Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
I_Love_Tose, оффффф и при мен е същата работа, че и две тоалетни имам! Сипвам какво ли не, и пак не е ок.

# 451
  • волно калдъръмче
Здравейте!
Сменихме тоалетната чиния април, постоянно я мия, слагам гелове, препарати, търкам, чистя.
Има отлагания в самата дупка на чупката, купих плоска четка, защото си мислех, че кръглата не успява да влезе в ъгълчето.
Е няма изтъркване това чудо!
Сега сложих три пакетчета сода бикарбонат и 300мл оцет, ще чакам 10 минутки, ще търкам пак... Дайте препоръка за препарат, таблетки, които да се ползват често. Доместос не се справя с тая чудесия.

Със стария моп премахвам водата и го хвърлям. Наливам чист кислол. Нищо не търкам. Действа безотказно.

Как се чистят петна от паркет матиран?
От какво са петната?

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 12:47 от Алегриq

# 452
За котления камък, най-ефикасното средство е система за омекотяване на водата. Ако има възможност да се постави такава, разбира се. Рейче, при теб би трябвало да може. Ние имаме и сме много доволни. Леля ми си сложиха преди няколко месеца и каза, че съжалява, че не са сложили по-рано.

# 453
И аз идвам да търся хитринка как да изпера петна по футболна тениска от слънцезащитен крем. До сега не ми се е случвало, явно сме случили на недобър крем. Моля за съвет!

Опитайте с мицеларна вода.  Но ако вече сте я изпрали е възможно петното да се е фиксирало.

# 454
Да, изпрана е вече. Не бях забелязала петната.

# 455
За котления камък, най-ефикасното средство е система за омекотяване на водата. Ако има възможност да се постави такава, разбира се. Рейче, при теб би трябвало да може. Ние имаме и сме много доволни. Леля ми си сложиха преди няколко месеца и каза, че съжалява, че не са сложили по-рано.
Знам, знам.....знам и колко струва и после поддръжка....мани, мани....

# 456
Нашата е тази:
https://www.unitermbg.com/bwt-aquadial-softlife-25l-bio/
Купува се сол на таблетки. Ние купихме два пакета в края на февруари и още не са свършили. 25 кг струват около 25 лв. Друга поддръжка не знам да има за машината. Според мен цената не е толкова висока, а същевременно спомага за увеличаването на експлоатационния срок на уредите, които използват вода. Разбира се, всеки има собствена преценка за висока и оправдана цена. Ние, например, обмисляхме дали да не вземем пречиствателна станция, тъй като в момента сме със септична яма. Живеем на село и тук няма канализация. Там обаче цената е около 12 000 лв. и според нашите сметки, ще се избие след около 15-16 години и тук вече смятаме, че не си заслужава.

# 457
  • Пловдив
Здравейте.
Озовахме се с апаратамент със сменена pvc дограма, може би на около 5г. В едната стая има пожълтели части. Пушело се е вътре. С какъв препарат мога да я почистя?
В другите стаи просто е доста мръсна.
Но точно сега не ми се дават допълнителни средства за смяна.
Ако някой е почиствал успешно такава дограма, ще съм благодарна на съвети.

# 458
Мръсна дограма се чисти с обезмаслител или доместос. Пожълтяло от цигари - пробвайте на невидимо място с белина или лимонов сок, бял оцет и сода. Намазва се като паста и се оставя. Може и с перхидрол, но трябва да се минава няколко пъти.

# 459
Мелиото маха и от цигари .

# 460
Пвц- то пожълтява с времето. Обезмаслителят ще махне, каквото може, но няма да стане чисто бяло.
Имах остъклена тераса на която се пушеше, беше с два вида дограма. Алуминиевата  си беше бяла 15год., а пвц-то пожълтя.
И още една абсолютно същата тераса, на която не се е пушило. Там пвц-то също си смени цвета, но не колкото в пушилнята.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 21:53 от Чи лу

# 461
  • софия
Не съм пробвала с белина или сода, но бих внимавала да не свалят/надраскат горния слой. Ако се случи, след това се цапа по-бързо и необратимо.
За дограма ползвам препарат на Астониш, но не е с подобни проблеми.

# 462
Докато сте на тема дограми да попитам какво са направя, че пластмасовата врата/комарник, да спре да скърца при отваряне и затваряне?

# 463
Пробвай да я смажеш с малко лак за коса.

# 464
Бебешко олио или wd40.

Общи условия

Активация на акаунт