Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 52

  • 83 133
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 9 462
Бени, този кекс изглежда страхотно Simple Smile и ако намеря желаещи за кекс, непременно ще го забъркам и аз.
Огретен с аспержи от преди малко  https://pep-4o.blogspot.com/2023/05/blog-post_14.html

Скрит текст:
Дробчета с лук на тиган https://pep-4o.blogspot.com/2019/03/blog-post_9.html

 сандвичите от сутринта

и фалшива дроб сарма от пилешки дреболии. Толкова е фалшива, че дори заливка няма :v но девойката не пожела.

Спорна и добра да ви  е новата седмица, дами!

# 151
  • София
  • Мнения: 12 222
За десерт в неделния ден изпекох този шоколадов кекс с кафе и много фина текстура, по рецепта на Мина Ангелова за която й благодаря! 😋🍫🥧☕
................
Скрит текст:
Много добре изглежда при теб, извинявай, но в каква форма го изпече , питам, защото днес го завъртях, изсипах го  една силиконова форма, много прилична е формата, с много красиви ребра е,  реших че тя ще е най - подходяща, но не би, направи ми много високо краче , което много ме издразни, и второто е, че при теб си успяла  да направиш доста прилична снимка, най - вече цветово, защото при мен този кейк е силно тъмен, ама силно, може би, защото ползвам много силно какао, оригинално холандско, има си значение + силното черно кафе и в резултат на което изобщо не успях да направя добра снимка, излиза нещо си...като нищо и се отказах категорично да го показвам и да качвам рецепта, на вкус е разкошен,  но най-вече ме интересува формата, благодаря! Само да се допълня , още нещо ми прави впечатление, че при теб в тестото ядки ли има, защото има нещо като парченца ядки, при мен е тъмно - черно плътно кадифе
Но пускам все пак,  да се види, примерна снимка е това, да покажа при мен колко е тъмен, също и на разрязано парче, не ми харесва как стои, защото формата за печене не е подходяща


Последна редакция: пн, 15 май 2023, 00:39 от marchеva14

# 152
  • Русе
  • Мнения: 2 229
Здравейте, дами! Темата е пълна с вкусотии! Записвам се с няколко снимки, че съвсем ще ме забравите.
Зелена салата, калмари, краставици, чушки, зелен лук и чесън, чери домати, копър и магданоз


Зелена или по-скоро червена салата, краставици, домати, чушки Чарли, зелен лук и чесън, магданоз, зехтин и балсамов оцет


Заешко на фурна с много зелени подправки, моркови и червено цвекло

Скрит текст:

Агнешко на фурна


Спаначена супа


Яйца със спанак, зелен лук и магданоз


Дробчета с чушки и лук на тиган


Пържени кюфтета


Грах с наденица


Пилешко с лук, кисели краставички и маточина

# 153
  • Мнения: 4 176
Това е тестото за пица!!!! Smiley Най -накрая го открих.










# 154
  • София
  • Мнения: 8 634
С помощ от добрите хора в темата за въпроси, ето го моето първо сладко (от ягоди). Знам, че има какво да се желае визуално, но за палачинки със сигурност ще е супер - на вкус и гъстота е добре Simple Smile

# 155
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 681
Съботно/неделно или селско/градски:





И моето яйце, с два жълтъка Wink

Последната за сезона/на есен пак/

От фризера, че чакаме новия.

Първите картофки - "друсани"

Лазанята, по време на печене.

 С кори, чийто срок е бил до мин.месец.
- с орехи

- със сирене

ToniShu, много рано си започнала със сладкото. Ние откъснахме първата узряла ягодка.
Да ви е с спорна и цветна седмицата!
Скрит текст:



Няма значение дали е суша или има трева, щом е решило да цъфне, нищо не може да го спре.

# 156
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 897
Данифин, може ли рецептата за тестото? Колко време печеш пицата? Никога, за съжаление, не са ми се получавали такива въздушни блатовете, а уж и аз по хубава рецепта го правя.

# 157
  • Мнения: 4 176
Лолита заповядай. Само да уточня, че това тесто е с квас, което има малко по-различа технология на приготвяне от тестото с мая.
420гр брашно
290мл вода
160гр квас
10гр сол
60мл зехтин
от него се получават 4 броя средно големи пици. Тестото престоя в хладилника 48 часа.
Аз съм правила и пица с балончета на борда и с тесто с мая, също много сполучливо. Но трябва да оставите тестото да престои в хладилника минимум 48 часа, най- добре 72 часа поне. За рецептата тук
Скрит текст:
Тестото за неаполитанска пица
1кг качествено брашно, най- добре такова за дълга ферментация.
ето такова или подобно
700 мл хладка вода
около 3-4 гр. мая или 1/2 чл суха, няма грешка това тесто се прави с много малко мая!
и 25-30 гр сол , отново няма грешка ,солта е толкова  и около 1-2 сл зехтин.
Замесване в купа слагате не цялото количество пресяно брашно , прибавяте постепенно водата, като в малко количество от нея предварително сте разтворили маята, но не е задължително. Започвате да месите докато сложите цялото количество вода и най-накрая солта. Замесвате меко тесто , ако е нужно прибавяте и останалото количество брашно. Готовото тесто оставяте да втаса, след което отново омесвате и разделяте на 6 части, за по -големи пици  или на 8 за по -малки. Аз съм си взела 6 купички, които намазвам съвсем леко със зехтин и поставям в тях вече оформените топки тесто.
След което поставяте в хладилника и приготвяте на следващия ден- тестото може да преседи в хладилника до 3 дни. На- добре да престои 24-48-72 часа. Най-добре 72 часа.
На следващият ден изваждате тестото2-3 часа преди приготвянето да се отпусне и приготвяте както поръсвате повърхността със семолина, овалвате топката тесто в нея, но не много и тогава пристъпвате към нейното оформяне за пица.

Малко е сложно докато го четете, но всъщност е много лесно.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 11:33 от Danifin1

# 158
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 897
Значи вероятно там ми е проблемът. Аз като замеся, втасва час и мятам във фурната. Sweat Smile Благодаря и за двете рецепти. Ще ги пробвам!

# 159
  • Мнения: 6 105
Винени черноморски миди

# 160
  • Варна
  • Мнения: 1 452
Съботно вдъхновение имах за кухненски забавления.
Невенки




Соленки с чедър


Разядка от патладжан.


# 161
  • София
  • Мнения: 15 833
Пак китайските филета, този път с млечна майонеза, яйца и пиле фрикасе.





# 162
  • Мнения: 2 299
Руло Стефани с картофено пюре

# 163
  • Мнения: 1 198
Салата с риба тон и авокадо дресинг



Яйца с чушки и чоризо и топинг от котидж сирене

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 22:30 от DiscoBiscuit

# 164
  • Мнения: 17 116
Карфиол с картофи и бешамелче



И бисквитен сладкиш с Тиа Мария и орехи. ММ нямаше търпение вчера и го наряза още мекичък, дори не ме остави да снимам като хората, днес вече се стегна 😁



Общи условия

Активация на акаунт