вашият организъм и да приложи адекватна терапия. Процесът и без това изтормозва психиката, добре е да тръгнете с реалистични очаквания.

А статистика ви се даде, черно на бяло, ваш проблем е, че не искате да я приемете.

# 333
Здравейте, като бивша пациентка на Афродита и аз съм от недоволните! Ембриологът Георги Дойчев меко казано се държеше неадекватно по телефона. Никога не ми каза какво ми е качеството на извадените яйцеклетки, нито на получените ембриони! "Средно!" - това беше единствената дума, която използваше, няма АВ,ВВ,ВС,СС, никаква смислена квалификация! И "50% успеваемост" - това е другата глупост, която казваше. А омазаната с червило, като маймуна ембриоложка лъже, като дърта циганка!
На последният ми трансфер я  попитах  какво ми е качеството на ембрионите, които връща и тя, без да й мигне окото изстреля "ВВ"! Де да беше такова, щях да съм забременяла още тогава. Имам 3 трансфера там, хормони ми се изследваха само на първия. Нещата се влошават, всичко става на конвейер.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 13:22 от Book_79

# 334
Щом за вас няколко процедури по клиники, неуспехи и какво ли не са нещото, с което едва ли не се хвалите, че ви е довело до успех, аз уважавам това.

Много странно изказване. Извинявайте, но шансът за успех на инвитрото е около 40%, нормално е да се мине през няколко процедури преди успеха. Ако живеете с мисълта, че всичко ще се случи от първият път може да останете дълбоко разочаровани или да прескачате от клиника на клиника без никакъв резултат, защото не давате възможност на екипа да се запознае с вашият организъм и да приложи адекватна терапия. Процесът и без това изтормозва психиката, добре е да тръгнете с реалистични очаквания.

А статистика ви се даде, черно на бяло, ваш проблем е, че не искате да я приемете.

Напротив, точно тази статистика бе причината да избера Афродита. Приемам я, но дайте ми данни за последните 2 години, в които аз и още поне 3 жени, които познавам, правихме неуспешни опити там.. Не очаквам успех от първи път, но имам правото да търся качествена услуга, нали така? Вижте детайлно същата тази статистика, която ми  изпратихте и сметнете къде са тези 40% в България, понеже на мен  сметката не ми излиза. Не мога да коментирам нищо за Тутракан,защото не съм запозната и нямам лични наблюдения. Мисля, че няма смисъл да продължаваме с излишна полемика и диалог, който не е градивен.

П.С 40% НЕ е процент, с който трябва да се задоволяваме, дори и да беше верен. Реалният такъв за България е към 20- 30%.

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 13:14 от Анонимен

# 335
Доброто качество на ембриона не гарантира бременност. Моите винаги са били добро качество, но от 5 трансфера само един е бил успешен.

Всеки има право на мнение и няма как всички пациенти да са доволни, но обидите по адрес на екипа са абсолютно ненужни.

# 336
cheerfullll, няма как да бъде дадена статистика за 2022г, преди октомври 2023г. Нали все пак трябва да бъде изчакан края на всички настъпили бременности. Все пак е важно да се знае и броя на живо родени бебенца, а не само на положителните тестове!

# 337
  • София
Всеки има право на мнение без значение дали е позитивно или отрицателно, поощрявам това, но в рамките на разумното. В една тема във форума ми изтриха коментарите за болница "Надежда", което приемам за цензуриране. Във въпросната тема се държеше да не се плашат момичетата с ин витро истории или да не им се промени мнението за дадена болница. По същия начин може тук да заключа същото.

Генерално във форума се обменя информация на база опит. А на база чувства, ми то гроздето, ако ми е кисело... Simple Smile

И наистина хубав ембрион не е равен на бременност категорично. Ние си имахме хубави, а резултат 0 (това в болница Надежда). А това, че "всичко става на конвейер", ами заповядайте в Надежда, където дори телефон на лекар няма да ви се даде, мираж. Няма!

Не са нужни квалификации, не е нужно да се описва външния вид. Това пък сериозно ли може да бъде изтъкнато?
И още - за Турция най-различни мнения, включително и на мои близки. Резултати плачевни.

Не знам от кои съм, защото още не сме минали първичен. Това какво се случило на хора, които познавам си е за тях и знам, че този път много внимателно ще избера лекаря. Имаме и план Б, както и всеки трябва да има.

# 338
Не е хубаво да се коментира така негативно външен вид на лекар или друг служител, не е добре и винаги да се отказваш след първи опит.
Станулов не е бог, и на него му трябва време, да види как откликва организмът на пациентката, невинаги чудото става от първия път.
За статистиката за 2022 г. няма как да реагират толкова скоро. Мен ми звъняха скоро, за да питат дали е минало добре раждането, което беше март. Точно за статистиката им трябваше информация. Много жени околи мен забременяха именно в Афродита след неуспешни опити на други места. Но има едно голямо НО - ако нямаш пълно доверие на лекаря си, няма да се получат нещата. По-горе видях именно това недоверие.

# 339
Вече няколко пъти срещам мнения, че в Афродита не са добри с мъжкия фактор, ще се радвам да споделите, дали е така, че ние ще се местим там.. Може и на лично!

# 340
Аз предпочитам да отговоря тук направо, за да не остане впечатление у някой човек, че Афродита не са добри в мъжкия фактор. Това не е точно така. Както по-рано обясних, Афродита се справят с мъжки фактор, и има няколко дами тук в темата, които могат да се включат и да обяснят как са успели, какви методи и т.н., но не се справят когато мъжкият фактор включва лоша ДНК фрагментация. Защото високата днк фрагментация няма как да се види от емрбиолог и за да се преодолее трябва да се използват определени техники като MACS или микрочип/zymot абсолютно задължително, или ТЕСЕ. Факторите които определят наличието на мъжки фактор включват малък брой, проблемна морфология и подвижност и днк фрагментация. Има и други, но тези са най-известните и изследвани. Малкият брой е проблем само при спонтанно забременяване. При инвитро той не е чак такъв проблем, защото ембриолозите така или иначе използват само 2,3 -5 сперматозоида да речем. Не им трябват милиони. Морфологията също донякъде не е проблем, защото тя е външен белег на сперматозоида, дали е деформиран и как изглежда. Това също се преодолява с инвитро, защото добрият емрбиолог, какъвто е Георги Дойчев лесно ще определи под микроскоп нормално изглеждащ и на външен вид здрав ембрион. И стигаме до ДНК фрагментацията, която няма как да се види и за нея единствено се използват методи за преработка като MACS и микрочип (това са двата най-добри). Тук ембриологът и опитността му нямат много значение. Сега идва интересното, а именно, че Афродита нямат MACS, но имат zymot, което е почти толкова добро. И големият въпрос е защо не се използва? Още се чудя защо никой в болницата не ни го препоръча, а и никой в темата тук не съм чула да са им го предложили. Дискутирах с емрбиоложката за него и единственото което тя каза е да може да го ползваме, ако искате следващия път. Да де ама защо не го предложиха първоначално. Не знам дали самите те се съмняват в метода и затова не го използват или са оставили Станулов да ръководи и определя метода, а той ако е по-малко запознат от ембриолога въобще може да не се сеща за него. Той си знае ПИКСИ и това е.

# 341
Здравейте, момичета
Не искам да бъда срещу мнението на някоя от вас или да ви променям позициите, само бих искала да ви напомня, че по тази трудна пътека всеки ще види светлината и ще я пречупи през своите очи, болки, разочарования , знания и опит.
Така, както е вярно, че в България има много можещи инвитро специалисти, така и за Турция е вярно, че има много техники, които тук за съжаление дори няма кой да използва/ визирам мъжкия фактор и това, че там има андролози на всяка крачка, докато тук мъжете ни могат да избират между трима/. И за чужбина и Турция в частност мога да кажа, че лекарствата с които стимулират нямат нищо общо с тези, които се предлагат в нашите клиники въпреки че са с еднакви наименования. Още нещо качествен ембрион в България се убедих, че не е качествен ембрион в Турция. Както се убедих, че Турция не е гаранция за факторът възраст.
Но въпреки това идва голямото НО- ако вие сте намерили сърдечен лекар в нашата страна, ако вашите проблеми могат да бъдат преодоляни и без прилагане на операции и техники за мъжкия фактор и ако вие сте успяли , от това по- хубаво няма. Аз смятам , че доктор Станулов е добър лекар, но добрият лекар може да бъде само двигателя. Екипът и всеобхватността са важни.
Вярвам, че взимайки от всяка една история всеки може да се обогати и това да бъде част от правилните стъпки до мечтата да имаме бебенца ❤

# 342
Ние имаме бебе след един единствен свеж трансфер при Станулов. С мъжки фактор сме.

# 343
Според мен доктора доста се старае заразлика от други доктори. За първи път имах толкова дълъг първичен преглед- около час. Втория плюс е, че няма чак такива закъснения при трансфери и пункции. Поне от няколко момичета съм го чула. Все пак той не е бог и прави всичко, което му е по силите. Има си свой начин на работа и разбирания.

# 344
Здравейте, тези от вас минали по дълъг протокол може ли да споделите през колко дни ви бяха прегледите след стартиране на стимулацията до пункцията?

А относно горните мнения това, което съм научила до момента е, че е от изключително значение да има доверие между пациент и лекар. Дори и най-големите супералативи да се споделят за даден лекар, няма ли го усещането за доверие, нещата ще се случат много по-трудно. За сега мога да споделя, че аз се чувствам спокойна с д-р Станулов и ми вдъхва кураж, което до сега никога не ми се е случвало. Дано и резултатът да е положителен! Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт