Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 114
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Аз си чистя пералнята на дълъг цикъл, на 90 градуса и с таблетки за съдомиялна вътре. Това горе-долу 1 път в месеца.
Таблетката за съдомиялна в барабана ли да я сложа или да я натроша в чекмеджето за перилен препарат?И защо с такава таблетка,каква е идеята?

https://bgchoice.com/pochistvane-peralnq-tabletki-sudomiyalna/

# 286
Аз пробвах на старата ми пералня. После миришеше на миялна, ужасно. Дали е измило нещо нямам идея, тя си ми беше чиста, ама ей така за профилактика.
Това си е хитринка, дето се върти из нета по цял свят, но не препоръчвам.

# 287
  • Mediterraneo
Аз по принцип помислих, че се говори пералнята да се почисти с таблетка ЗА ПОЧИСТВАНЕ на миялна, не с таблетка за миене на чинии. Това, което Тета казва последно. Така бих пробвала и аз, принципът, заложен в таблетката за почистване на миялната, трябва да е същият като за пералня. Или? Освен да има повече съставки за премахване на наслоени мазнини.

# 288
Ами не, точно за таблетка за миене на чинии става дума. Със същите, и капак на тенджера, перат и мека мебел. Даже и тук някой беше пробвал.

# 289
  • Велико Търново
Как да махна ьасъхнало лепило, тип капчица, от дърво?
Капнала съм върху масата и е отвратително:(

# 290
Пробвай с памучен плат отгоре и ютия. Аз така изчистих едни такива следи от дървена маса... Но действията трябва да са бързи за да не залепне плата

Благодаря за споделеното за мравките. Сега разбрах, защо на рафчето където държа канеленото бурканче  често виждам именно единички умрели мравки... Няма друго обяснение...

За пералнята - до преди седмици перях с обикновени прахообразни прахове на ниска температура ( а през лятото често дори и без температура). Не съм имала проблем, но аз не използвам омекотители.Пускала съм дълга програма за почистване на машината, на 70-90° само след като съм прала обувки ..

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 13:18 от Vicky_P

# 291
В крайна сметка всеки решава как да си почиства уреда , на някои като им харесва с таблетки - ок , а колко е качествено почистване е отделен въпрос.
И аз пробвах на една стара пералня и - нищо.

# 292
Евтин начин за почистване е с белина, подходяща за пералня, пуска се на един празен цикъл 90 градуса.

Таблетките за съдомиялна и за почистване на съдомиялна са създадени да разтварят мазнини. Не пречи да чистят и друго, но пък има риск да остане нещо неизплакнато и да попадне върху дрехите.

# 293
Пуснах един цикъл с таблетка за съдове,какво пък толкова да ѝ стане на пералнята,тези препарати за съдове, че са химия то е ясно,но все пак хората всеки ден си мият чиниите с тях и после се хранят в тия чинии.

# 294
Мен това ми допада как чисти:

# 295
.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 16:40 от Пролетно цвете

# 296
Белината на хлорна основа поврежда гумените уплътнения/части.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 11:34 от teta75

# 297
  • Mediterraneo
Има белина, предназначена за пране в пералня. Аз купувам веднъж годишно и си прекарвам бялото пране с нея( не наведнъж, разбира се, ползвам на бялото пране, докато свърши шишето).

# 298
Само минавам да кажа, че за котлен камък на пералнята слагам тези таблетки на всяко пране.

Относно таблетките. Всеки може да пробва, всеки ще си прецени дали му допада като ефект Simple Smile
Аз с тия таблетки за съдомиялна си пера дивана и столовете (светъл текстил + двегодишно). Мия си пода с разтворени таблетки (естествен паркет + гранитогрес). И пералнята си чистя 😁😁😁
Аз съм си доволна. Опитвам се по прагматични причини да намаля количеството препарати за купуване и складиране Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 15:19 от Танчитка

# 299
Има белина, предназначена за пране в пералня. Аз купувам веднъж годишно и си прекарвам бялото пране с нея( не наведнъж, разбира се, ползвам на бялото пране, докато свърши шишето).

Едната е на хлорна основа, другата с активен кислород.
Но в БГ под белина се разбира хлорната.
В чужбина не знам как е. Може ли каринка или линк, че ми стана любопитно?

Танчитка, таблеткита против котлен камък омекотяват водата. И лидълски има, аз тях ползвам. П

Общи условия

Активация на акаунт