Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 52

  • 83 296
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
  • София
  • Мнения: 4 977
Може ли рецепатата за агнешкото със спанак?

# 376
  • София
  • Мнения: 12 257
РИЗОТО С МАНАТАРКИ И ГОРСКИ ГЪБИ - RISOTTO AI FUNGHI PORCINI
по идея на - https://www.mycookingcreations.com/2019/10/risotto-ai-funghi-porcini.html

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

ГРЪЦКАТА ЛИМОНОВА ПИЛЕШКА СУПА, у дома много се харесва

ГРЪЦКИ ЛИМОНОВ СПАНАК С ОРИЗ - SPANAKORIZO

ВИЕНСКИ КИФЛИЧКИ НА НАТАЛИНА - LOUPACKY

ЧЕРЕШОВ СЛАДКИШ С РИКОТА

РУСКИ БЛИНИ

Стига толкова, друг път - повече
http://cookwithmarcheva.blogspot.com/

# 377
  • Мнения: 8 525
Може ли рецепатата за агнешкото със спанак?
Разбира се.
Скрит текст:
Месото, нарязано на порции, запържвам в олио (да се запечата). После добавям стар лук, нарязан на едро и много зелен лук. След това нарязания спанак, сол, черен и червен пипер, гюзум и калоферче. Сипвам топла вода и варях до готовност на месото. Малко на око готвя манджите, дано е ясно. Да ви е сладко!
Скрит текст:

# 378
  • Русе
  • Мнения: 2 268
Зелена салата с варено цвекло, сирене, краставици и копър, с оцет и сос от нар


Салата с боб мунг, кисели краставички, лук, магданоз и копър


Ориз със спанак, малко зелен лук и много копър


Картофи с масло, копър и чесън


Меденки

# 379
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 704
Сутринта на бързо добруджанки.

Скрит текст:
Припомням си годините когато правех закуска за моите деца. Доведоха другата внучка, която завърши втори клас. Четвъртокласничката и тя дойде при нас. Двете - на един акъл, отделно Animal Dog2 Ние с ММ сме на работата. Пълна лудница Smile Ама живи и здрави, това да е.

От снощи - салатата и патладжан на баба Гануш. Имаше и кюфтета от тиквички.


- буквално една шепа беше последния замразен патладжан.
Fortuna, певицата е наборчето и сестра ѝ/бебето/. Наложи се да го мъкнат и него по участията/къде спи, къде гледа/. На 2 месеца и половина е.

# 380
  • Мнения: 8 041
Добро утро с топли не извадени от формите кексчета - " шоколадов сладкиш с майонеза "( по Сладка хапка)- килнати са на една страна, но за по-бързо ги пекох във фраера  😉

Спокоен и успешен ден!

# 381
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 117
Пълнен лук на фурна

# 382
  • Мнения: 6 105
Мини боровинкова торта (нисковъглехидратна)

# 383
  • Мнения: 1 860
Лозови сарми,постни



Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 16:13 от Krotinia

# 384
  • Мнения: 4 429

Зеленчуци по азиатски с тай пад сос

паниран хек в къри сос



Бързо  и лесно меренге руло

# 385
  • При децата ми
  • Мнения: 7 459
Може ли рецептата за зеленчуците по азиатски?

# 386
  • Мнения: 4 429
Hrispa76 Нарязваш каквито искаш зеленчуци на средно големи парчета  и пържиш в мъничко зехтин/олио за около 3- 5 минути/ зависи от печката, за газ около 3 мин/. Заливаш със соса и готвиш още 1-2 мин.  Добавяш отделно запържени бъркани 2 яйца. Гарнираш със натрошени фъстъци или сусам. Готово. Соса или го приготвяш или използваш готов /примерно какъв

Всъщност зеленчуците могат да се направят със всякакъв друг азиатски сос или просто да ги сготвиш само със соев сос.

За готварския сос пад тай
2 супени лъжици паста от тамаринд
5 супени лъжици кафява захар или палмова захар
1/2 чаша гореща вода 120 мл
6 супени лъжици рибен сос
2-3 ч. л. чили на прах
120 г юфка фиде
2-3 супени лъжици фъстъчено или соево масло
60-80 г кайма или тофу
1/2 нарязан на кубчета лук или 1 шалот
2 смлени скилидки чесън
1 ч.л. паста от скариди
200 г малки скариди обелени
3/4 чаша Pad Thai рецепта за сос по-горе (половината от приготвеното количество)
1 разбито яйце
2 супени лъжици нарязани фъстъци
1 чаша кълнове
2 ч.л. маринована ряпа
1/2 ч. л. бял пипер
2 стръка пресен лук или кълнове от чесън
За сервиране: прясна лайм захар, рибен сос, фъстъци и чили на прах
Инструкции
Разтворете тамариндовата паста и захарта в гореща вода, докато разбърквате и добавете останалите съставки. Опитайте на вкус и добавете още тамаринд или рибен сос, ако е необходима повече киселинност/соленост. За допълнителна сладост и повече захар. Просто се опитайте да намерите идеалния баланс. Добрата азиатска кухня е свързана с балансирането на вкусовете!

Накиснете фидето в гореща вода, докато стане ал денте.
Загрейте уока, добавете олиото и хвърлете чесъна, месото и лука. Оставете да се запържат за няколко минути и добавете пастата от скариди. Разбъркайте за няколко секунди, за да се разтвори.
Добавят се скаридите и маринованата репичка и се пържат докато скаридите леко порозовеят и са почти готови.
Ако желаете, можете да добавите кълновете веднага или, ако предпочитате кълновете си по-скоро сурови, малко по-късно.
В този момент добавяме юфката и половината от нашия приготвен пад тай сос. Разбъркайте и поддържайте юфката в движение. Добавете още малко вода, ако юфката ви все още е твърде твърда. С помощта на лъжица или клечки преместете фидето в единия ъгъл на тигана, добавете малко олио и добавете разбитото яйце. Разклатете тигана и разбъркайте яйцето за около 10 секунди. Сега хвърлете всичко.

Сервирайте в стил Банкок с нарязани фъстъци, чили на прах и пресен лайм, нарязан на четвъртинки.

Бележки към рецептата
Започнете с приготвянето на пад тай сос и го пригответе.
Подгответе всички съставки. Нарежете зеленчуците и ги сложете в малка купа. След като вашият уок/тиган е горещ, трябва да действате бързо.
Накиснете вашите юфка в гореща вода, докато станат ал денте.
Прочетете цялата рецепта, преди да започнете.
Използвайте 2 дървени лъжици или пръчици за разбъркване и ги пригответе.
Започнете с МНОГО горещ тиган.
Никога не приготвяйте повече от 2 порции наведнъж. Твърде много съдържание води до допълнителни течности и ще сготви вашите съставки, вместо да ги изпържи.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 17:20 от Danifin1

# 387
  • Мнения: 1 608
Изглежда страхотно! Може ли рецептата?

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 11:54 от bubanka

# 388
  • Мнения: 17 116
Принцеси с кайма, яйце и кашкавал, и боб с бекон



# 389

Общи условия

Активация на акаунт