Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 023
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Гнездене не ме хваща, но ми се почива от всичко и всички. Въртим дрешки с една приятелка, т.е. редуваме се с бебетата и остава да ги изпера, изгладя и подредя, но... не ми се занимава, особено с гладене в тая жега...

Мен ме тревожи как да опазя бебето след като се роди от вирусите, които батковците ще носят от градината, някой с по-голямо дете/деца има ли идея? Около 20ти се пада раждането, малкия ще сменя ясла с градина, вероятно ще му трябва адаптация... и доста ще му се събере и бебе и нова група в нова градина...

МъжО пък работи по някакъв тегав проект и вчера си мечтае, че като го свърши и ще си вземе 1 ден отпуска и ще хване гората, че да си почине, добави че щял да вземе и децата... пък на мен в главата ми е - защо ще вземе децата, а не мен Grinning стана ми тъжно за около 7 мин, но... и с това не ми се занимава Grinning

# 406
Ти си пак добре, поне ходят на градина/ясла. Моят ще си е в къщи и 2мин не мога да го оставя сам, само бели прави. Следя го, освен че трябва и да го занимавам.
Моята принцеса не спира да рита и нощем, все едно съм с контракции постоянни.

Някой с ниско желязо, б12 и хемоглобин на куп? Какво ви изписват?

# 407
Моята госпожица е приета, но не знам кога да я пусна на ясла. Може би ще е октомври поне. Тогава ще навърши 2. И мен ме е страх с вирусите. Но и не знам как ще се оправям с двете.

Хемоглобинът ми в началото на месеца беше 111. Пия Смарт хит, билкова кръв и Б12.

# 408
Ти си пак добре, поне ходят на градина/ясла. Моят ще си е в къщи и 2мин не мога да го оставя сам, само бели прави. Следя го, освен че трябва и да го занимавам.
Моята принцеса не спира да рита и нощем, все едно съм с контракции постоянни.

Някой с ниско желязо, б12 и хемоглобин на куп? Какво ви изписват?

аз бях с ниски стойности на б12 още в самото начало преди да забременея - тогава АГ ми изписа витафолат - доста вдигнах, но има още какво да се желае.
ниските стойности на желязо и хемоглобин изконтролирах с феретаб - миналия месец желязото ми беше 10.2 при реф стойности 9.0-30.41, един месец по-късно желязото го вдигнах на 25.5, а хемоглобинът успях да го докарам до 125.
Има ли някоя от вас с ниски тромбоцити, на която са й казали че ако спаднат още повече ще се наложи задължително секцио, в момента тромбоцитите са 96 при реф. стойности - 140-490?

# 409
Момичета здравейте ,днес бях на фм в 31г.измериха ни 1650гр . Но ми казаха че сме с три дни по-назад от нужното за тази седмица и леко се притесних и озадачих ,доскоро я мереха със седмица напред сега назад направо аман от свободни съчинения 🙄Вашите мъници помните ли колко бяха около тази седмица ? 🌹

# 410
Момичета здравейте ,днес бях на фм в 31г.измериха ни 1650гр . Но ми казаха че сме с три дни по-назад от нужното за тази седмица и леко се притесних и озадачих ,доскоро я мереха със седмица напред сега назад направо аман от свободни съчинения 🙄Вашите мъници помните ли колко бяха около тази седмица ? 🌹
Бебче с бебче не си прилича.
Нашия господин в 31 +2 го измериха 1730.

# 411
Моят хемоглобин беше 115, а аз пия Малтофер всеки ден от началото на бремеността  и не са казали да вдигам дозата (май е на долна граница).
Желязото се усвоява по-добре с прием на витамин ц.
С витамин B12, може да пробваш да хапваш повечко червено месо, то и за желязото ще помогне, ама в тая жега не знам дали е най-добрия съвет, на ме  поне никак не ми се хапва нито месо, нито млечни, ям заради детето.

# 412

В 31г.с беше 1700грама, но ми казаха, че върви със седмица по-голям. Thinking

# 413
Билковата кръв съдържа хем желязо, хем витамин Б12, та предполагам е доста добър вариант.

# 414
Аз съм с Brita вкъщи и мисля нея да позвам, но четох, че е хубаво да се преварява водата, та ще е преварена от каната, ако се наложи, защото ми се иска да кърмя.
За кана за греене на вода съм си харесала един модел на Xiomi (Xiaomi MI Smart Kettle Pro), където нагласяш градусите, струва ми се удобно.
Иначе аз да попитам само аз ли съм във фаза на гнездене (купувам и преподреждам на бебето нещата), а има още време, но все ми се струва,че остава малко и аз ще забравя да купя нещо важно 😂😂😂.
Освен това искам да се оплача, че получавам доста гадни крампи на краката(понеже гледам да спя на ляво, левият ми крак е постоянно схванат). Даже сложиш компресионните чорапи днес, малко облекчиха положението, но в тази жега с тези високи чорапи е ужасно 😔.

Гнездя още от началото на юни Joy Остана ми да изпера комплектчето за изписване и протектора на матрачето. Чистих като луда, какво ли не местих и къде ли не се навирах заради една точица Smile Исках всичко да е изчистено до съвършенство. Сега само си поддържам така. Миналата седмица реално приключих с пранета и подреждания.
Получавам вечер крампи в прасците и е някакъв ад. Не е всяка вечер, но доста често се случва. Странното е, че въпреки увеличената ми доза на магнезий (3х2) пак имам крампи Sob
Това дето ме мъчи много мен е кръста. Явно и засегнат нерв имам, защото болката се движи по крака и е все едно ме удря ток. Sob

# 415
  • Велико Търново
С миналата бременност бях на 4*2 магнерот и пак си имах всяка вечер крампи, просто няма спасение от тях 😭 .
Как сте със спането, на мен вече ми е трудно заспиването, отделно стана ли за малката да ѝ дам бибата и трябва да отида до тоалетна. Заспивам качествено към 2-3 часа и в 6-7 малката вече е будна 😞

# 416
С миналата бременност бях на 4*2 магнерот и пак си имах всяка вечер крампи, просто няма спасение от тях 😭 .
Как сте със спането, на мен вече ми е трудно заспиването, отделно стана ли за малката да ѝ дам бибата и трябва да отида до тоалетна. Заспивам качествено към 2-3 часа и в 6-7 малката вече е будна 😞

Явно и за крампите няма лек Satisfied ще си ги изтърпим някак си Animal See No Evil
Първоначално страдах от безсъние до 5-6 месец, а от някъде 7 месец много започна да ми се спи, но ми стана много трудно спането заради размерите на корема и ритниците на бебето. Не мога да спя на лявата ми страна или по гръб, защото започва много да ме рита и да шава. Само на дясната ми страна няма проблем. Другия проблем е, че съм дежурна в тоалетната Joy През 1-2 часа ставам да пишкам.

# 417
Момичета, аз от началото на седмия месец започнах да получавам много леки крампи на прасците и питах доктора дали да си взема магнерот, защото преди да забременея съм пила. Той ми каза да взема МагКомбо, 1х1, бях супер скептична, че ще има резултат, но е факт, че откакто го пия, нямам никакви проблеми, не пия допълнително магнезий под никаква форма освен това чудо.

Иначе и аз миналата седмица се събудих с прищипан седалищен нерв, направо имаше моменти, в които не можех да си стъпя на десния крак от болка, но си дадох малко почивка + започнах да седя само на фитнес топка през деня и към момента даже не го усещам. Не знам какво помогна, може и просто бебето да се е разместило и да не притиска толкова.

# 418
Здравейте, вие в коя седмица ще спирате магнерота? Аз съм на доза 2 по 2.. но по - скоро говорим за вдигане на дозата, а не за спиране. В 32 седмица съм.

# 419
Сигурно се пие до началото на 9ти поне. Все пак 8ми за контракции и раждане е не добре.
Аз пия б12 метил форма, тотема желязо, но усещам че трябват инжекции. Те са обвързани, когато ти падне б12 и желязото изчезва. И от там пада хемоглобина. Таааа това ме притеснява най много за сега. Аз съм и на 2бр натаспин. Кръвта ми е сгъстена доста, което предразполага към тромби и недоставяне на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт