За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 678
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Защо крема за тортата ми се пресече?
Вероятно сметаната е разбита повече от нужното и се е разделила на масло и суроватка. Всичко заедно ли миксира?

# 601
  • Русе
Скрит текст:
Защо крема за тортата ми се пресече?
350мл сметана
500 гр маскарпоне
200 гр течен шоколад

Предполагам, че не си го разбивала с миксер на високи скорости. Маскарпонето го разбивам винаги ръчно.

# 602
  • София
Слагам за 5 мин сметаната във фризера (докато разбия маскрпонето ръчно)
Първо разбих 200мл сметана за 5 мин и след това добавих към същата още 200 и може би това ми беше грешката......
Надявам се на вкус да няма разлика само на вид да е лошо

# 603
Според мен дълго си разбивала сметаната. Аз винаги сипвам цялото количество сметана ,смесвам с маскарпонето и бия на невисока скорост  до гъст крем.

# 604
  • София
Според мен дълго си разбивала сметаната. Аз винаги сипвам цялото количество сметана ,смесвам с маскарпонето и бия на невисока скорост  до гъст крем.
Според мен не трябваше да досипвам сметана после, но това съм го правила о друг път....

# 605
Аз съм го правила и не съм имала проблем. Предполагам комбинацията от дълго разбиване с висока скорост  е проблема.

# 606
  • София
Аз съм го правила и не съм имала проблем. Предполагам комбинацията от дълго разбиване с висока скорост  е проблема.
Не, винаги на 1-ва скорост
Обаче ми направи впечатление че в едното маскарпоне имаше нещо зелено като мухъл (беше си в срок) ама в бързината..... Хоп и не се усетих

# 607
Всъщност варианти за провал много -старо маскарпоне, проблема може и да е и в сметаната .

# 608
  • In transit
За мен 5 минути за разбиване на сметана са много. Постепенно увеличавам скоростта и за 1-2 минути е разбита с правилната гъстота. Не е нужно да се разбива до твърд крем. Сладкарите я разбиват до средна гъстота - т.н. мек крем.
А защо я разбиваш на два пъти, т.е добавяш половината след като си започнала да разбиваш едната част? Не го разбирам това, с каква цел се прави?

# 609
  • София
За мен 5 минути за разбиване на сметана са много. Постепенно увеличавам скоростта и за 1-2 минути е разбита с правилната гъстота. Не е нужно да се разбива до твърд крем. Сладкарите я разбиват до средна гъстота - т.н. мек крем.
А защо я разбиваш на два пъти, т.е добавяш половината след като си започнала да разбиваш едната част? Не го разбирам това, с каква цел се прави?
Защото се сетих че 200 сметана на 500 маскрпоне ще е малко, дано поне на вкус е същатата както писах вече.

# 610
Разбивам си маскарпоне за кратко с миксер без проблем, а времето за сметаната зависи колко процента е. Хубавите са бързи, но с по-ниска масленост понякога си отива време. 
Или е пребито, или температура според мен.

# 611
  • в сърцата на децата <3
Хора, в Гърция опитах нещо, което много ми хареса, но не му разбрах името. Топчета пържено като тесто в захарен сироп, поднасят го с канела. На вкус напомня толумбички, но е много по-хубаво. Ако може име и рецепти ще съм много благодарна!

# 612
Локумадес. С мед, шоколад, канела... Ох

# 613
  • София
Хора, в Гърция опитах нещо, което много ми хареса, но не му разбрах името. Топчета пържено като тесто в захарен сироп, поднасят го с канела. На вкус напомня толумбички, но е много по-хубаво. Ако може име и рецепти ще съм много благодарна!
От българка, която има заведение в Кипър - https://www.mycookingbookblog.com/kiparski-lokoumades/
И от любимия ми готварски сайт - https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B4%D0%B5%D1%81

# 614
Как разбирате даден съд (тиган, тенджера, касерола...) дали може да се ползва с метални прибори? По етикетите им никъде не е отбелязано. Или само стоманените издържат на метал? Винаги ползвам дървени или силиконови прибори, но по някой път се налага и метални и не ми се рискува.

Общи условия

Активация на акаунт