За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 237
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 24 587
Аз под гъбен бульон имах предвид да се сварят гъбите и да се използва този бульон вместо само да се задушат и да се сипе вода, иначе по принцип всеки си решава какво да използва или да не използва в храната си.
Става си достатъчно вкусен сос и без добавки, разбира се, то основното са гъбите. Някои даже и черен пипер не слагат.

# 721
  • Мнения: 16 460
Мики, може ли да покажеш нишестето или подобно?

# 722
  • София
  • Мнения: 8 634
Само да вметна, че мононатриев глутамат има в доматите, в граха,  пармезана, в сиренето Рокфор, в ореховите ядки и още сума храни Wink Ама ги ядем и не сме се изпоразболяли (изключая хората с някаква непоносимост към него). Не изтерясвайте и ако ви харесва вкуса, който получавате - "консумирайте с удоволствие и мярка" Simple Smile  За мен е безценен в азиатските сосове, добавен чрез кубчетата бульони ми е гаден.

# 723
  • Мнения: 5 410
Този ли е бульонът с манатарка? Дали го има още в Метро? Много обичам гъби, а манатарките Heart Eyes.
В този сайт имаше и други видове на прилична цена от 2.60 май за 10 броя. Дали има и от тях в Метро. Ако тръгна да ги поръчвам не си струват с цената на доставката.

# 724
  • Мнения: 17 116
Аз харесвам консервирани цели гъбки, но не ми е хрумвало да варя, то всъщност същото ще се получи. Следващия път ще направя сосче с варени гъби, супер идея! Hug
Някой да ми даде изпитана рецепта за гъбен сос. Аз като правя все нещо не ми е ок. Одобрява се , но не мисля че е това което искам. За шест вратни пържолки ще използвам да полея. Взех четири гъбки…?
Пробвай да добавиш неща като сол, черно пиперче, лимоново сокче. Не каза как го правиш, но най-вероятно просто е безсолно.

# 725
  • In transit
  • Мнения: 14 203
Мики, може ли да покажеш нишестето или подобно?
Това ползвам:


Морковелка, да, за този бульон говорех. По едно време беше изчезнал. Радвам се, че пак го има.
Редактирам се. Не било в Метро...тази фирма Асис е вносител. Може да им звъннеш да ги питаш дали го зареждат някъде.

# 726
  • София
  • Мнения: 4 954
Аз харесвам консервирани цели гъбки, но не ми е хрумвало да варя, то всъщност същото ще се получи. Следващия път ще направя сосче с варени гъби, супер идея! Hug
Някой да ми даде изпитана рецепта за гъбен сос. Аз като правя все нещо не ми е ок. Одобрява се , но не мисля че е това което искам. За шест вратни пържолки ще използвам да полея. Взех четири гъбки…?
Пробвай да добавиш неща като сол, черно пиперче, лимоново сокче. Не каза как го правиш, но най-вероятно просто е безсолно.
И аз така правех, цели гъби от буркан, но колега готвач ми каза да си взема и да си сваря....... Вече 2 г не сън взимала от буркан

# 727
  • Мнения: 24 587
От буркан или консерва имат по-различен вкус, поне аз все леко подкиселени съм вземала. А и то ако не е за бульона, не бих ги варила, то няма нужда.

# 728
  • Мнения: 17 116
Е различен е вкуса с различните методи, хубаво е да има разнообразие Hug Иначе има и вариянти за сос като се пържи лук първо, после гъбите и после се продължава със стандартните неща, от пърженето се получава процес на карамелизация и става още по-различно. Пък и дали ще си го направиш с масло, със сметана и т.н. вариянти сто.

# 729
  • Мнения: 1 467
Благодаря на всички за рецептите. Стана страхотен. И сметана и соев сос и масло сложих!!!

# 730
  • Мнения: 4 299
Имам 3 бр. къпани кори, изглеждат ми доста големи. Някой с идея как да спретна баница със сирене с тях?

# 731
  • Мнения: 17 116
Имам 3 бр. къпани кори, изглеждат ми доста големи. Някой с идея как да спретна баница със сирене с тях?
Като ги натрошиш?

# 732
  • Мнения: 4 299
Те са меки

# 733
  • София
  • Мнения: 8 502
Имам 3 бр. къпани кори, изглеждат ми доста големи. Някой с идея как да спретна баница със сирене с тях?
Ами както си се прави баница със сирене. Ако са ти пък чак толкова големи, ги разделяш на половини и всяка половина полваш като отделна кора.

# 734
  • под тепетата
  • Мнения: 11 151
За тези кръглите големи ли става въпрос? Режа ги на две, правя си смес сирене, яйца, кисело мляко и сода, може и лъжица брашно, наръсвам корите с олио и слагам от сместа. Завивам на руло, тук-там масло и пека.

Общи условия

Активация на акаунт