Лидл 175 - празнично майска

• 67 448
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
  • In transit
Авокадото е готово когато е меко отгоре при дръжката - така се проверява, не се натиска отстрани.
Мда, и моите изглеждат така отвън, обаче вътре са изгнили. Просто кората им е доста дебела и изглеждат твърди.

# 121
Показвала съм снимки на авокадо, което сама съм си замразявала- не потъмнява след размразяване.
Мikkey, точно, тези с твърдата кора доста заблуждават...

# 122
Сиренето смес, което беше с купон тези дни вместо гръцкото, и по принцип ми е любимо, този път е необичайно солено и кисело. Вчера отворих едно, ще видя по нататък и другите дали са така, до август е годно. Някой друг пробва ли, да каже как е, или съм нацелила някое нефелно?🤔
И да похваля соларната украса, снощи я сложихме, и днес пратихме човек да ни вземе още. Сменя си цветовете и е страхотна:
Скрит текст:

# 123
  • Sofia
Смес сиренето на РС с купона ни се видя солено, но не нещо фрапиращо (въпрос на вкус явно, не че ядем много солено), но кисело - не.  Нашето е до юли.

# 124
Aу, забравила съм да напиша, че кората с яйца е поевтиняла...🤣 От 13,15 лв на 12,99 лв!😆😆😆 С около половин стотинка на яйце...🤪

# 125
  • Sofia
Също като "Трайно ниските цени" - направо подигравка.

# 126
Сиренето и на мен ми се стори леко солено, но не мога да сравня, тъй като преди това не съм купувала. Не е кисело.

# 127
  • Буркина Фасо
за да е твърдо сиренето трябва да е солено.
моето на Родна стряха е със срок до края на септември. ще го консумирам лятоска Smiley

# 128
  • София
Ще устоиш ли дотогава?!

# 129
  • Буркина Фасо
разбира се. аз имам други запаси. Smiley

# 130
  • Sofia
Сиренени запаси нямаме, ей сега дето купихме 4 опковки от смеса, едното сме го преполовили, та до юли ще ме ги забравили...

# 131
Също като "Трайно ниските цени" - направо подигравка.
"Трайно ниските цени" в Лидъл България (че и всички други наши вериги) са една трайна гавра с българския потребител, особено за млечни продукти. Ей сега тичам за немско масло на 6 лева, докато в Германия го продават за 3-3,50.

Друга фрапираща разлика, която хванах тези дни - сиренето Милбона в металните кутии струва 20.00 лева за кг в България. В Австрия/Германия цената е 7.40 евро редовна, на промоция 6.40 - едни чисти 40% надценка дори спрямо редовната цена. Ще рече човек, че бялото саламурено сирене са го изобретили австрийците и единственият начин да дойде в България е внос от там, съответно и прекрасната надценка.

Изобщо всичко, което е млечно-производно у нас е с едни 50-100% отгоре, което няма никакво логично обяснения освен брутални надценки и печалби.

# 132
  • София
Време беше някой да ни информира за цените по света и да отсече, че няма логика!
Логика има - в университета се учи, но също и в някои специализирани средни училища 🙃

# 133
  • Mediterraneo
Аз отдавна спрях да търся и да купувам бг сирене. Тук стига на цена от 15-18 евро за кг, мерси. Немското и австрийското са абсолютно добри, 7-8 евро за кг.

# 134
Ами от мандра взимам прекрасни твърди сирена точно за 14-16 лв. Месо, млечни,кафе никога.

Общи условия

Активация на акаунт