Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 092
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Това прилича на оставено многократно в мивката на шише с препарат. Силен като кислола и разяждащ. Имат ли релеф петната, тоест в дълбочина ли са?

Сякаш са част от самата повърхност, т.е няма релеф да се "изчегъртат", затова ми се струва, че е станала някаква реакция между повърхността (гранит композита) и топлина/киселина. Аз не съм оставяла такава туба с кислол, жената също отрича.
:/

@teta75, да, потърсих я, поне да съдейства с майстори или колежки, но се умълча. Тъй като ми е важно и искам първо да оправя апартамента, заех се с това, и после ще се занимавам с търсене на отговорност.

# 376
Може да не е използвала кислол или силен препарат, но е от препарат. Правила съм такива петна по повърхностите с обезмаслител - не можах да ги изчистя. Също ми се е случвало докато сипвам течен ариел в пералнята да покапя без да забележа на плочките. След това имах избелено петно където е била капката концентрат. Но това го махнах като натрих всички плочки и след това сапунка Joy

# 377
Пробвай да неутрализираш с нещо. Защо не ги покриеш със сода бикарбонат и не оставиш за през нощта. Поне няма да навреди.

# 378
Пробвай да неутрализираш с нещо. Защо не ги покриеш със сода бикарбонат и не оставиш за през нощта. Поне няма да навреди.

Притеснява ме, че явно този материал е особен (гранит композит), след като сложих сода (паста с вода) и разтрих, стана още по-бяло сякаш. Всеки един мой експеримент удря на камък (буквално и метафорично) и става по-зле.
Чудя се дали мога да намеря такава боя или да ми забъркат водоустойчива някъде? И някой майстор, който да се навие да опита? Имате ли такъв опит с майстори на мивки, които да препоръчате?
Сама хич не смея Sad

# 379
Според мен са петна, но не от киселина, а от основа (Доместос например).  От сода каустик стават много бързо, от Доместоса по-бавно, но тези мивки не издържат на силни основи.
Няма изчистване, евентуално да намажеш дъното с равномерен слой Доместос и да почакаш 15 минути да изсветлее всичко и да стане еднакво. Ако са малко изчакай повече.

# 380
Колко струва нова мивка?

# 381
Няколко стотин, но демонтажът и монтажът на вече монтиран плот хич няма да са лесни. О, тя била монтирана отгоре, може и да стане,  ако беше под плот щеше да е наистина трудно.

# 382
Според мен е чистено с механична въртелива четка и е претъркано на петната..

# 383
Колко? 200 също е няколко пъти по сто...
Да търси  клипове в you tube, в чужди сайтове инфо....как и дали се отстранава, полира и т.н...

# 384
Според мен са петна, но не от киселина, а от основа (Доместос например).  От сода каустик стават много бързо, от Доместоса по-бавно, но тези мивки не издържат на силни основи.
Няма изчистване, евентуално да намажеш дъното с равномерен слой Доместос и да почакаш 15 минути да изсветлее всичко и да стане еднакво. Ако са малко изчакай повече.
Ах, това не знам дали бих го направила - самите петна не са еднакъв цвят наситено - белезникаво е по-скоро, т.е цялата мивка ще стане на белезникави участъци, няма да е един цвят Sad((
Какво мислите за вариант с боята?

@teta75, 500 лева близо (без вкл. майстори), но не се знае дали може да се смени само мивката (лепено е със силикон). Отделно апартаментът е на приятеля ми, който още не е видял и ще се види в ужас, точно в най-неподходящия момент идва това (както винаги). Така че вариантът с нова мивка не стои и ми е най-далечен. Пиша тук, защото все се надявам някой да е закърпил визуално положението... ако е изпадал в такова. Sad

# 385
Това с четката е безсмислено. Такава мивка се мие с Доместос, но се намазва равномерно и се плакне след 5 минути. Светва кат нова. Поне моята я мия така, като мис е стори захабена.

# 386
Забрави за боя според мен...

# 387
Материалът е поел. Прилича на изкуствен камък и няма да се изчисти.

# 388
Може да предлагам голяма глупост, но ми хрумна да попиташ автобояджия или да пробваш с боя за графити. Вземаш един флакон, облепяш всичко наоколо и действаш.

# 389
[quote

author=𝐁𝐥𝐨𝐨𝐝𝐲 𝐌𝐚𝐫𝐲 link=topic=1549702.msg46611911#msg46611911 date=1687547359]
[/quote]

Да, затова не опитвам изчистване, а търся други варианти (вкл. майстор).

Общи условия

Активация на акаунт