Всичко за всички марки гел лакове - тема 48

• 37 419
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Mostly in my mind
Здравейте, момичета. Не открих инфо на първа страница.
Преди време съм го правила, но забравих как беше. Искам да си удебеля нокътната плочка с база. Това с обръщенето на пръста. Може ли някой, ако има под ръка клипче, да публикува. С.огаше ли се първо на тънко база? Самият по-дебел слой колко време се печеше? Благодаря. Simple Smile

# 571
Първо слагаш един много тънък слой прозрачна база, печеш.
След това с базата, с която искаш да изравниш (не да удебелиш, защото това също може да се получи, но не бива) минаваш отново тънък слой по целия нокът и след това без да печеш вземаш капка пак от същата база, с която ще изравняваш и я поставяш върху нокъта, като гледаш да я разпределиш така, както е показана архитурата на първа страница. Обръщаш нокътя и гледаш да се разпредели равномерно. Пак обръщаш, бързо гледаш дали не е на криво и печеш. Този слой тъй като е по-дебел се пече поне 1 минута, понякога може и повече. За да си сигурна колко да печеш в твоята лампа, преди да пристъпиш към процедурата си правиш проба с подобно количество от тази конкретна база върху фолио, печеш 1 мин, след това отлепваш и разглеждаш добре люспичката дали е изпечена изцяло и от долу и вътре.

Ще са ти необходими няколко опита според формата на ноктите, както и според консистенцията на базата.
На мен лично ми е по-лесно с по-гъстите бази, макар и да отнема повече време. С течните всичко трябва да става много бързо, и има по-голям риск да се разлее върху кутикулите.

# 572
Танита го е обяснила много добре, ето и клипче:
https://youtu.be/3tlYC1dTxbs

Ако изравняването е с цветна база, аз лично пека 90-120 сек. Ако е с прозрачна, 60 сек са достатъчни.

# 573
Аз искам да попитам друго.
Няколко поста по-назад потребителка пишеше, че не бива база да престоява на ноктите повече от месец, (особено киселинна) т.к. това може да доведе до онихолиза.
От друга страна тук в темата се учим, че е добре при сваляне винаги да остава слой от старата база, за да не се травмира с пилата нокътя при всяко сваляне, и почистваме до нокът само където има отслойки.

Та се зачудих как първото твърдение се връзва с второто и къде е истината.

Аз лично откакто имам ел. пила и не се налага да разтварям старата база винаги си оставям стария слой до някъде, дори така ми е по-лесно при оформянето, защото ноктите ми са ужасно меки по принцип и остатъчната база ми ги държи твърди и лесни за оформяне, освен това и следващото изравняване се ползва по-малко материал, съответно се налага по-малко печене, отколкото ако се свали до нокът и се изравни ицзяло наново.
Също така си разсъждавам, че материал вече проникнал в нокътя и направил някаква връзка с него ще е по-малко травмиращ за плочката, отколкото премахването му изцяло с пила, и поставянено наново - т.е. ново проникване на химикали в плочката.

# 574
  • Mostly in my mind
Благодаря ви!!!

# 575
И аз мисля, че това сваляте до гол нокът е по-травмиращо. А и какво значи базата да не стои дълго на нокътя? Нали веднага нанасяш нова база? Или правиш почивка между лакиранията?

# 576
Тези, които са фенове на сваляне всеки път до гол нокът, нека отговорят какво препопъчват. Сваляне с ацетон вероятно, защото с ел.пила няма как да се свали до гол нокът без травмиране на плочката. Свалянето с ацетон на мен супер ми скапваше ноктите.

# 577
И на мен така. Откакто свалям с пилата се научих да свалям до мнооого тънък слой база и нямам проблем дори и да стоя така докато намеря време за лакиране. Преди с ацетона ноктите ми ставаха като хартия, меки, тънки и беше невъзможно да не слагам гел в същия ден, защото се чупеха. Тогава се налагаше да правя и почивки и да заздравявам, а сега - не.

# 578

Glossycherry, взимай я, направо е без пари! И е чудесна пила.
Според мен, ако имаш възможност да изкараш курс в България, като си идваш тук, после да го преведеш и легализираш, ти е най-добрият вариант. Но трябва хубаво проучване дали ще го признаят. Бях чела, че понякога дори не признавали лицензии, издадени в други щати.
Иначе варианти за надграждане там има бол, Young nails например.

Дори да не става, вариант ти е винаги техният курс по козметика. Ще научиш реално 3 професии. И инвестицията си струва, защото ноктите в САЩ вървят от 60 долара нагоре, вероятно и другите бюти услуги са скъпички.
Поръчах пилата! И също съм се спряла на Young nails акрилната им пудра и мономер.
Проучвах преди да замина, но няма как да го признаят. Отделно и много от процедурите, които извършват маникюристките в България тук са забранени.
Работата ми в момента има програми за заплащане на образование, и сега се опитвам да си харесам курс и да видя дали ще го платят.

След като сваляте само с пила как махате останалия слой база, ако слагате директно върху него не пречи ли на лака?

# 579
  • на брега на морето
Аз свалям напоследък с пилата до база. После накисвам с обикновен лакочистител за няма и 5 минути и махам базата до чист нокът. Но тя индиго разтворимата се маха бързо и лесно. Не ми се скапват ноктите. Но естествено всеки си прави както си намира за добре.Hands V

# 580
  • Бургас
И аз като Мелина, донякъде с пилата, после с течност на Форте става доста лесно и бързо. Не ми се отразява зле на ноктите. Миналото лято само пилих и оставях част от базата, но тогава изравнявах с база и ми ми беше супер удобно само да ги дооправя вместо всичко на ново.
Сега обаче нещо взе да ми се отлепя лака и не мога да разбера защо. Вчера махнах покритието на 5 пръста, все едно съм с белеща база, тя е файбър базата на Дидие лаб.

# 581
Здравейте,
Последният път при махане ма гел лак с накисване направих беля - натиснах по-силно и заедно с лака замина и част пт нокътната плочка ... Лакирах се после, сега свалих по-внимателно и видях, че където бях "издълбала" нокътя се е появило леко зелено петно. Не се вижда много на снимката, но зеленее. Какво мога да направя сега? Да не лакирам и да оставя да израсте?

# 582
Аз да се похваля с днешния си гел лак с уплътняваща база. Сложих си и на моите ноктенца такава, само че млечно бяла и малко по-гъста, докато чаках модела се наклепах 😃 А вече на модела си ползвах безцветна, защото не се знаеше после какъв цвят можеше да поиска и дали млечната база ще е подходяща. Тя жената нямаше нужда от такава база, имаше си добра форма и изразен апекс, но понеже трябваше да упражня това и сложих, като така прикрих малко неравности и нацепвания по ноктите, седяха леко набраздени по дължината си. Мисля, че малко близо до кутикулите нанесох лака. Приемам критики 😃

# 583
Море, браво, за колко време успя да я направиш?
Иначе ми се струва, че е малко дебеличко по свободния край, там трябва да е минимално количеството база. И по формата има какво да се желае, преподавателката ти не ти ли каза къде можеш да подобриш? Всъщност ти при кого ходиш на курс, в София ли си?

# 584
Благодаря ви, момичета! Аз си падам и по шаренийки и беше време да избухна с нещо такова. А тази форма още по 100 часа я пиля, но е удобна, защото е стеснена и много ми беше мерак да я пробеам, тъй като я харесвам много. Ще и хвана цаката се надявам.
Есмералда, много е красив този маникюр! И декорация и цветово съчетание и оформление...абе всичко е топ Heart Eyes Не си предобрила с декорацията според мен даже много нежно и елегнтно ти се е получило, както винаги!
SonyaB, аз ии от телефона и от компа нищичко зелено не виждам. Фатално е, ако е яко зеленясало и тогава трябва да се остави нокътя без покритие да види малко слънце и въздух. Pipence преди около тема някъде се беше оплакала, че видяла малко зеелено, което запилила с буфер пилата(май) до чист нокът и се лакирала. Към момента не се е олакала от влошаване. Според мен може да пробваш по този начин и да го проследиш. Ако на следващо сваляне иаш пробелем - почини. Това обикновено се получава от отслойка, която преди това я е имало или отлепяне на материала по време на носене и при навлизане на вода в тъмна среда  се е заформила гадината. Особено, ако по-дълго е стояло така.
Море, добре се е получило, но ми се струва че материалът е повече струпан по свободен край. Може и да е от снимката. Няма лошо и до кутикулата да лакираш, стига да няма затичане и наводнаване. Рускините лакират и под кутикулата, за да не стои грозно като израсте. Това се случва след като с апаратен маникр е отворен джоб, почистен и леко може с тънка четка да си помогнеш. При всяко нанасяне леко пак надигаш кутикулата с портокаловата пръчка и лакираш. После кожата се отпуска и застава над покритието. При слагане на камуфлажна база е добре под нея много тънък слой просрачна - това е за по-д-бро сцепление на материала с нокътната плочка и по-добра носитба.
Glossycherry, сваля се до тънък и равномерен слой база. Ако има отслойка се маха по специален начин с пилата, ако не се оставя и се лакира горе.
Иначе и аз се замислих над въпроса на Танита и единсвено си обяснявам да се сваля всичко до дупка(ако е с пила по описаият от Мелина начин).

Общи условия

Активация на акаунт