Всичко за всички марки гел лакове - тема 48

• 36 632
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Формата каза че е добра, огледа ми я много внимателно, струва ми се, че от снимката не изглежда идеален овала, и ако има напластяване в предната част, това кара формата да изглежда не съвсем добре. В случая на тази жена ноктите и вървяха силно извити надолу, имаше и добре изразен апекс и нямаше кой знае какво да се постигне с базата, освен да сложа отпред, за да повдигна малко върха, но май се е получил обратния ефект. 😃 2 часа и 20 мин ми отне всичко от-до.

# 586
Море, леко укрепване и изравняване е важно за някои нокти. Както Prime е писала при някои просто не нържи. "Клюющие" нокти т.е. ноктите с растеж на долу на определени места изглеждат издути и с естествен апеккс, но са с кофти форма. Това започва да личи много когато стигнат определена дължина и се отрасява и на носене освен чисто естетически. За такива нокти съветват "моделирането" като техника, тъй като формата е неправилна(това важи и за растящите на горе "трамплин" нокти, но при тях се струпва материал на друго място). Ноктите се изравняват с материал( твърдо покритие) до постигането на правилна архитектура т.е. прав нокът и апекс на правилното място, след което с ел. пила се изпилва от долу излишният материал така че да има хубава С извивка, да е тънко и да не "клюмва" нокътя.
Скрит текст:
Аз имам леко клюмнали нокти на показалците, които и започват да се извиват на вътре при определена дължина. Това води до отлепване на покритие при определени форми и става грозно на дълъг нокът. Преди ги държах във форма бадем и до определена дължина. От скоро смених формата, но всеки път при маникюр изпилват от долу и определено има разлика - хем ноктите не ми се завиват при квадрат и балерина и естетически С извивката изглежа по-добре и не го мисля дали няма леко да се отлепи по свободния край. Това предполагам по курсовете вече е в някакви надграждащи и допълнителни. Но имай предвид, че като така се струпа после тежи на нокътя и уврежда, освен че може да се отлепи.
Последно да кажа и на другите във връзка с укреването, ако го правите и зннаете ме прощавайте.  Когато слагате капката гледайте не само отстрани, а и отпред- да не е на криво легнал материала, а да е по средата на нокътя поггледнато отпред. Тъй като не знам как го обясних ето едно клипче, което е по-ясно от писанията ми:
https://www.tiktok.com/@nailcareer.education/video/7233855210265890053

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 22:00 от karmilla

# 587
  • Mostly in my mind
Аз да ви кажа как свалям, но не ми се карайте Stuck Out Tongue Winking Eye тъй като винаги правя каре, след около 10 дни сам почва да се отлепя и го махам без усилие на цели люспи с пръстите направо. Blush ок са ми ноктите.

# 588
Karmilla, много са ти готини жабчетата, страхотно лятно настроение си вкарала.
Много добре си описала изправянето на клюмнали нокти. Моите примерно не са, но при форма квадрат задължително правя изправяне с гел и изпилвам естествения нокът отдолу, иначе с израсването краищата започват да се завиват навътре и това води до отслойки.

# 589
Аз моите никога не ги пиля отдолу. Сравнително прави са, а и аз ги поддържам къси. Но сега си мисля следващия път да го направя за пробата Simple Smile

# 590
Благодаря ти, Есмералда!
Аз преди не ги пилех, защото ми се струваше много времеемко и не ми се "губеше" време. Реално тази довършителна стъпка ми отнема не повече от 5 минути на двете ръце, а наистина променя целия изглед и трайност. Най-много време ми отива да си изпиля формата, защотто все нещо намирам кусур. Много ми харесва, както и последен щрих пилене на формата в края -става красива, остра форма, а рускините твърдят че така било по-трайно. За трайност не мога да кажа предвид, че си ми държи, но е красиво Simple Smile
Аз забравих да напиша! Мелина, честита пила и със здраве да си я ползваш! Да ти служи вярно дълго време!

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 09:42 от karmilla

# 591
Море, леко укрепване и изравняване е важно за някои нокти. Както Prime е писала при някои просто не нържи. "Клюющие" нокти т.е. ноктите с растеж на долу на определени места изглеждат издути и с естествен апеккс, но са с кофти форма. Това започва да личи много когато стигнат определена дължина и се отрасява и на носене освен чисто естетически. За такива нокти съветват "моделирането" като техника, тъй като формата е неправилна(това важи и за растящите на горе "трамплин" нокти, но при тях се струпва материал на друго място). Ноктите се изравняват с материал( твърдо покритие) до постигането на правилна архитектура т.е. прав нокът и апекс на правилното място, след което с ел. пила се изпилва от долу излишният материал така че да има хубава С извивка, да е тънко и да не "клюмва" нокътя.
Скрит текст:
Аз имам леко клюмнали нокти на показалците, които и започват да се извиват на вътре при определена дължина. Това води до отлепване на покритие при определени форми и става грозно на дълъг нокът. Преди ги държах във форма бадем и до определена дължина. От скоро смених формата, но всеки път при маникюр изпилват от долу и определено има разлика - хем ноктите не ми се завиват при квадрат и балерина и естетически С извивката изглежа по-добре и не го мисля дали няма леко да се отлепи по свободния край. Това предполагам по курсовете вече е в някакви надграждащи и допълнителни. Но имай предвид, че като така се струпа после тежи на нокътя и уврежда, освен че може да се отлепи.
Последно да кажа и на другите във връзка с укреването, ако го правите и зннаете ме прощавайте.  Когато слагате капката гледайте не само отстрани, а и отпред- да не е на криво легнал материала, а да е по средата на нокътя поггледнато отпред. Тъй като не знам как го обясних ето едно клипче, което е по-ясно от писанията ми:
https://www.tiktok.com/@nailcareer.education/video/7233855210265890053

Работа с нокти, които растат надолу или нагоре се учи в надграждащи курсове, след като има базов ноктопластика. Ако се направи както трябва, не тежи изобщо на нактите (не повече, отколкото ако са изградени с гел). Чистот естетически, процедурата е Божи дар за тези, на които ноктите нямат правилна форма и нормален растеж. И много точно трябва да се разбира от архитектура на нокъта, за да се придаде правилната форма при корекция.

# 592
Да, не тежи когато е направена правилно процедурата, но когато се струпа база или материал просто в предната част започва да тежи. Това е подобно на случаито когато апексът израсте прекалено(в повечето случаи при преносване) и започне най-тежката част с най-много материал да отива на горе - тежи и може да докара до травми на нокътя.

# 593
Здравейте,
 Ето и моя 4-часов труд от вчера. Нещо с тези мехурчета въздух не мога да се разбера, но ...

Успях и топ лакът да си прецакам - четката се втвърди - дали съм го държала близо до лампата или защото бях навън - не знам. Нямаше слънце, беше около 17-18ч.

# 594
От това, че си била навън е.
Много симпатично се е получило. Тези точки си ги вграждала или си е лак?

# 595
Отделни са, редих ги 1 по 1, докато не ми свърши търпението, после с пръста директно.

От това, че си била навън е.
Много симпатично се е получило. Тези точки си ги вграждала или си е лак?

# 596
  • София
Здравейте,
Като чели отново ще се завръщам да си правя сама гел лак , до сега винаги съм работила с линд или ръбър базата на Коди, но като чели много искам да пробвам и базата на Vogue. Обожавам техните лакове особено, серията им с фините частички и се чудя дали базата им също е добра и лесна за употреба. Дали сте я ползвали и имате ли впечатления от нея?
Като цяло ползвам само продуктите на Kodi, Vogue и българската марка Mirellia.

# 597
Много си препилих кожичките. Пилата силна, а накрайника стар и накрая ревах. С какво да ги мажа, за да ги оправя възможно най-бързо? Ето поредното лакиране на тъмно.

# 598
Part_Of_Me, много красиво!  Ако почнат да се надуват, да са чувствителни и зачервени йодасепт или гентамицин мацни.
lepi, Коди са много хубави и лесни за употреба. За Vogue само съм чела и гледала, че са им много добри продуктите(за жалост не мога да купя всичко). От скоро купих няколко неща на pnb и съм много доволна и приятно впечатлена и от тях. Hema free базата държи, а с камуфлажната се работи лесно(в случая моята е флаш база млечна). Имам и express top no wipe и стои лъскав и воден, а последния маникюр бая го изтормозих с препарати.

# 599
Имах една млечна база на Vogue - уж в срок на годност, обаче за нула време й се отдели пигмента (по-зле отколкото на Клареса) и после нямаше оправяне. Приключи в коша.
Безцветната им база не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт