Афра Сарачоулу и Мерт Рамазан Демир/Рибарче/Проекти и Колеги /Тема 12

• 22 895
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Честит Гергьовден!
"Всеки от нас има поне един Змей за убиване.
Наздраве за смелостта да опитаме"

За снощната серия..
Разочарована съм.
Видях отново и отново обвинения от страна на Сейран,дори и в моментите,когато силно страда.Тя явно черпи сили от това да търси вина винаги във Ферит,а говори,че той прави винаги така,ако не става на неговата
Още в разговорът и със сестра и,че той  е трябвало да скъса документите и да и протегне ръка,че била с паник атака се ядосах-а нима не беше същото и с Ферит?
Зададе въпрос -защо никой не я разбира
Аз не мога да я разбера,въпреки,че гледам много внимателно да намеря поне една сламка,за която да се хвана и да разбера това момиче
Еми,не мога!
Една единствена думичка трябва да излезе от устата и,за да даде сили на този мъж да се бори за тях
Да сте чули тя да казва,че обича Ферит?Не,нали?
Ами тогава той откъде да знае,че е така?Само от думите на Суна?
Всеки на негово място би се отказал.Даже,точно това вече ми хареса в него
yeterli! както казват комшиите
Той и протегна ръка в дома на баща и  и какво получи?ОТКАЗ!
Сред това-в магазина за рокли-въпреки,че беше права,въпреки,че каза в очите на онези отвратителни жени истината-Ифакат я срази само с една реплика-"Ти направи своя избор,когато си тръгна"
Сейран ми изглеждаше като някоя селска пръчка,съвсем не на място и много невъзпитано в този момент
Защо това момиче си мисли,че може да си тръгне,да говори с Халис по телефона и да му заяви,че няма сила,която да я върне в тази къща,да заяви категорично,че иска развод,да подпише документите,да повтаря непрекъснато и винаги на Ферит,че всичко е свършило и въпреки това да изисква той да се бори за нея,да а търси,да страда,да иска само нея?Всъщност,така и става,но тя не вижда това-С какво право?
И във фитнеса пак обиди-ти си такъв,онакъв,думи,думи грозни,обидни и накрая шамар!ЕЕЕЕ!Хайде стига!
Нали избяга от вдигнатата ръка на Ферит?А твоите шамари?Твоите обиди?
Ферит нито за миг не си позволи да я обиди,да я унизи така,както тя него
Мисля,че Ферит в момента следва своя плат за отмъщение.Само,че този план включва и него,а от това страда най-много той

Бл@гуна,да и аз това забелязах-цената в банята я нямаше
Направиха ми впечатление думите на Суна,когато плачеше облечена в булченската рокля-че все едно в погребален саван я обличат.Дано да не е подсказка.Много ми е мило за нея.ЕДна такава крехка и уплашена до смърт.Надявам се да намери сили и да се пребори със съдбата си

Не искам развод на двамата не за друго,а заради Сейран.Защото тогава там става страшно.
Заради Ферит също
Една единствена дума ги дели
Само,ако могат за си качат,че се обичат..
Но,както е писала сценаристката,ще има Сейфер,когато започнат да си говорят помежду си
Хубав празник на именици,ако има такива в темичката ни!

# 586
Привет и Честит Гергьовден!
Замислих се не са думите от снощната серия, а за картините. Най-вече тълпата от хора на развода.
Мисля, че в това е смисълът на сериите. Да ни покажат, че бракът е вид обществен договор, в който участва не само двойката, а като минимум два рода, тук дори три, че и четири. И едва ли не цялото село- само слугите от именията не бяха дошли...Парадоксът е , че нещата формално се случват между двама души- любов, зачеване, деца, но фактически всеки се бърка и дава акъл, има си свои планове и интереси. Как две неопитни деца да избегнат тези капани? Ами никак, ако средата е неблагоприятна. Това чувства Сейран- че никой не я разбира. Тя иска да постигне разбирателство само с Ферит. Той също. Но между тях непрекъснато стоят видими и невидими "доброжелатели". Те бяха близко до това да станат "ние", но не успяха и сега приемат облика на всеки, който е покрай тях в зависимост от случая. Което прави тях самите дълбоко нещастни. Изводът ми като родител и свекърва е- не се бъркай. Това, което е между двама души само те си знаят. Успявам ли- не винаги. А това е жалко...
Да допълня само колко ми хареса комбинацията от блузките им в сцената в джима. Само че посоката не черните линии не съвпадаше. При Ферит се спускаха по ръкавите вертикално. При Сейран буха контур на моряшката яка и бяха хоризонтални повече. Не знам дали е нарочно търсен графичен ефект, но ясно рязко контрастираха с без нужда разголената като гол червей в зелено Пелин.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 09:51 от victoria vassileva

# 587
И аз да съм на Ферит прекъсвам всякакви опити да поправя нещо. То отсреща като не вижда любов, какво да направи? Изкефи ме като й каза "няма да ме намериш и да ми удариш шамар вече". А тя за какво го удари? Каза й, че бъдещата му съпруга чака🙄
Крайно гадно и нараняващо да му кажат, че любимата му е мерила булчинска рокля пред Тарък 🙄 Той поне не отиде да гледа Пелин😳
Да не говорим, че първо се заговори за сватба на Сейран, а не на Ферит. Просто каквото повикало, такова се обадило.
Не бил проверявал версиите. Сейран щеше ли да му каже, че е мерила рокля за Суна, или щеше да го пита "какво те интересува?"?

Харесва ми, че няма друга жена вече за него. Дори не понася да го пипне Пелин.

В съня му се видя цялата любов и копнеж.. И разбира се това с кичура коса☹️

# 588
  • Яко в Матрицата...
Вече не е интересно дали ще се разведат или не, а какво ще стане след това Wink Защото както бракът беше на хартия, така и разводът ще бъде на хартия. Ако изобщо го има. Така че - всичко е точно Grinning Relax...

Ферит наистина се промени много. Дори Сейран да не вижда това, той е друг човек. Казва, че ще живее както иска - аз го разбирам както преди Сейран, но виждаме, че той не може да се върне към предишния си начин на живот. Не е като да не прави опити... Така че - не е важно дали Сейран ще оцени промяната, важна е самата промяна.

Ама как хубаво се разпя Мерт Joy Много е талантливо това момче Heart Eyes Афра е негов достоен партньор. Как само с очи казват всичко. Няма нужда да им пишат реплики. Зад това обаче стои огромен труд. Адмирации и за двамата!

# 589
Именно, да се приключва с тоя нагласен брак.

# 590
Привет! Simple Smile
Не разбрах всичко казано в снощната серия, надявам се с бг буквички да ми се заформи цялостната картина.
Допадна ми това, че и двамата млади продължават с бунта срещу старците и срещу родителите си. Макар този бунт все още да не намира рационалното си русло. При Ферит е във формата на надсмиване, намеци, заплахи, т.е. гневът не е овладян. При Сейран - и да ме убиеш, няма да се омъжа, т.е. една отчаяна съпротива. А имат нужда от истината - и двамата са жертва на фалшивата чест на семействата си, на стари амбиции и интриги. Това все още е неосъзнато, поради което в разговорите им острието е насочено един към друг и се лее обида и гняв.
Не знам какъв ще е отговорът в съда на Сейран. Като че ли логично е да последва Ферит. Но ...  усмивката й когато Пелин я спря да й каже, че Ферит винаги ще се връща при нея, може и да са знак за друго решение.
Весел празник на именниците днес! Nature High Brightness

# 591
С моето чувство за драматизъм и като най-ясен знак за любовта на Сейран  към Ферит бих искала Сейран да каже, че отказва да се разведе, защото е бременна. Ще хвърли в шах всички. Няма какво друго да ги спре. А ако се разделят, не вярвам да е достоверно някога пак да се съберат. Не вярвам в такива приказки. Както казах, според исляма, ако са разведени могат пак да се съберат само ако жената вече е спала с друг мъж. Не го разбирам и е парадоксално, но традицията е такава.

# 592
Ако каже, че не иска развод, ще отложат делото.  Няма смисъл да лъжат за бременност. Ама тя нищо няма да каже 🙄

# 593
Очаквах вчерашният епизод да бъде много по-тежък.
Според мен ще има отлагане на развода, по каква причина ще видим. Може съдията да реши да ги прати на терапия, както са писали в Т.

Всички в темата ли сте завършили я българска филология, я журналистика. Как хубаво само пишете и анализирате. Благодаря Ви.

# 594
Ако Сейран потвърди развода филмът свършва. Ще гледаме Лудите братя от ромския род с лудата им майка и може би единствения разумен дядо. Май и без това няма да се мине, но за мен това е вече друта история и от нея няма наистина връщане назад. Този сюжет не вярвам да е интересен на платежоспособната аудитория на рекламите. Не бих тръгнала като продуцент в тази посока. Ама знам ли ги?

# 595
Аз мисля, че заради намигването на Тарък Ферит може да го нападне в залата и да отложат делото.
Вариант 2 е на Сейран да и прилошее, че като видях как се държи за масата...

Мисля, че ще има сватба за Суна в другата серия

# 596
Всички гледаме с различни очи  и това му е хубавото !
Какъв е резултатът от действията на Ферит:
Ифакат и деде искаха развод - получиха го ! / ако не сега в следващия епизод/
Пелин и майка и  искаха брак - получиха го !
Султан иска Ферит - може и да го получи , защото ми се струва  че второто отиване в съда може и да е заради Абидин./дано греша/
Какво получиха Ферит и Сейран от неговото отмъщение  - едно голямо НИЩО ! Само  още болка и разочарования. И на кой отмъсти той досега - само на Сейран.
Е, любовта му не е по-голяма от нейните грешки ! Не ,че той е безгрешен. Ама никой май не му търси сметка. Все той е прав и съжаляван.
Искам да видя миналото му, миналото на Тарък. Какво са преживяли.
Но най-много ми се иска да видя Сейран силна. Да  може да отстоява позициите си  спрямо Ферит ,Тарък и Кязъм.Много ми хареса , че отида да чуе неговата позиция "очи в очи" - така се прави , независимо от резултата. Не чул -недочул , разбрал - неразбрал да тръгваш с рогата напред. И на кого повярва Ферит за роклята - на Ифакат , все  едно не я познава каква е.
Както  той и потърси сметка на паркинга , така и тя имаше това право да го пита. Сега  са наясно, не какво чувстват , а какво ги кара гневът да говорят.
Не ми хареса шамарът - израз на нейното безсилие ! Тя трабва да бъде разумна и с гордо вдитната глава /нищо че Ферит иска да склони тази глава/. Видя се ,че може да разчита  само на себе си и отчасти на Суна , която и дава добри съвети , но и не се съобразява с волята и - решава че нещо е добро за Сейран и го прави , а после сестра и яде боя.
Много се обичат , но и много са зависими от семействата си. Подвластни са на гнева си , не на любовта ! Финансово също не са независими ,а това е голяма пречка да започнат  двамата сами и  отначало. Време е вече Ферит да запретне ръкави и да бачка. Не само да виси в заведения  и по страниците на таблоидите.Да бъде хитър, да се впише във фирмата, да положи някаква основа за евентуално общото им бъдеще. Дори и да остане с Пелин,пак е необходимо.Не може да продължава все така. Трябва да порасне ! Тогава може да има претенции за съпруга и евентуално дете.
Ама ,какво ли разбирам аз от турски сценарий.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 10:43 от Kami_J

# 597
хм

Шербета е паднал още
Там не съм гледала и не знам какво се случва,рейтингът все пак е висок,но явно вече не е толкова интересен на зрителите

# 598
Дали Сейран би била такава ,ако Ферит не беше такъв разхайтен лигльо /без извинение / ,да получава всичко каквото му се хареса ,поиска ...да задоволява прищявките си по всяко време ,дори думите към  Абидин и последвалия шамар ...последното ми е достатъчно за мнението ми за него ....в случая пълен неблагодарник ...

Докога Ифакат ще го манипулира ... наясно е с нейната репутация ..нещо по въпроса да е казал , да ѝ е поискал сметка на всеслушание ...де този кураж ...., напротив дори  отиде да се жалва при нея.......при Сейран е друго ..физическо насилие  над трите ..... Ферит дали би  издържал  такъв "масаж "!?!?!  Нещо по въпроса ,а ????
Някой да е пребивал Ферит  и ако ...дали не би  бил по-зле и от Сейран .....

Седнал на стола на дЕдЕ  и ...както седна така и стана ревешката след думите на Ифакат ...

Ами той едва изчака Сейран да подпише "декрет"-а на дЕдЕ и предложи на Пелин . Сейран подписа , ти защо подписа ...Що се не опна на дЕдЕ ,не заради Сейран , а заради СЕБЕ си , ако те "има " ?!?! Зададе ли си въпроса защо Сейран се е "съгласила " на брак с този селски психо тарикат ?!?!
Толкова е лесно ...колкото Сейран успя да се спаси от продажбата на него ,така няма и да се спаси ,ако  има купувач сега , а то има.
Взел се е  за НЕЩО !!! ГРЕШКА !!!! И ти си НИЩО ....щом всеки може да  те манипулира ...и то без ...БОЙ !!!!

Писах и отново ще пиша ...две СЪДБИ- за  експеримент  на една разюздана сган в двата конака .....

# 599
Върнали сме първенството в AbC😁

Общи условия

Активация на акаунт