Всичко за всички марки гел лакове - тема 48

• 36 594
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря, Есмералда! И аз не обичам и по принцип за редикюр запазвам час, но сега нямях как, а положението беше плачевно. Поне педикюрът го правя по-бързо от маникюр, но нямам обикновени лакове у дома вече и с гел.лак лакирам. Нотам ми е по тегаво и вде омазавам вещо редвид, че от далеч гледам и съм се нагънала.
Глосичери, според мен за икономия на материал и предвид, че смятат че остатъкът вече се е захванал. Аз не виждам разлика в свалянето с пилата. Разлика съм хващала м/у различни продукти и материали като свалане, но няма общо с бонда. За този сайт имам спомен обсъждахме преди няколко теми във връзка една потребителка от Америка. Май да беше с менте по спомен. Коди про правят и доставка до америка - по-добре поръчай от оригиналния сайт. Иначе ако не ти се чака има сайт с руски продукти nailmart usa,по спомен цените бяхя прилични, но няма коди.

# 661
Karmilla, неоните са ми на българската марка Dama, но ги продават срещу сертификат. И понеже сестра ми работи в хотел, имат маникюристка, чрез която всъщност ги поръча. Цветовете въобще не мърдат, много съм доволна.
Ето линк: https://damanailart.com/

# 662
Наистина ще се радвам ако някой сподели мнение за гел лак на SensatioNail. Гледам ги в lilacare.bg

# 663
Аз не мога да се включа с мнение, имам много скромен опит с марките - Коди, Маджида, Блускай, СНД, Клареса и някакви незнайни руски.
Нацапотих се, нищо вълнуващо, просто любими цветове - флаш и наситена праскова :
Скрит текст:
Скрит текст:

# 664
Глосичери, професионалисти масово слагат бонд само по израстналото на нокътната плочка, но аз си слагам на цял нокът. Като се свали до тънка база пак мацваш тънък слой база и пак продължаваш по протокол.

Аз се чудя дали за пестене на материал го правят, или защото прави пиленето после по- лесно.

Това ли е наистина официалния сайт на коди за щатите https://www.kodi.us/
Много евтино ми се вижда, аз платих сигурно 3х скъпо в амазон за базата. Или по принцип са толкова евтини, а аз съм се прецакала Grinning
Аз си бях поръчала линт база от този сайт. Обсъждахме с момичетата дали е менте, пуснах и снимки. Оказа се че май е оригинален лакът, или поне нямаше никакви разлики в опаковка и етикет с оригиналните. Използвам я базата вече може би 3 месеца. Много съм доволна, за първи път ми издържат ноктите по 3 седмици. Мисля да продължа да го използвам сайта за продукти на Коди. Даже имаше и 1 цветен лак подарък в пратката.

# 665

Здравейте! Страхотни маникюри момичета ! Нещо ново и от мен. Пристигнаха ми новите летни стикери и вчера реших да ги пробвам.  Kissing Heart

# 666
  • На плажа
Наистина ще се радвам ако някой сподели мнение за гел лак на SensatioNail. Гледам ги в lilacare.bg
Имам няколко техни цвята,хубави четки,цветовете не си отговарят много на снимките,леко по редки са ,разтичат се и са по прозрачни цветовете.Като цяло ги харесвам,но по внимателно се работи с тях

# 667
Здравейте момичета! Искам да стана част от отбора ви 🌺 Четох на първата страница, но въпреки това имам доста неясноти. А и доста се наплаших от възможните алергии. Искам да питам задължително ли е да има каучукова база под основния цвят гел лак? Може ли да мина без нея? Каква база е добре да слагам на гол нокът преди да се лакирам с основен цвят и марка гел лак, която да е максимално не причиняваща алергии. Въпреки, че последното си е до индивидуалност, но все пак.

# 668
Здравейте, искам да ви благодаря за хубавата и позитивна тема. Много неща научих от тук. От скоро се занимавам с това и много ми харесва. Приемам го като хоби, но си мечтая след време да изкарам курс за да се занимавам с това. Вече си набавих лампа и пила, но все още си нямам прахоуловител. В момента в али експрес има намаления и ми се иска да си взема, но идея нямам за какво да гледам.

# 669
  • София
Ето и от мен маникюра ми от миналата седмица.
Ползвах каучоковата база на Kodi, лак Mirellia Sorbet 03 ( цветът не излиза реално на снимки) и топ лак Rubber Kodi
Много ми е трудно обработката на кожички и не ми се получават добре.
Имам едно въпросче, как мога да си оправя ноктите на палците ( на краката) цепят се навътре.
На кратко миналата година, ми се наложи да сменя момичето, което ми правеше педикюра с гел лак ( напусна салона в който работеше) и нейната колежка ми препили толкова ноктите, че след няколко дни сама си свалих лака, защото имах много неприятна чувствителност. Ноктите бяха , като лист хартийка, имах и много леко отлепяне на палците ( не е олихолиза). Ноктите са ми вече израснали почти на 100%, но въпреки това , палците ми се цепят навътре и визуално изглежда много грозно.

# 670
mountain_crystal, може и само обикновена безцветна база, тънко нанесена да слагаш, но не при всеки държи без укрепване с каучукова база. Важно е базата да е хубава и качествена, а цветовете може да са и на по-обикновени марки. Най-щадящи май все още се водят и към момента CND, но тях обикновено ги продават на професионалисти с диплома и не са от най-трайните. В мейкъп от време на време има техни лакчета, но изборът е ограничен. В момента няма бази техни там. Аз лично не ги ползвам, но това е един вариант.
https://makeup.bg/categorys/23440/#o[2243][]=130783
Хубави марки са Коди, на pnb hema free базата е много хубава и е точно за тънко нанасяне като подложка  и се държи чудесно на ноктите ми и на майка ми(която по-трудно задържа лак). Semilac са хубави и пуснаха и те hema free серия вкл. и база. За цветове(от бюджетните) аз ползвам клареса, silcare flexy серията, hi hybrid са много хубави и имат hema free цветна серия, на семилак са хубави цветните лакое, neonail,sunone, my laq различни украински марки съм пробвала като nails molekula, hd hollywood, rocks, moon - хубави са. Коди много ги харесват съфорумките, аз цветове техни нямам , но се доверявам на казаното тук. За топ лъскав в момента най-много харесвам на семилак два топа без лепкав(top no wipe, real color) и на pnb express top no wipe. Neess top of the top е също много готин и лъскав до край, но е с лепкав слой(което мен малко ме дразни) и тъй като е с ув филтър леко синее и изменя цветовете на черното(става по-синьо) и летните неони. Но пък тези без филтър лятото на плажа при пряка слъчева светлина моогат да станат на петна, въпреки че на мен до сега не ми се е случвало. В случая без филтър са експрес топа на пнб и риъл колор на семилак. Тон ноу уайп на семилак е с филтър, а пнб имат еквивалет също с филтър, но не му помня името, но май protect color или нещо такова беше.
По принцип, ако спазваш няколко златни правила не би трябвало да имаш проблеми с алергии, но всеки си е индивидуален организъм. Ползваш  хуабва база и топ. Цветовете си вземи и по-бюджетни, но като за начало за предпочитане европейки, а не китайски(полските отговарят на тези критерии). Гледаш гел лакът да няма досег с кожа, не чистиш зтекло с нокти, а с дървена пръчка и ако си чистила кожи и има порязано е по-добре да изчакаш ден-два и тогава лакирай. Даже с риск да е по-грозно в началото е по-добре по-далеч от кутикулата, а не близо но омазано. Когато печеш в лампата, ако ти пари не търпиш, а вадиш изчакваш да мине и пак пъхваш. База се нанася тънко( икато цяло гел лак) и като казвам тънко, значи с нищо почти по четката, която да се движи трудно по нокътя. Рътнките слоеве(като изключим техниката с укрепване) са неизменна част от добре опечения гел лаки трайността на маикюра. Ако не е добре опечен пак ето ти алергия. Не е като бикновените лакове, при които може да се плеска дебел слой. Лампата също е важна-грябва да е с поне 30 светодиода. От бюджени мога да ти препоръчам sunone и sunx. Sun5max, sun5plus също са добри, но sun5 по-добре я пропусни, защото няма крушки на тавана(тоест мъртва точка) и е само с 24 светодиода.
Та аз за това се сещам да напиша, ако нещо не ти е ясно или някоя съфорумка се сеща да добави или да ме коригира нека се включи.
lepi, аз като малоумна, но не разбрах къде ти е препилила ноктите? На краката или на ръцете? Как се цепят -завъртат се на вътре ли или просто се разслояват? Или се цепят по диагонал?

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 13:19 от karmilla

# 671
И аз нямам нерви да се свивам на пет за педикюр, та снощи намерих един стар обикновен лак на Bel London, ярък корал и се лакирах на бързо. За жалост съм изхвърлила топ лаковете, та отскочих до близката дрогерия за един и случайно видях, че има гел лакове на Голдън Роуз. Много голяма опаковка на цена от ~9 лева. Нямаше много цветове, в розовата и червената гама само. Ама аз нали съм по цветните бази, та не се изкуших, но споделям в случай че би било полезно на някой.

# 672
Благодаря karmilla много за насоките. Запазвам си поста ти. 🌷

# 673
Момичета,преди доста време беше публикувано за шилака на CND,че не се изпичал в нашите лапми.В крайна сметка така ли беше или аз се бъркам,понеже се чудя да си купя такива.Нали уж са хипоалергенни.

# 674
  • София
karmilla палците на краката се цепят по диагоналата навътре ( като на снимката )

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт