Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 989
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм я ползвала без подложка и въобще не пречи. Тя е само за ограничител около бебето.
За сигридов знам, че това е протокола, но никой друг не го прави. Пускат те по течението.
Аз с първата бременност бях на 2 морфологии при него и чесно казано за изследвания и добавки спомена след като аз питах. Дори не ми е пускал нищо допълнително от него.

Последна редакция: пт, 28 юли 2023, 21:09 от Петя Танева 604618

# 436
Аз бях на Сорбифер доста време(2х1), като особен ефект не видях, освен че нещата не станаха по-зле.

Сега приемам сурово желязо (1х1 таблетка) + лактоферин(1х2 таблетки) заедно и за 3 седмици феритина ми най-накрая се е покачил с 30 единици, а хемоглобина ми стана 122. Лечението е доста по-скъпо, но за мен си струва.

https://www.zdravis.com/product/887/vitamin-code-raw-iron-zhelyazo.html
https://apteka.framar.bg/30067182/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81 … 83%D0%BB%D0%B8-90
Много благодаря, че сподели в понеделник пускам изследвания.
А дали сте чували да има връзка между хемоглобина и покапването на кръвна захар. На последните изследвания ми беше паднал хемоглобина и на изследването за обременяване с глюкоза ми излезна завишена последна стойност.

# 437
Здравейте!
Въпрос към мамите, които чакат второ детенце... Как ще процедирате с ясла/градина с по-голямото дете? Ще спрете ли посещения за да предпазите новороденото от вируси? Аз съм в голяма чуденка за това. Дъщеря ми често боледуваше през изминалата година и не знам как да процедираме сега...

# 438
Моята госпожица октомври ще навърши 2г, т.е досега не е била на ясла. Мисля да я пусна октомври/ноември. Да се роди бебето и ще видим Simple Smile

# 439
Ох и на мен това ми е голям проблем... Голямото дете е на 2г и 9м, от малко преди 2 годишна ходи на ясла и повече от 10 дена без да се разболее не е имала. В петък си я взехме от ясла с повръщане... от сутринта до сега е повърнала около 6-7 пъти... Преди това имаше около месец, в който не беше на ясла, заради разни почивки, морета и т.н., не се разболя, но се побъркваше вкъщи. То съвпадна и с горещините навън и нямаше как да я изкарвам през деня. Нямаше търпение да се върне в градината. Та мисля бебето като се роди, да не я спираме от градината, но когато е болна само таткото ще се занимава с нея и ще ограничим до минимум контактите.

# 440
Моят господин също септември прави 2 и не е приет на ясла. Не знам как ще е и в това положение......

# 441
  • София
Да се включа и аз за хемоглобина. В началото на бременноста бях  показатели 100, сега в осмия месец съм на 120. Пия един път на ден Тотема и 2х1 биозин мама. Много съм доволна от Тотемата, защото нямам и билки и проблеми с корема докато я приемам за разлика от другите видове желязо, а и до колкото знам се основна най добре от организъма.

Относно по големите дечица аз мисля моя в начялото като се роди бебето да го спра от градина за известно време, но нямам идея за колко точно. И мен ме притесняват всичките вируси и сополи които мъкне от там, пък да не говориме че от 2-3м яслата беше под карантина заради Варицела.

# 442
За по-големите се включвам и аз. Ваксинирахме с варивакс първа доза баткото, днес ми излезе напомняне, че е време за 2рата доза. След седмица ще го заведа за 2ра, а малкия за първа - в 1ва градинска група миналата година имаше 3пъти карантина за варицела и той все я пропускаше, защото беше болен, но го водех в съседната група с неконтактни деца - еми, голям рев и тръшкане беше, много трудна адаптация. Дебнех го да е здрав, за да му сложим ваксината и си отдъхнахме след това. В 1ва яслена пък имаше само веднъж и нея я пропуснахме, та сега дебна малкия да е здрав и задължително ще го ваксинирам.
За бебето се надявам, че ще има имунитет от мен до 6месеца, когато е най-големия бум на вируси и задължително ще разчитам майка ми да се грижи за болното дете, а пък аз с маска... Много ще е сложно и трудно, дано мине без тежки боледувания 🤞

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 10:30 от tido

# 443
Имаме голямо детенце на 2.2 почти. Ходи на ясла от 1,9, първите 3 месеца бяха кошмарни, плюс лежане в болница, после дори и да хванеше нещо го караше за 2-3 дни. Август градината и не работи, септември със сигурност ще  си е вкъщи, моята лична логика е поне да мине 1 м, за да мога панадол да давам, ако нещо се случи, от октомври живот и здраве ще продължи. Към днешна дата не е приета на държавна, още Нз къде ще ходи на ясла, но предвид, че съм с близнаци, изключено сама с 3 деца да оцелявам, ще трябва да изтърпим боледуването, неизбежно е Sad

# 444
Здравейте. Как вървите с килограмите? Аз съм 35 седмица и вече съм с 16-17 килограма нагоре Rolling Eyes , въпреки избягването на вредните храни и преяждането Smile .

# 445
Аз съм в 31ва седмица и съм с  +10кг. Това, което най- много ме депресира е, че преди да забременея качих 15 кг, забременях 89 кг...та сметките са ясни..със сигурност ще мина трите цифри и ми е много трудно да го приема.
Внимавам какво ям, от години не приемам вредна храна, но няма какво повече да направя в момента..надявам се да успея след раждането.
Трябва да си призная, че ме е срам да се кача на кантара на прегледите..

# 446
Здравейте. Как вървите с килограмите? Аз съм 35 седмица и вече съм с 16-17 килограма нагоре Rolling Eyes , въпреки избягването на вредните храни и преяждането Smile .

Здравей Green Simple Smile
И при мен е така, втора бременност и в 30та седмица бяха към 16 кг отгоре ..
движа се, правя гимнастика и внимавам с храните, но явно е до ген. И първият път беше така, важното е бебчо да е здрав 🌈

# 447
  • София, България
Аз съм в 36 г.с. вече и съм + 11.5 кг. Бях 59 кг, когато забременях, сега съм 70.5 кг (някой път вечер показва 71-71.5, но на другия ден отново съм си 70.5).No Mouth Но адски много ми тежат, нямам търпение да родя…

# 448
Да се включа и аз. Бях 55кг/174см, когато забременях. Сега в 31г.с. съм 80кг(+25кг). Ям каквото ми се яде като се съобразявам само с количеството (понякога😅). Чувствам постоянен глад. Добре, че не ми личат качените килограми.😐

# 449
Аз съм +15 кг (34+4) Сравнително по-добре от миналия път, когато качих 23 от нищото 🤷🏻♀ Но пък ги свалих за 10 месеца, не ме притесняват кг.

Аз пък съм с постоянни контракции и такива жестоки болки ниско долу, в таза, че направо не се издържа. Миналият път родих в първите часове на 38-ма седмица, сега си мисля, че ще е по-рано. Обикновено интуицията ми никога не лъже, но да видим. Само се моля бебче да е добре.

Общи условия

Активация на акаунт