Всичко за всички марки гел лакове - тема 48

• 36 573
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Интересно ми е че тук винаги се препоръчва за тънки, проблемни нокти - меки бази.
Като отида при маникюристка в салон винаги ми укрепва ноктите с изграждащ гел, защото са тънки и меки.

Факт е че сменям поне пета маникюристка и положението е плачевно. Нищо не ми държи на нокътя, на тези които все пак се задържи нещо аз почвам да го чопля защото ме дразни и ноктите са ми под живеца, в окаян вид. Меки, белещи се, просто ми се реве. Който не е минал през такова нещо едва ли ще ме разбере. Не знам вече как да процедирам и какво да правя.

Моите нокти са също плачевни, ако не слагам гел-лак и преди да открия протеиновата база на NeoNail  бяха като твоите. При мен базата работи много добре - лакът се задържа до сваляне, ако имам счупен нокът - то е от механична повреда. Понякога се изкушавам да сложа някоя друга цветна база в салона, но пада много по-бързо. Не си правя ноктите сама вече, но винаги нося базата си в салона.

# 676
lepi, хм много странно да се цепят по този начин без онихолиза. Преди да се нацепят там празно ли е? Може би да потърсиш някой подолог, който разбира от медицински педикюр да те види и евентуално да те насочи към специалист или да ти каже как да действаш. Аз имам лека онихолиза на единият палец на крака от набиване в тясна обувка, но до сега не се е цепил така. Ходих при дерматолози, лекари и си остана. Имала съм проблем и с врастнал нокът, който ако не е за махане се третира в бани с калиев пермангант и йодасепт и нокти са ми падали от удар, но такъв случай не съм имала. Единсвено се сещам за липса на витамини или гъбички(без паника), защото обикнновено ноктите на краката са винаги по-дебели и здрави от тези на ръцете, а за да се чупят така значи са меки. Омекват при липса на витамини, гъбички или препилване.
Ама как може така да окепазяват хората ума не ми го побира, просто аман от "професионалисти".
Виж тази статия:
https://bg.ekobutik.si/health/zabolyavaniya-na-noktite-na-krakat … vata-i-opisanieto
Описаното от теб ми напомня на симптоми на Onihorixis,а дали е така не знам. Може би е добре да се консуртираш с лице, което има специално обучение в областта.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 15:56 от karmilla

# 677
  • София
karmilla не, не беше празно там, но нокътя беше много изтънен в тази част,  все едно е хартийка.
Още в началото, като си свалих сама лака и видях пораженията , отидох при педикюристката на майка ми само да ме види ( тя прави медицински педикюр на диабетици ) , защото нямаше никакви свободни часове и ми каза, че нямам гъбички, и онихолиза, но нокътната ми плочка е много увредена и изтънена и ми беше препоръчала превантивно да слагам противогъбични капки ( изрично ми каза да не купуват протовогъбичен препарат под формата  на лак) и ако имам проблем с промяна на цвета на нокътя веднага да  се обадя.
Ще взема тези дни да се чуя отново с нея и да видя дали може да ме види и ако не ще потърся за всеки случай добър подолог.

Благодаря!

# 678
Надявам се да решиш проблема и да си и ти с предикюр!

# 679
Glossycherry, за щатите има много хубави професионални продукти, които са на цени по-добри от коди и идват по-бързо. Например на Луксио и Ацент.
Аз купувам от тази фирма, но са ми градски и наблизо, може да има и по-добри предложения в щатите, направи си един сърч.
https://dkbeauty.ca/

# 680
Glossycherry, за щатите има много хубави професионални продукти, които са на цени по-добри от коди и идват по-бързо. Например на Луксио и Ацент.
Аз купувам от тази фирма, но са ми градски и наблизо, може да има и по-добри предложения в щатите, направи си един сърч.
https://dkbeauty.ca/

Определено ще направя! Тук каквото и да търся само 4 имена излизат винаги- young nails, valentino, not polish и kiara sky. Като им гледам цените, нищо чудно че цените на сет около мен са по 90 долара.

# 681
В краен случай може да поръчаш от сайта на Акцент, те са канадски, но доставят и до щатите.
dkbeauty.ca/ също доставят, продуктите им са добри. Аз използвам Хбонд, геловете им, цветна база, а отгоре си мацам разни китайчета. Лаковете и базата им са по 15 мл, докато на повечето продукти на Коди са по 7.

Виж и в Сали:
https://www.sallybeauty.com/nails/nail-color/gel-polish/

# 682
Добър вечер на всички будни дами! Стана ми навик да си правя ноктите през седмицата, след работа. Действа ми релаксиращо и отпускащо.

