Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 57 969
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Мами вие ще купувате ли дрешки за новородено с къс ръкав? Аз много се чудя, защото нали уж и летните бебета поне 20 дни е добре да са с дълъг ръкав.. а Септемврийските се чудя към кои се причисляват 😄

И на мен ми е интересно какви дрехи сте решили да купите. На какво се спряхте за изписването? Септември може да бъде топло може да бъде и студено, но не ми се чака до последно да купувам.

С късо ръкавче съм купила няколко бодинца. Повечето дрешки са с дълго ръкавче. За изписването още нищо не съм взела. Иначе разглеждам из сайтовете и по магазините, но нищо не ми е грабнало окото за сега.

# 151
Аз не съм взела комплект за изписване, а една туника с клинче, според времето ще ми донесат по- тънка или дебела пелена.
Взела съм тънки клинчета, бодита с къс и дълъг ръкав, няколко жилетки. Последните години през септември и октомври е доста топло.

# 152
Първото ми е септември. Бобита с къс ръкав, всичко друго с дълъг. Боди винаги съм слагала под дрехите, заради това къс. Не взимайте летни дрехи. Няма никакъв смисъл. Дори педиатърката като дойде в къщи, каза че е ок обличането-Боди, ританки и блуза памучни, одеало средно дебело памук за спане. Само памук, плюш никога не сложих.
За изписването аз бях с тънка пелена. Мисля, че мога да дам снимка. В онова време всичко на mayoral (мания имах). Роден е началото на септември.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 21:13 от Петя Танева 604618

# 153
Виждам, че повечето сме започнали с покупките. На кой размер дрехи наблягате? Какъв тип бодита предпочитате- с копчета или с разширяваща се яка, което се облича през крачетата?

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 13:50 от marrinan

# 154
На мен с първото ми се наложи да са с копчета с прехлупване. Просто не се справихме с разширяващата яка. Много ревеше при преобличане.

# 155
На мен ще ми е 3та девойка.
 Преди ползвах бодита и гащеризончета с копчета, но на моменти е голяма занимавка, сега съм се спряла на бодита с разширяваща се яка и със скрити ципове. Взела съм размери 50 и 56, защото моите деца се раждат малки и се е налагало да търся по- мънички дрешки.

# 156
Здравейте и от мен!
Аз не съм купувала нищо за сега, мисля само за изписването да взема нещо по-натам и количка, така направих и с каката, като се роди само казах на бабите купувайте, преди това бях забранила да се купува.

# 157
Това ми е първа бременност и в началото всичко ми беше като тъмна Индия по отношение на дрешки, размери, колички, кошари и т.н. Направих си проучване сред близки, познати и бъдещи мами по отношение на дрешките и наблегнах повече на 56 размер. Имам няколко бройки различни дрешки от 62 размер. Моя приятелка ми препоръча да си взема няколко дрешки в 52 размер, но из сайтовете не открих. Дрешките, които съм взимала са с копчета и ципове. Все още се чудя дали да взема някоя друга дрешка в 50 размер, но май ще изчакам до разждането и ще преценя тогава. Така или иначе ще съм в болницата 5 дни, таткото, бабите и дядовците ще се заемат със задачата, ако се наложи Sweat Smile
Количка още не съм си взела. Вие на какво се преяхте?

# 158
За количка се спряхме на марката Buba. Чудим се между моделите Bella или Zaza.

# 159
за дрешките - аз наблегнах на къс ръкав 56 размер - тук там имаме и с дълъг ръкав, с това време се надявам на топъл септември, обаче достааааа накупих 62, тъй като мъжът ми и аз сме се родили големи бебета, докторът каза да не очакваме малък мъж Grinning честно да си призная не съм обръщала внимание особено дали са с копчета или ципчета, но повечето са в стил прихлупване. За количката в крайна сметка ние се спряхме на Maxi Cosi Plaza +, тъй като от изпробваните ни се стори най-висока и удобна, колебанията ни бяха с Easy Walker Harvey 3, но консултантът от Вис Виталис също ни препоръча да си вземам Maxi Cosi.

# 160
Само да кажа и аз очаквах голямо бебе, взех повече 56см. Но трябваха и 50см за първите седмици.

# 161
Аз накупих доста дрешки, основно с дълъг ръкав, размери 56-62. Моя проятелка роди на скоро и каза,че по-големите размери са малко по- лесни за обличане, пък и като пробвах да преоблека бебето си беше така.
Не съм взимала 50ти размер и аз и мъжа ми сме били големи бебета, над 50 см, и мисля, че 56 за начало е ок, ако се наложи по-малък ще поръчам онлайн.
Реших бодитата да са с дълъг ръкав, защото очаквам бебе края на септември. Но имам и с къс ръкав, та ще е микс😄
Взех няколко чувалчета за сън ТОС ,  от приятелка ще взема и TOC 2.5. Взех и пелени, но май по клоня към чувалчетата, пък и четох,че ги препоръчват, защото риска от задушаване е по-малък, ако бебето случайно си прекара пелената пред лицето.
Бодитата са с копчета от долу и разширяваща се част около главата, това ми беше препоръчано от приятелки. Другите със страничното закопчаване ми се видяха сложни 😂
Взех и пижамки, пак с копчета имам и с ципове от Next, доста хубави шарки има, особено за момичета и качеството ми харесва на пръв поглед.
Взех и ромпъри от C&A, мисля да взема още, струва ми се удобно също 😀
Само жилетки не съм взела. Ама нищо не ми харесва и няма малки номера.
Като бях в България си накупих муселинови пелени от Пепко, бяха на доста изгодна цена и знам,че се ползват много.
Остават ми големите покупки, количка, легло, кошарка за хола, помпа за кърма стерилизатор.
За количка съм се спряла на Cybex Balios Lux 2023. Леглото ще е от Икеа, а кошарката от Lionelo, от Амазон DE, седи ми в количката от доста време и чака да я поръчам 😁. За помпа за кърма съм се спряла на Medela Swing Flex Electric Breast Pump, и сега са намалени в Амазон.

