Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 093
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте момичета, понеже не нося спортни обувки имам само едни маратонки за ходене на излет 😄 та подметките им станаха мръсножълти за 4г, макар че всеки път ги измивам със сапун за пране. С какво може да се изчистят? Пробвах с химическа гъбичка, с гъст разтвор на прах за бяло, с бинго 😃, с лимонов сок...не става. Мисля с белина, но ме е страх да не се повредят.
Белината се разрежда 1 част белина с 5 части вода и пробваш в ъгълче първо, но по принцип е възможно да се пооправят. Ако се е променил цвета в дълбочина няма да стане. Може да пробваш и с разтвор на сода за хляб. С обикновена паста за зъби може да намажеш и да оставиш да изсъхне, след това бършеш и виж дали има ефект.

# 361
Не разбрах дали подметките са пожълтели от старост или са зацапани? За първото няма решение, а за второто пускане в пералната ще ги направи като нови.
Напротив, има решение. Преди години от сайт си купих някакви евтини обувки без връзки за 5 лева. Трябваха ми да ги обувам лесно от нас до магазина отсреща, когато вали дъжд. Е, оказаха се супер удобни, доста красиви (бяха намалени само заради пожълтялата подметка) и си ги заносих ежедневно. Ето защо много често ги перях в пералната и след няколко пранета подметките светнаха. Сега, дали жълтото е било от слънчевите лъчи, дали от старост- нямам идея, но е факт, че ми служиха вярно няколко години и подметката се запази чисто бяла до последно.

# 362
Не разбрах дали подметките са пожълтели от старост или са зацапани? За първото няма решение, а за второто пускане в пералната ще ги направи като нови.
Напротив, има решение. Преди години от сайт си купих някакви евтини обувки без връзки за 5 лева. Трябваха ми да ги обувам лесно от нас до магазина отсреща, когато вали дъжд. Е, оказаха се супер удобни, доста красиви (бяха намалени само заради пожълтялата подметка) и си ги заносих ежедневно. Ето защо много често ги перях в пералната и след няколко пранета подметките светнаха. Сега, дали жълтото е било от слънчевите лъчи, дали от старост- нямам идея, но е факт, че ми служиха вярно няколко години и подметката се запази чисто бяла до последно.
Питащата знае кое от двете е причина за пожълтяването, а за твоите обувки ти си знаеш. Все пак тя ги е носила доста време и не разбирам, защо ме цитираш? Предложих пране!

# 363
Пожълтелите подметки на мм ги пусках в пералнята поне 10 пъти с различни препарати, един път и с цяло шише белина, нищо не се избели, останаха си жълти подметките. Ето такива бяха, с такава подметка, ако има значение. Може от друг материал да се оправят, но тези не.
Скрит текст:

# 364
Цитирам те, защото в твоя пост пишеш, че пожълтели от старост подметки няка как да се избелят. А при мен беше факт.

# 365
Благодаря момичета, дадохте ми идеи, ще пробвам и ще пиша за резултата. Не съм сигурна дали е от старост или просто са засечени подметките, не е точно жълто, а мръсно бяло към жълтеещо 🙂 Обувките са спортни и бяха скъпички, много удобни са и искам да ги запазя още за дълго време, все пак рядко се намира обувки, с които цял ден да не ти се уморят краката.

# 366
Някой питаше за петна от течност за балончета, случайно видях във фейсбук, че трябва първо да се изперат само с вода и след това с препарат за пране, защото течността съдържа глицерин и прави реакция с препарата за пране и петната стават вечни.

# 367
Нова бяла блуза на ученик. Днес при прибирането й от простора, виждам кафеникаво петно отпред. Питам аз с ръце на буква "Ф", какво е яло или пило. Не помни.
А сега, кажете, кво пра`м?
Вече е изпрана, а източника на лекето е неизвестен.

# 368
Вече е изпрана, а източника на лекето е неизвестен.
Вениш.

# 369
  • софия
Вълшебната форумна смес: сода, кислородна вода, течен сапун.

# 370
Здравейте, някой да знае как да изчистя монтажна пяна от дрехи?

# 371
Здравейте, някой да знае как да изчистя монтажна пяна от дрехи?
оставяш да изсъхне, изчопляш, колкото можеш и после пръскаш с чистител за пяна https://praktiker.bg/bg/Chistiteli-za-pyana/ChISTITEL-ZA-PU-PYaN … T-TS-100/p/433857

# 372
Здравейте, мили дами,

Обръщам се към вас с молба, ако някой се е сблъсквал с този проблем, който цял, цял ден от-до мъча да намеря решение.
Става въпрос за това - една жена почисти апартамента вчера вечерта, като след това видях петна по мивката (гранит, композит, Eurolux). Изглежда сякаш повърхността на дъното е разядена от нещо (помислих, че киселинен препарат).  Звъннах й, каза, че не е ползвала силни препарати (само препарат за стъкло). Загледах се и се замислих дали това не е по-скоро петно от изгоряло (например горещ съд - кафеварка, макар че нямам спомен да съм поставяла вряла кафеварка директно в мивката, абсурдно е). После звънях на фирмата  производител, оттам съвсем ме отчаяха - нямало оправия, те не шкурили, не полирали тези мивки, да мисля за нова (!!!). После звънях на майстори, които намерих - и те не били виждали и обработвали в живота си такова нещо.
И вече съм на ръба - гледам бои в Мосю Бриколаж и се чудя как да замажа положението спешно. Цял ден мъдря варианти и звъня телефони и нищо. Пробвах да почистя с други препарати (вкл. сода за хляб, магическа гъба, спорт) - само стана по-зле (още повече бяло)

Sad(((((

Моля ви, aко някой се е сблъсквал с подобен казус и има решение, нека да го сподели. Ще съм безмерно благодарна! Прилагам снимки

# 373
Това прилича на оставено многократно в мивката на шише с препарат. Силен като кислола и разяждащ. Имат ли релеф петната, тоест в дълбочина ли са?

# 374
Щом ги е нямало преди почистването, а са се появили след = от жената е, независимо тя какво признава. Така мисля. Вероятно ви е излъгала..

Общи условия

Активация на акаунт