Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 126
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Леля ми с сложила панички с оцет и сода в кухнята и мравките по нейни думи са изчезнали.

# 271
Фронтлайн за големи кучета и от мен. Пръсках миналата година - нямам нито хлебарки, нито мравки. При все, че в неделя моят син си донесъл сака от парка пълен с мравки и го зарязал в банята сякаш ще се изпарят сами Joy прибрах се няколко часа по-късно и гледам щъкат мравки - изтупах сака и се канех да пръскам в понеделник сутрин преди да излезем. Ами бяха се разбягали, не видях нито една и не са умрели вкъщи - просто бягат от миризмата на фронтлайн, която хората не усещат изобщо.

# 272
Мравките бягат от канела и от миризма на много етерични масла - например чаено дърво и особено от цитронела. Но ефектът не е толкова траен, колкото с фронтлайн - бягат до изветряването на маслото, т.е. 2-3 дни. А и не на всеки му допада миризмата на масла, оцети и пр.

# 273
Има ли изобщо как да се премахне пожъктяло от бяла риза?
Оставена е в гардероба и е пожълтяла на места.
Второто ми питане е с какво да напръскам в кухнята срещу винени мушици?
Доста са, а сме с бебе и не  ми се ползват химии.

# 274
Дами,изчистих перфектно металния плот в кухнята от варовик с един препарат с лимонена киселина,обаче ми го даде една съседка и после забравих да снимам опаковката да ви го покажа.Тя отиде на почивка,като се върне след десетина дни,ще снимам задължително,защото всъщност и аз не го знам кой е да си го купя.Но се заговорихме един ден с нея и тя каза,че си чисти ел.каната за вода с него-1сл в 200 мл вода и ми даде да опитам за плота.Светна като нов!

Сега ми трябва пак някакво такова работещо решение за почистване на вътрешността на пералнята-насъбрал се е някакъв слой мръсотия от прахообразния прах,с който пере майка ми,но тя е с много чувствителна кожа,има алергии и е купила някакъв натурален,уж безвреден прах.Вече е възрастна и е занемарила някои от уредите,но няма как,аз съм далеч и рядко ходя да наглеждам,сега съм за няколко дни и поне да свърша някои домакински дейности да ѝ помогна.

# 275
Вземи си специализиран препарат за почистване на пералня и спази инструкциите на опаковката.

# 276
Може да пере с бебешки прах или течен. Има достатъчно хубави, които изпират, не оставят следи и не задръстват пералнята. И е хубаво всичко, което може да се пере на 60 градуса, да го пуска на антиалергична програма.
В ДМ препаратът им за почистване на перални е хубав.

# 277
Няма такова нещо като бебешки перилен препарат. Праховете са или с избелители на кислородна основа, или без тях, или трето -препарат без ензими.

Пералнята се задръства с нечистотии и остатъци от препарати когато се пере постоянно на ниски температури, с течни препарати, кратки програми, и не се почиства периодично.

# 278
Аз си чистя пералнята на дълъг цикъл, на 90 градуса и с таблетки за съдомиялна вътре. Това горе-долу 1 път в месеца.

# 279
И още нещо - питах в началото  за инонкосова повърхност, зацапана от изсъхнали пръски готвено, но май не получих отговор 🙏 Никой ли няма отговор? 🙏

Страшно съм доволна от този препарат, ползвам го с години:

Цитат
Сега ми трябва пак някакво такова работещо решение за почистване на вътрешността на пералнята-насъбрал се е някакъв слой мръсотия от прахообразния прах

Аз също почиствам пералнята с таблетки за съдомиялна.

# 280
От личен опит мога да гарантирам, че за бебе и за хора с чувствителна кожа има огромна разлика между обикновен препарат и такъв за бебета. Няма връзка с почистването на пералнята, но ако купува лошо разтварящи се препарати и следва съвети да пере на ниска температура, ще се влоши и алергията, и замърсяването.

# 281
Има ли изобщо как да се премахне пожъктяло от бяла риза?
Оставена е в гардероба и е пожълтяла на места.
След изпиране с препарат за бяло би трябвало да изчезне пожълтяването. И един съвет - не гладете бели и светли ризи, ако ще стоят дълго в гардероба преди обличане, така пожълтяват повече.

# 282
Мравките бягат от канела и от миризма на много етерични масла - например чаено дърво и особено от цитронела. Но ефектът не е толкова траен, колкото с фронтлайн - бягат до изветряването на маслото, т.е. 2-3 дни. А и не на всеки му допада миризмата на масла, оцети и пр.
Или да се сложи сол от мястото от където излизат

# 283

Тебешир

страхотен трик за изгонване на мравките е тебеширът. Те мразят калциевия карбонат в него, затова се възползвайте от този факт. Очертайте отвсякъде местата, от които излизат и в които влизат. Стигайки до ужасяващия за тях тебешир, те ще се връщат и полека-лека ще напуснат дома ви.

Брашно

Искате да се отървете от мравките без инсектициди? Брашното е идеално за целта. Разпръснете брашно по всички места, които мравките посещават в дома ви. Те ще го разнесат с краката си, което ги отблъсква. Разпръснете брашното подобно на тебешира около местата, които искате да предпазите от мравките, както и входовете, които ползват.

Лимони

Ако не искате да ползвате инсектициди, лимоните са още едно прекрасно средство да се справите с мравките. Лимонената киселина ги прогонва много бързо. Изстискайте няколко лимона и със сока напръскайте местата, на които се появяват мравките.

# 284
Аз си чистя пералнята на дълъг цикъл, на 90 градуса и с таблетки за съдомиялна вътре. Това горе-долу 1 път в месеца.
Таблетката за съдомиялна в барабана ли да я сложа или да я натроша в чекмеджето за перилен препарат?И защо с такава таблетка,каква е идеята?

Общи условия

Активация на акаунт