# 162
Петя Танева 604618, мхмм, явно ще трябва да се снабдим и ние с няколко бройки 50 размер Smile  То дрешките лесна работа.

Визуално доста ми допадна количка на Tutis Uno 3+, със зимен и летен кош е. В Бургас не я намерих никъде налична и ще се ориентираме към Стара Загора тези дни. Имат доста голям магазин на четири  етажа. Със сигурност ще имат и доста голямо разнообразие от моделчета. По интернет няма да поръчвам без да съм я тествала. Наскоро ми се случи в Айко продавачките да ми хвалят някакъв модел на ZAZA, който не беше наличен. В момента, в който я получиха отидохме да я видим и беше като дърво. Тежка и не беше маневрена изобщо. Само външно изглеждаше хубава.

Направила съм си в една тетрадка списък с покупки и все по-малко неща остават да се купят, което малко ми дава мира. Никак не ми се иска в последния момент да купувам някои неща. Ако бях слушала близките да съм била изчакала до 7-8 месец, сега щеше да съм луднала. Не ме разбирайте погрешно, просто вкъщи в момента правим сериозно преподреждане и преустройване и съм доста изнервена. Направо е бомба паднала. Та цялото ми внимание е насочено към това.

# 163
Петя Танева 604618, мхмм, явно ще трябва да се снабдим и ние с няколко бройки 50 размер Smile  То дрешките лесна работа.

Визуално доста ми допадна количка на Tutis Uno 3+, със зимен и летен кош е. В Бургас не я намерих никъде налична и ще се ориентираме към Стара Загора тези дни. Имат доста голям магазин на четири  етажа. Със сигурност ще имат и доста голямо разнообразие от моделчета. По интернет няма да поръчвам без да съм я тествала. Наскоро ми се случи в Айко продавачките да ми хвалят някакъв модел на ZAZA, който не беше наличен. В момента, в който я получиха отидохме да я видим и беше като дърво. Тежка и не беше маневрена изобщо. Само външно изглеждаше хубава.

Направила съм си в една тетрадка списък с покупки и все по-малко неща остават да се купят, което малко ми дава мира. Никак не ми се иска в последния момент да купувам някои неща. Ако бях слушала близките да съм била изчакала до 7-8 месец, сега щеше да съм луднала. Не ме разбирайте погрешно, просто вкъщи в момента правим сериозно преподреждане и преустройване и съм доста изнервена. Направо е бомба паднала. Та цялото ми внимание е насочено към това.

И аз първата количка, която си харесах визуално беше Tutis Uno 3+ - количката не е лоша, маневрена е, но задължително я пробвайте. За нас лично това беше най-трудната покупка обиколихме сигурно 5-6 магазина в София да тестваме колички, връщахме се няколко пъти в някои от тях, даже консултантите във Вис Виталис ни бяха запомнили вече Grinning

# 164
Аз минавам да се оплача... Половината бременност изкарах болна,, без да преувеличавам... Не знам какъв вирус ми докара малката сега, но вече почти 2 седмици ме боли гърло и имам ужасна задна хрема, която не мога да изкарам по никакъв начин. Изпих един антибиотик (5 дни) Зинат и ефекта е никакъв. Смуча билкови бонбони, правя инхалации, пия лимони, вече се изчерпах... На детето премина в ангина, пи антибиотик, но на 2рия му прием, вече й беше минало.

От друга страна, миналата седмица бях на преглед при АГ. Пусна ми обременяване, излезе една идея високо на 1ви и 2ри час, но в границите. Според АГ трябва да съм на диета, според ендокринолога ми всичко е наред и не трябва да правя нищо. Оплаках се от непрекъснатите киселини и тя ми изписа Еманера, това лекарство действа страхотно. Вече 10тина дни никакви киселини не съм имала. Видяхме бебето на ехограф, всичко отговаря на седмицата в която бях и АГ каза, че няма нужда от трета фетална. По време на прегледа беше напречно на корема и се обърна седалищно. Тази седмица бях на преглед при АГ от Токуда, където вече обмислям да раждам. Там бебето се беше обърнало главично. Още се върти като пумпалче Simple Smile Вика ме след месец, когато вече ще ми даде 45 дневния болничен преди раждане и ще определим дата за секциото.

Леко започвам да се притеснявам, че още не сме преместили каката в нейната стая и още не съм подготвила абсолютно нищо за бебето. Трябва да прегледам дрешките, които имам, да ги изпера, да изпера количката и столчето за колата, да купя някои неща, които няма как да ползвам от каката. Все си казвам, че имам време, пък то почти не остана Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт