Хитринки за всякакъв случай - 35

• 48 030
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Слагай оцет, да се накисне ако трябва там. Аз не мия с твърдото на гъбата че при леки драскотини после още по-лесно се натрупва... Мия с мекото и ако трябва повтарям. Разтворено лимонтузу също става, ако те дразни миризмата на оцета.

# 541
Момичета, знаете ли някаква хитрина за миене на ролетен комарник?
Мога само отвътре да го чистя.
Пръскам с Мелио, веро, сода, с четка търкам, от вътрешната страна изглежда идеално, но го виждам от друга стая и отвън е на петна целия и много грозен.

# 542
Момичета, знаете ли някаква хитрина за миене на ролетен комарник?
Мога само отвътре да го чистя.
Пръскам с Мелио, веро, сода, с четка търкам, от вътрешната страна изглежда идеално, но го виждам от друга стая и отвън е на петна целия и много грозен.

Само с налягане - пара или пулверизирана вода от пръскачка.

# 543
ММ е истински талант в лекьосване на дрехи, не знам как успява, но просто е непобедим. Та връчва ми бялата (знам, грешка) блуза, която му бях подарила, с 4 огромни лекета, на цвят сиви. Викам му "к'во е тва, бе, човек", отговаря "не знам, нещо от самолета" (връщаше се от дълъг полет). Гледам тъпо викам му "къв е тоя самолет, бе, да не си се въргалял в каргото...", вдига рамене. Та почвам да кроя пъклен план за прането на този шедьовър, дето е постигнал нашият. Та мисля, мисля, викам си обезмаслител и Вениш ще спасят положението, нали, таковата по всички флангове да ударя загадъчните лекета. Да, ма не - там са си. Изтъпявам. Мисълта след малко, забавено скача на белина, нали е бяло... белината е нуклеарна, ще оправи всяко леке на бяло, мисля си, няма как просто... кисна в леген и внимавам все едно сярна киселина има там, ръкавиците до лактите са сложени, мажа ръцете трескаво с крем после, че от тая отрова знае ли се, ШОК - резултат НИКАКЪВ. Вече кълна и се сбогувам със скъпата блуза, която му подарих за ГОДИШНИНАТА, почвам да ровя из шкафа с перилни препарати барем нещо изскочи, дето ЕВЕНТУАЛНО ще е по-мощно от белина, знам ли и аз вече... нищо не знам. Борбата е безмилостно жестока. Та изравям ето това чудо, спомням си как една приятелка ми разказваше, че така само успявала да изпере петната от пелените на бебето. Ми тъй и тъй друго не ми остава - намацотих яко и оставих да седи. Отивам да видя к'во става, не очакваща нищо и с мисли за насилие над ММ - утрепах два работни дни, в работни срещи на които докато съм: търкам, препирам и тн, че и говоря 'щото нали работа, как съм звучала не знам, добре че съм хоум. И какво да видя, петната са ПОЧТИ изчезнали, хайде второ търкане с таа четка. И сагата приключи - вдигам банкет. Ей пусто му... другият път сам ще си я пере. Макар, че не му дреме и ще си ходи така, ако не бях подела аз атаката (реален случай).

# 544
Като сме на тема пране някой случайно да е открил тайната за премахване на петна от гадните сапунени балончета

# 545
Назад някой беше писал. По спомен първо отмиваш само с вода и след това в пералнята.

# 546
добавят глицерин в тия смеси за балони, т.е задължително нещо за премахване на мазно ще свърши работа (обезмаслител или напоете с препарат за миене на съдове) и висока температура на пране - 60 градуса ще свършат работа.

# 547
И как да кипне пластмасова кана?
Мислех, че питането е за Ел. кана.

# 548
И как да кипне пластмасова кана?
Мислех, че питането е за Ел. кана.

Аз не уточних, а след като ми дадохте съвети разбрах, че не става ясно питането за каква кана е. Но всички съвети ще са полезни за някого Hug

# 549
Тя каза че не е за ел.кана.

С такова..евтино е. Лимоните са къде къде по-скъпи.

Ооо, разбрах объркването ми. Не уточних, че каната е тип Брита, а не загряваща. Smile
Та искам Брита-та да почистя - капака й основно и изобщо цялата.

# 550
За капака на кана Брита - оцет и сода/амонячна сода - количество достатъчно да покрие капака на каната. Аз като го направя, първо я сипвам вътре в каната -да покрие дъното. После разтърквам с чисто нова гъбка и изплаквам обилно.  В същата смес с нова добавка на амонячна сода/сода бикарбонат потапям капака и частта, в която се слага филтъра,  в легнало положение.
Да, използвам почти една и съща смес, но преди това частите на каната са измити с мек препарат. А в сместа само добавям нова сода. Доволна съм.
За ел. кана - слага се два-три пръста чиста вода с бял ориз, небланширан. След наколко часа се изхвърля водата и се разтърква леко с чиста гъбка. Изплаква се обилно и каната е готова. Този съвет го бях прочела преди години в упътването към една от  ел. каните, които  имах- японска, скъп подарък от близка. Оказа се перфектно решение и въпреки, че вече имам обикновена, от тези, които се продават тук масово, досега не съм използвала друг начин за почистване.

И понеже покрай бебето често преварявам вода и на дъното на тенджерката става бяло от варовика - премахвам с оцет прибавен към  течният бебешки препарат при миенето.

# 551
Кана Брита пускам в миялната от време на време. Моята е сигурно 15+ годишна.

# 552
Аз чистя котлен камък от всякакви повърхности с оцет, като напоявам една кърпичка и налагам върху мястото. Има едни такива меки попивателни, дето задържат течността без да капе, много хубава работа вършат.

# 553
  • Mediterraneo
Връщам малко назад с една вметка за капаците за микровълнова. Последните два икейски, измити в миялната, излязоха разтопени! При положение, че програмата ми мие на 60 градуса. Оттогава не слагам капаци в миялната, търкам на ръка. Но пък и не ползваме МВ без капак.

# 554
Пластмасовите кутии и капаци пускам на 30 градуса.
Измиват се чудесно и няма проблем.
На 60 градуса пускам само по-омазнени и зацапани тенджери и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт