Всичко за всички марки гел лакове - тема 48

• 37 420
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Мелина_3 коя пила си закупила?

Ето за тази се чудя.
https://www.aliexpress.com/item/1005005511168983.html

Прочетох някъде назад,че накрайниците на тази пила не са добри и трябват нови.
Накрайници от къде купувате? Ако е от Алиекспрес да съчетая поръчката.

# 556
Море, кафето често влошава треперенето на ръцете.
Времето, което ти отнема си е доста, но бързината идва с праткиката. Фокусирай се да минеш курса, може техниката, продуктите и т.н. просто да не са правилните за теб. В утюб е наводнено с уроци, след като си изкараш курса може да пробваш други варианти и да намериш "твоя" си начин.

Поне ви учат на нещо, тука няма да споменавам каква е цената и колко време отнема (страховито е направо),  но е предимно стерилизация на инструменти и анатомия на нокътя.

# 557
  • на брега на морето
€ 25,42  67%de DESCUENTO
https://a.aliexpress.com/_mtLnitE
Тази зелената, нещо трудно качвам линк тук...дано се отвори. За 23 евро ми дойде.

# 558
Здравейте ,ето и от мен два поредни маникюра,и двата правени по нощите естествено.И много ми харесваха в 12 вечерта,снимани на светло вече виждам че съвсем не са идеални.Но колкото толкова.
Скрит текст:
перцата са правени с конец ,по модел на Галя Митева,на клипче толкова лесно,и при нея много красиво,при мен незнам дали си личи че е перо?
Скрит текст:
Мисля ,че все по добре се справям с пилата,върхо кожите,какво ще кажете добре ли са изрязани,голяма мъка ми е?

# 559
Според мен тайната на това перо е в супер тънките и фини черни очертания, твоите да доста по-плътни и затова изглеждат различно. Simple Smile
Мен са ме обзели едни мераци за френски маникюр, ама с класическият вариант с рисуването никак не ми се занимава, та се чудя как да го измисля Grinning

# 560
Не можах да изтърпя тази квадратна форма и това си е. Затова пак си върнах заоблената и си ми е най-удобно. 😅
Рисувах хибискуси, та ми се получиха горе-долу от третия път… 😀

# 561
Кармила, точно тази форма ми е любима, а ти си перфектна както винаги Simple Smile
Море, скоростта ще я постигнеш с практика. Треперенето е явно защото си напрегната. Намери най-удобната позиция на ръцете и да не са ти във въздуха. Мисля, че е редно да изчиствате тези проблеми с обучаващия, а не само да ти взимат парите и да те оставят да се оправяш както можеш.
За отлепването мога да кажа от личен опит, че не при всеки една и съща техника върши работа. На моите нокти без бонд и укрепване с база лакът не държи, независимо колко добре е нанесено всичко.

# 562
Море, кафето често влошава треперенето на ръцете.
Времето, което ти отнема си е доста, но бързината идва с праткиката. Фокусирай се да минеш курса, може техниката, продуктите и т.н. просто да не са правилните за теб. В утюб е наводнено с уроци, след като си изкараш курса може да пробваш други варианти и да намериш "твоя" си начин.

Поне ви учат на нещо, тука няма да споменавам каква е цената и колко време отнема (страховито е направо),  но е предимно стерилизация на инструменти и анатомия на нокътя.

Това са изключително важни теми, които тук за съжаление или не ги преподават, или ги претупват на две, на три. Ако един маникюрист знае анатомията на нокъта, значи знае след това логиката на всичко останало.
Стерилизацията е също от ИЗКЛЮЧИТЕЛНА важност, защото така гарантираме безопасност за нас първо и безопасност за клиента. Все пак на първо място трябва да внимаваме да не навредим на клиента.
А останалото както сама сте написала, може всеки да си го научи от ютуб (не е ок, редно е и това да е достатъчно обстойно засегнато на курса). Затова добрите курсове започват от 1200 лв нагоре и са по 10 и повече дни

# 563
Цената не е особено определяща, има много курсове за 1200+ лв, след които нищо не знаеш. Моята преподавателка например поддържа доста прилични цени в сравнение с масовите 1600+ лв., а смея да твърдя, че качеството на обучението е повече от чудесно. Но масово хората се лъжат от силно напудрени социални медии на съответните преподавателки, пък качеството на повечето е жална майка плаче.

Иначе за начинаещ 2 часа за гел лак не ми се струва изобщо много. Аз след 3 години опит на себе си и майка ми рядко успявам да направя маникюр с изравняване от-до на друг човек за по-малко от 2 часа. Даже, като успея, наистина се впечатлявим. Grinning
Прецизният и хубав маникюр изисква време, и сравнения със скоростта на разни азиатки от САЩ и Англия, които правят плачевен гел лак за половин час, изобщо не могат да се правят. Та мерси, не искам да съм като тях. Да не говорим, че първо човек трябва да се научи да работи правилно и добре, да затвърди технологията на работа. Ако почне да препуска в началото, ще заучи грешно и ще продължи да работи нескопосано. Точно от това си патят повечето БГ маникюристки.

И да, анатомия на нокътя и дезинфекция и стерилизация са много важни неща. Тук масово се неглижират за жалост. ХЕИ не изисква стерилизатори, но маникюристките масово дезинфекцират само със спрей за бърза дезинфекция (вместо киснене за 30-60 минути в разтвор на медицински дезинфектант), което никак не е ок.

# 564
Да, изключително важни неща са, не съм казала че не са.
Говоря за суми много далеч от 1200 лв и време много повече от 10 дни.
Тук цената на курса започва от 4 до към 8 хиляди долара, и трябва да присъстваш на 600 часа обучение. И това е ако имаш късмета да намериш курс само за маникюрист, повечето места са комбинирани коса+естетичен+маникюрист, и онзи ден като звъннах на училище в близост до мен ми обявиха 18 хил за него.
Та, това което имам предвид е че за тези пари и време не е лошо да те научат и на някой друг маникюр.

# 565
Glossy, ти си в САЩ, нали? Масово там се оплакват от курсовете за козметика, защото почти нищо не преподават по маникюр. И са много скъпи, да, но там се получава лиценз и вероятно и той вдига цената.

Иначе и в България второ ниво на професионална квалификация (СПК) па маникюр е 660 часа (реална продължителност над половин година). Но масово момичетата тук карат само базов курс, който в добрите школи е 120 часа, а в другите - 3, макс 5 дни (разбирай между 24 и 40 часа).

# 566
Glossy, ти си в САЩ, нали? Масово там се оплакват от курсовете за козметика, защото почти нищо не преподават по маникюр. И са много скъпи, да, но там се получава лиценз и вероятно и той вдига цената.

Да Disappointed
В търсене съм на най- евтиния честно казано, според това което чета от тукашните маникюристки и най- скъпия да вземеш пак те учат само да минеш изпита.
Съвета на всички е да изкараш най- евтиния и после ако искаш може да инвестираш пари в допълнителни курсове или ютуб академията.

Малко назад връщам темата, но ел. пилата която препоръчахте на YOKEFELLOW е 20 долара в момента в алито, грабвам я днес и няма да го мисля.

# 567
Ето ги моите ноктенца. Да не казвам колко време се мотах снощи с пустите чертички и то рисувани с дясна на лява ръка, не става и не става. Днес за половин час направих изравняването и хоп-хоп и то с лява ръка чертичките, както ми падне, и станаха 10 пъти по-добре. Хайде кажете честно Grinning

Не съм сигурна дали ми харесва или стана твърде ... индийски.

Glossycherry, взимай я, направо е без пари! И е чудесна пила.
Според мен, ако имаш възможност да изкараш курс в България, като си идваш тук, после да го преведеш и легализираш, ти е най-добрият вариант. Но трябва хубаво проучване дали ще го признаят. Бях чела, че понякога дори не признавали лицензии, издадени в други щати.
Иначе варианти за надграждане там има бол, Young nails например.

Дори да не става, вариант ти е винаги техният курс по козметика. Ще научиш реално 3 професии. И инвестицията си струва, защото ноктите в САЩ вървят от 60 долара нагоре, вероятно и другите бюти услуги са скъпички.

# 568
  • Шумен
Есмералда страхотен маникюр 😍 както винаги перфектен 😍

# 569
Есмералда много добре се е получило, както винаги.!
Rimmona много ми харесва това лилаво с цветята!
 Kamilla много сладък маникюр,!
Момичета всички маникюри са красиви, но не мога да ви изброя всичките, супер сте! 😍

Общи условия

Активация на акаунт