Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 816
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!
При първата ми бременност преди почти 8г. родих нормално, всичко заедно с падане на тапа, контракции, разкритие беше в рамките на 3часа и с един напън бебешока излезе 3.720кг 55см без шевове и разкъсвания, болката при контакциите си беше силна, помня че ръмжах на акушерките. Второто ми раждане беше с планувано секцио, поради проблем с бебето.
Там болка има, но след самата операция, даже смея да твърдя, че повече се озорих отколкото с нормалното раждане.

Тук е момента да кажа, че всяко раждане и всяка бременност е строго индивидуална, и ако при мен нормалното раждане е минало като по- учебник, че и по- добре, това не е гаранция, че и при други ще е така, и обратното, ако при мен секциото е било по-болезнено отколкото нормалното, сигурна съм че при други не е така.

За страха мога да кажа, че преди да тръгна раждам нормално, доста се притеснявах, но когато момента дойде, адреналина премахна всякакъв страх, влязох в родилното с широка усмивка и убедена, че ще се справя, не бях сигурна какво ме чака, но бях много позитивно настроена.

Сега след 5г. От секциото ми ще опитам да родя нормално, намерих доктор, който в началото ми отказа категорично, но после го убедих и в крайна сметка ще пробваме, нищо не е на всяка цена ако има някакъв проблем ще ме резнат, но преди това държа да опитам да родя нормално, понеже нямам никакви противопоказания за това.

Доста дълъг стана тоя пост, ама като за край, искам да ви пожелая, каквото и раждане да сте избрали, само всичко да е наред с бебоците и с нас. Другото се забравя бързо. Успех момичета!

# 571
Моето нормално раждане не продължи дълго. Контракциите болят да, не са нещо непоносимо. Очаквах повече болка, примерно бих го сравнила като билка с кола маска на интим.
Техники за дишане вижте в ютуб Елена Василева има много добри неща, които показва.
Има много добри водени медитации за бременни. Аз преди първото раждане също бях се панирала доста. Медитации, слушане на музика, четене на позитивни истории за раждане, визуализация че всичко ще потече нормално и леко. Всичко това помогна. Сега също имам страх, като един път минала оттам. Още повече, че смених лекаря и болницата.
Да попитам има ли майки от Пазарджик?

# 572
Момичета, днес по спешност ме оперираха и се появи втората ми дъщеричка, в 36+5. Мъничка е, но казват, че всичко е наред - 2850, 48 см.

# 573
Честито! Бъдете здрави! 👩‍🍼👩‍🍼

# 574
Честита радост!

# 575
Честитоооо ❤️ Да ви е жива и здрава!
Май това е първото бебе на темата ❤️❤️❤️ ооо, разчуствах се!

# 576
Честита радост. Бъдете много здрави и щастливи ❤❤❤

# 577
Момичета, днес по спешност ме оперираха и се появи втората ми дъщеричка, в 36+5. Мъничка е, но казват, че всичко е наред - 2850, 48 см.

Честито бебче! Бъдете здрави и щастливи! Heart

# 578
Честито! ❤

# 579
Честито! Да е много здрава ❤❤❤

# 580
  • Велико Търново
Честита радост! Здраве и много щастие! Бързо възстановяване! 🍀♥️

# 581
Честитоо! Simple Smile Важното е всичко да е наред, пък каквото - такова Simple Smile

# 582
CardyR честита дъщеричка! Бъдете здрави и бързо възстановяване на теб! Simple Smile Важното е, че е здравичка, ще навакса бързо килограми Simple Smile почна се бебе валежа, а аз дори не съм си стегнала багажа за болницата Grinning

# 583
Честитооо! Да е здрава и много бързо да навакса, а на мама - бързо възстановяване! ❤️❤️❤️❤️❤️

# 584
Честита радост! Да е здрава и щастлива, бързо възстановяване и много гушкане!💐

Общи условия

Активация на акаунт