Пътуване до Истанбул съвети?

• 142 220
  • 588
  •   1
Отговори
# 150
Да, паспорт трябва!!
Времето е горе долу като в БГ. Става за екскурзия, макар че аз предпочитам да е по-топличко.
За намаленията най-добре да кажат живеещите там, но мисля че има в момента големи намаления.

# 151
Намаленията в Турция започнаха в началото на тази година. Аз бях в Истанбул преди две седмици, повечето магазини бяха с намаления 50 - 70% на зимните колекции, но беше вече доста обрано. В момента не знам дали има смисъл да се ходи за пазаруване.

# 152
Момичета, с малко късмет по - следващия уикенд може да отскочим до Истанбул. Вече преглеждам темите, в които е писано за града и си водя записки. Искам да ви попитам дали мол Дженахир работи в неделя. Предстоят ли някакви празници в Турция, поради които да бъде затворен? Също така и забележителностите отворени ли са в неделя?

# 153
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Всички търговски центрове работят и в неделя!
Празника е, че в момента е Рамазан! От изгрев до залез се пости, не се пие вода, не се пушат цигари, не се яде! Разбира се това го прави всеки който иска, но трябва да се прояви разбиране към постещите! Само това е, вечер в Султанахмет има шатри за безплатна храна! Всичко рабори, само във вторник знам, че Двореца не работи! За други забележителности не им знам работното време! Дано да останете още по-влюбени в Истанбул!  bouquet

# 154
drize благодаря ти!  Hug
Мои познати сега ми препоръчаха някакъв друг мол - Istinye Park. Казват, че бил много хубав.

# 155
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Да, той е нов и също е доста голям!  Peace

# 156
drize  отново благодарности за включването!
Сега само се надявам да не се провали насроченото пътуване. За съжаление ще съм за кратко време, но се надявам да се насладим максимално!

# 157
и аз ще пътувам до истанбул следващата седмица. полезна е темата и дано всеки остави своите впечатления в помощ на тези, които им предстои пътуване до там. може ли малко инфо за цените на входовете на забележителностите. Simple Smile

# 158
zdraveite niakoi moje li niakoi da mi kaje kade se namira niakoia fabrika za po xubavi drexi i na po dobri ceni . i niakoi xotel v kvartal lavaleli   blagodaria vi predvaritelno

# 159
  • No Line On The Horizon
и аз ще пътувам до истанбул следващата седмица. полезна е темата и дано всеки остави своите впечатления в помощ на тези, които им предстои пътуване до там. може ли малко инфо за цените на входовете на забележителностите. Simple Smile

Долмабахче сарай - главен вход - 15 турски лири
Ползване на собствен фотоапарат в Долмабахче сарай - 6 турски лири
Джамията "Султан Ахмед" / Синята Джамия / - няма входни такси
Джамията Сюлеймание - няма входни такси
Желязната Църква Св. Стефан - няма входни такси
Топкапъ сарай - главен вход + съкровищница - 10 турски лири
Църквата Света София - 10 турски лири
Водохранилище - мисля, че и там входът беше 10 турски лири

# 160
Снощи се върнахме. В Топкапъ сарай и в Света София, входа е по 20 турски лири на човек, като за Харема в Топкапъ се заплаща допълнително, но точно колко беше не помня.
Градът е страхотен, много ми хареса, но не успяхме за съжаление да видим доста от заплануваните неща.
През повечето време хапвахме в МОЛ-овете, а последната вечер в един ресторант до яхтеното пристанище - различни видове меса на жар + типичните им десерти. Много вкусно беше.
Моловете са на светлинни години разстояние, както и почти всичко друго от Бг - много по - хубави и богати.
Направи ми впечатление чистотата по улиците и парковете. Хем няма кошчета за боклук, даже трудно се намират, хем и боклуци по земята няма. Накратко - страхотно е и попада в списъка - "да се посети отново"  Wink. Пък и много за разглеждане остана...

# 161
не ми си връщаше, но снощи се завърнах. Laughing
много ми хареса и с удоволствиее ще отида пак. Heart Eyes то не бе ядене, ходене пеша и ахкане. има страхотни нища, но има и своите лоши страни.който не е бил там и се двуоми -  Peace с две ръце подкрепям. въпреки, че списъкът с посищения ми е дълъг, истанбул отново е включен.  bouquet

# 162
Ах, Истанбул, ах Истанбул!  Hug
Със сигурност ще отида отново там, макар да съм била вече 2 пъти. Моя списък е безкрайно дълъг....

# 163
И аз имам още сума ти неща, които искам да видя... Мисля, че завинаги ще остана в плен на очарованието и магията му... Two Hearts Two Hearts txtloves

# 164
Ще се върна пак в Истанбул това е сигурно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт