Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 087
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Има тема за роботи за прозорци, наскоро я четох, освен това за най-препоръчвания модел до края на месеца има някакво голямо намаление. Не мога да я намеря сега, за да дам линк. Наистина си заслужава инвестицията.
В предишното ни жилище ползвах телескопична пръчка с гума от едната страна и гъбка, покрита с нещо като мрежичка от другата страна. Всички сте ги виждали по бензиностанциите за миене на стъклата на колите. Кофтито на моята стъклочистачка беше, че когато натисна малко повече по стъклото, за да изтъркам добре, започваше да се върти в областта, затягаща телескопичното удължаване, та трябваше да се работи "нежно" Simple Smile  Ако още живеехме там, до сега сто пъти да съм купила робота. Както има и едни стъклочистачки на магнитен принцип - прикрепват се от вътрешната и външната страна на стъклото едно срещу друго. Движейки вътрешното чрез магнита се движи и външното. Само съм ги виждала на картинка.

# 421
https://www.bg-mamma.com/?topic=1138444.msg46616028#msg46616028 ето я темата за роботите за прозорци, доста народ си купихме хваления модел W55. Аз съм доволна.

# 422
  • Велико Търново
Прозорците отвън ми ги мие природата! Имам 2 напълно неотваряеми витрини и съм ги мила 1 път, преди нанасяне от скелето на момчетата, които правиха изолацията. Освен ако нямат петна които да ми скрият гледката, няма шанс втори път да ги мия. Да живее източния вятър със силен дъжд!

# 423
Да, ако не е сахарски дъжд или дъжд със софийски прахоляк. Въобще нямам намерение да инвестирам пари в робот за прозорци, имам по-важни разходи.

Я ми споделете как да се боря с мухъла - таванът на банята ми не е направен добре, купих апартамента с ремонтирана баня. Обаче - появиха се петна от мухъл. Малки са, но ще се увеличат. Не мога да чистя постоянно - неудобно е, мирише, а и не е решение.
Според вас ако ги мина хубаво с белина и после боядисам с боя за влажни помещения, ще стане ли?

# 424
Отстранява се с хлорна белина, после се пръска с препарат предотвратяващ мухъла. От лидл е моят.

Боите не вършат работа според мен.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 14:37 от teta75

# 425
Точно вчера мих прозорци на висок етаж - тройка като се отваря само средния и той беше за мен , за останалите имам смел мъж 😉, но и той с инструмент - перце с гума действаше😀
 За мухъл , който се появява постоянно явно липсва добра вентилация или има теч някъде.

# 426
Знаете ли дали има инструмент за РАЗтапициране.
Става дума за едни столчета, чиито седалки тапицирах сама преди време с такер, но сега искам да махна тази тапицерия и да сложа друга, та въпроса ми е как да махна телчетата с които е захванат плата? Има ли инструмент някакъв или друга идея как да стане най-лесно?

# 427
Най-лесно сложи новата тапицерия върху старата Grinning
Иначе с нож се справям аз за изваждане на телчетата. Много са дебели за антителбод, но ако искаш пробвай и с него.

# 428
  • Велико Търново
Права отвертка.

# 429
За мухъл, съм много доволна от препарат Savo. Не се бърше мухъла, за да не се разнасят спорите, само се напръсква. Той съдържа белина, мухълът загива и побелява, даже може да няма нужда от боядисване, ако не е било много замърсено. Ще мирише 2 дни, но се премахва трайно. Иначе тавана на банята, го намазах с латекс със сребърни йони и от тогава вече ок 10г не се образуват петна.

# 430
Благодаря! Няма как да не е влажно, баня е. Затова таваните се правят с плоскости или специални бои и мазилки за мокро помещение. Савов и белина действат за няколко седмици, после пак стават петна. Но ще пробвам с боя със сребърни йони или направо ще търся начин аз да си залепя плоскости за баня. На село сложихме такива, те не ловят влага и не мухлясват.

# 431
как да махна телчетата с които е захванат плата?
Пробвай с обикновена отвертка, горе се спомена с нож, но отвертката е по-здрава, марковите са тънки и може да подпъхнеш под телчето и да повдигнеш малко, после ако не излиза лесно го хвани с клещи и дърпай ¯\_(ツ)_/¯

# 432
За мухъл, съм много доволна от препарат Savo. Не се бърше мухъла, за да не се разнасят спорите, само се напръсква. Той съдържа белина, мухълът загива и побелява, даже може да няма нужда от боядисване, ако не е било много замърсено. Ще мирише 2 дни, но се премахва трайно. Иначе тавана на банята, го намазах с латекс със сребърни йони и от тогава вече ок 10г не се образуват петна.
А1 взех последно, свърши същата работа като Саво но на по-ниска цена. Като че ли и малко по-малко миришеше от Саво-то, но пак си е хлорен препарат де. Пръскаш и се евакуираш, няма начин. За по-слабата миризма поне на мен така ми се стори, Саво го помня че някакъв ужас беше. Но може и субективно да е, уж ми се беше върнало обонянието след ковида ама знам ли...
Не се бърше наистина, че тая гадост се разнася така.

# 433
Банята и двете ни външни стени са обработени с грунд против мухъл под латекса и от години няма нищо. Всички тия спрейчета са с временен ефект.

# 434
Съгласна съм че трябва превенция, то иначе пак мухлясва. Саво и подобните са да се почисти все пак като вече има, не да се предотврати поява.

Общи условия

Активация на акаунт