Код Неон 💚🌕💛🥑🍋
- Kodi rubber base
*Neon 03 Fresh green
*Neon 04 Yellow lime
- Kodi Matte Top Art 01
- Aqua wet look top coat by Jana nails

# 683
  • Бургас
Страхотна цветова комбинация, Butterfly_🦋 и цялостната визия. Обаче изравняването не ти се е получило много добре. Виждат се разни кривини  и удебелени участъци. Иначе и на мен редовно ми се случва при лакиране да ми изглежда супер, а като снимам да си видя всички недостатъци... особено, ако съм се лакирала вечер на лампа.

# 684
Страхотна цветова комбинация, Butterfly_🦋 и цялостната визия. Обаче изравняването не ти се е получило много добре. Виждат се разни кривини  и удебелени участъци. Иначе и на мен редовно ми се случва при лакиране да ми изглежда супер, а като снимам да си видя всички недостатъци... особено, ако съм се лакирала вечер на лампа.
Да, на снимки всичко си личи🤓. Спираха тока два пъти заради поредната буря, не че това е оправдание де 🙈 Добре че успях да изпека всичко, имаше опасност да си остана с маникюр само на лявата ръка.😀

# 685
Butterfly_🦋, много хубави цветове и съчетание като цяло! И стикерът е много як-много обичам авокадо като украса, освен да го ям.
 Евалаа на базите колко са плътни! Направо на моменти съм недовона от себе си, че имам много цветове(красиви са но...) като базите цведтните са супер удобни и бързи, ама живот туй то положението.
Момичета ббялата пила пак е намалена на 12 евро, има 14 евро доставка(тя доставката повече от пилата Grinning), но има купон за 4,9 евро и като я блъсна в количката с едни coins, които събирам става за плащане 21.70 евро. Което си е бюджетно,а пилата е хубава като излкючим че не изписва на колко оборота се работи, а само се върти бутончето.
https://www.aliexpress.com/item/1005005356573055.html?spm=a2g0o. … 2e38dabMagdt&mp=1
Сивата пък продължава през superdeals да е 27 евро с безплатна доставка:
https://www.aliexpress.com/item/1005005511168983.html?pdp_ext_f= … oduct0&aecmd=true

# 686
Най-после си получих бялата пила. За парите, за които я взех (10 евро с доставка до Испания), става. Но е далеч от уау по мое скромно мнение. Усеща се, че е слабичка. Сивата според мен е по-мощна и по-добра. Тъй че, ако разликата е няколко евро, по-добре взимайте сивата.

Някой пита и за прахоуловител - препоръчвам такъв с филтър. Тези с пликче не засмукват добре праха, все едно не ползвате прахоуловител. Тук съм с нов, ето такъв:
https://a.aliexpress.com/_mq1wFPO

Бива, но като че ли старият ми беше по-добър.

# 687
Определено не отговаря на оборотите си-лилавата ми, която се води 30 000 е по-мощна, а тази са я написали 35 000 и е по-слаба. Като за 10 долара, за които я взех - става. Докато сивата е на промоция, по-добре нея. Аз избухнах и поръчах и сивата-не устоях на цената.... Скоро може музей да си отворя с пили, които стават повече от лампите. Може би е време да почна да пазарувам и прахоуловители да стигнат бройката, че този от линка с интерес взех да го оглеждам Grin

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 11:31 от karmilla

# 688
Давай, Karmilla, някой трябва да ме бие по покупки, защото вече счупих тъпомера и ще намалявам значително само до най-необходимото (то това е малко разтегливо понятие, но все пак Joy ). Сивата пила определено си струва, ще ти хареса, сигурна съм.

# 689
Вие двете с Кармила всеки ден ли поръчвате 😱
Ако имах нерви да чакам доставки, щях да се наредя при вас 😃
Обаче с годините станах малко по-практична и преди да си помисля, че имам нужда от нещо ново, проверявам дали нямам същото или сходно.
Онзи ден ходих до Парадайс и веднага се набутах да гледам гел лакове на приземният етаж в един магазин, после се качих и до Бюти мол. Установих, че всъщност харесвам и се възприемам с цветове, които вече имам и съм доволна от качеството на марката, на която са. Като сложих на кантара и фактът, че един гел лак го ползвам с години, просто беше ненужно да взимам каквото и да било. Сигурно съм станала скучна, стисната пенсионерка около 40-те 😃

Общи условия

Активация на акаунт