Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 101
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • Велико Търново
Креативни мамс, дайте идея, моля!
Ще правя седмично меню на табло в кухнята, нещо като понеделник - риба, вторник паста... И т. Н. Виждали ли сте някъде да се продават дъски/поставки с планери по дни и някакви картинки/формички или нещо такова готово. Не ми се занимава да си мисля сама подобно нещо, а ми се иска да купя някаква дъска и Само да я пренареждам.

# 346
Купи си коркова дъска и пинчета (кабърчета с пластмасови главички) и действай смело.

# 347
https://www.google.com/search?q=%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D … &bih=604&dpr=3.19

Това ако някъде ти го принтнат и ти си попълваш само...

# 348
  • Велико Търново
Благодаря! Отново ще действам наготово от вас Simple Smile
Отивам за габърчета и ще си ги набода върху една коркова поставка в кухнята. Simple Smile

# 349
Вземи си и цветни листове и всеки ден може да ти е различен цвят.
Поне за мен така ще е по-красиво и интересно

# 350
  • София
Simple Smile Да попитам какво стана с експерименталната риза и дали Heitmann успя да отстрани жълтите петна?
Още чака пране с подходящи материи тази риза - тук се върнахме на пролетно време и не носим все още летните дрхеи, та не съм събрала една такава пералня (за една риза и две тениски не хабя ресурси аз) Simple Smile
Да кажа, че с моя Хайтман не стана, ще трябва да търся твоето Сано или да я мъча с препарат против варовик Simple Smile

# 351
Здравейте момичета, понеже не нося спортни обувки имам само едни маратонки за ходене на излет 😄 та подметките им станаха мръсножълти за 4г, макар че всеки път ги измивам със сапун за пране. С какво може да се изчистят? Пробвах с химическа гъбичка, с гъст разтвор на прах за бяло, с бинго 😃, с лимонов сок...не става. Мисля с белина, но ме е страх да не се повредят.

# 352
  • софия
Може да опиташ с паста за зъби.
Иначе аз спонтанно, след реклама във ФБ, купих пяна за пране на авто дамаски. Когато го купувах не пишеше, че е за това де, рекламираха я за подметки. Много съм доволна от нея. Предполагам всяка подобна ще върши същата работа.
След определено време бялата подметка пожълтява, независимо колко я чистиш. Особености на материала.

# 353
ММ има едни маратонки, на които жълтата в момента подметка се дължи на стареене на материала. Очаквам всеки момент да сдадат багажа. 4 години не е малко време.

# 354
С какво може да се изчистят? Пробвах с химическа гъбичка, с гъст разтвор на прах за бяло, с бинго 😃, с лимонов сок...не става. Мисля с белина, но ме е страх да не се повредят.
Ако не е мръсно, а просто пожълтяло- с нищо. И с белина пробвах, всякакви експерименти правих и не побеляха. Но не се и повредиха, мм ги даде на някой, който си ги носел.

# 355
  • София
Здравейте момичета, понеже не нося спортни обувки имам само едни маратонки за ходене на излет 😄 та подметките им станаха мръсножълти за 4г, макар че всеки път ги измивам със сапун за пране. С какво може да се изчистят? Пробвах с химическа гъбичка, с гъст разтвор на прах за бяло, с бинго 😃, с лимонов сок...не става. Мисля с белина, но ме е страх да не се повредят.
В Алито има най-различни варианти.
като това
или това
Не съм ги ползвала, обаче..

# 356
Сега ми хрумна, тези застарелите жълтясали безвъзвратно подметки може с маркер за фуги да се избелят, но нямам идея колко ще държи.

# 357
И това пробвах😆
Точно с маркер за фуги не става, стои мокро и на петна, защото не попива в подметката.
Аз си оцветих едни такива потъмнели подметки със сребърен перманентен от офис1. Един маркер струва около 10лв и не е достатъчен за един чифт. Взех подобен и от лидл, по-евтин, но не оцветява добре.
Маратонките са сиви и добре се сляха със сребърното.

# 358
Едно време бях ползвала бял спрей Саламандър за кожа.
Не знам до колко би бил ефективен, но не пречи да се опита.

https://www.modaitaliana.bg/спрей-за-набук-и-велур-мод-8281

https://www.masterhaus.bg/bg/product/217017-sprej-za-vinil-i-koz … 0ml-bjal-ral-9016

# 359
Не разбрах дали подметките са пожълтели от старост или са зацапани? За първото няма решение, а за второто пускане в пералната ще ги направи като нови.

Общи условия

Активация на акаунт