Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 074
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Знаете ли дали има инструмент за РАЗтапициране.
Става дума за едни столчета, чиито седалки тапицирах сама преди време с такер, но сега искам да махна тази тапицерия и да сложа друга, та въпроса ми е как да махна телчетата с които е захванат плата? Има ли инструмент някакъв или друга идея как да стане най-лесно?
       В книжарниците продават антителбод:  https://roel-98.com/kantselarski-materiali/perforatori-telbod-ma … lcheta/antitelbod , мисля, че с това ще ви е най - лесно.

# 436
Този вид антителбод не е ли за хартия? Мисля, че ще е слабичък за тапицерските телчета. Те са по - здрави, дебели, а някои и по - дълбоки.
Аз ползвам отвертка и си помагам с чук.

# 437
Има си подходящи клещи...

# 438
Duhi_puhi, къде мога да намеря такива клещи?

# 439
  • Пловдив
Duhi_puhi, къде мога да намеря такива клещи?

Във всякя железария-клещи с криви човки.

# 440
Аз предпочитам отвертката, защото служи като лост и има голямо рамо, така се вадят без усилие. Проблем е само как да се пъхне в началото, ако са забити дълбоко. Тогава ползвам стар ловен нож, който е много як и не се чупи. Пазим го за подобни неща и не толкова дърпам, колкото бутам с върха на напред, така че клиновидната форма на острието леко да извади кламера. И после идва отвертката.

# 441
Аз ползвам чук, за да пъхна отвертката отдолу. Но зависи - не винаги има нужда от него.

# 442

Ползва се такъв тапицерски лост

# 443
А този тип инструменти има ли ги в железариите или само в големите вериги?

# 444
Здравейте!
Сменихме тоалетната чиния април, постоянно я мия, слагам гелове, препарати, търкам, чистя.
Има отлагания в самата дупка на чупката, купих плоска четка, защото си мислех, че кръглата не успява да влезе в ъгълчето.
Е няма изтъркване това чудо!
Сега сложих три пакетчета сода бикарбонат и 300мл оцет, ще чакам 10 минутки, ще търкам пак... Дайте препоръка за препарат, таблетки, които да се ползват често. Доместос не се справя с тая чудесия.

# 445
И аз идвам да търся хитринка как да изпера петна по футболна тениска от слънцезащитен крем. До сега не ми се е случвало, явно сме случили на недобър крем. Моля за съвет!

# 446
Май не е до това колко е добър крема. Покапвала съм се с Ла Рош и не се изчисти.
Но ако някой сподели идея, ще се възползвам.

# 447
Котлен камък е това. Купих таблетки от Кауфланд, които се слагат в тоалетната чиния. Може и две наведнъж за по- добър ефект. Трябва да се даде време да подейства без да се ползва тоалетната и после лесно се измива. Ако трябва се повтаря.

# 448
Да, ако не е сахарски дъжд или дъжд със софийски прахоляк. Въобще нямам намерение да инвестирам пари в робот за прозорци, имам по-важни разходи.

Стъклочистачка с телескопична дръжка, с гъбка и гумено перо видях вчера в Кауфланд на цена около 3,50 лв.

# 449
Как се чистят петна от паркет матиран?

Общи условия

Активация на акаунт