Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 188
  • 725
  •   1
Отговори
# 300
И аз имам от скоро, 3по2т. Магнерот от 2дни и има подобрение.

# 301
Здравейте момичета! Някой от вас има ли проблем с изхождането и как се справяте?
Бях на почивка и явно от смяната на обстановката не ми подейства добре !

# 302
Здравейте момичета! Някой от вас има ли проблем с изхождането и как се справяте?

Аз имах, но ми дадоха сладко от рози - по една, две лъжички и започнах да ходя по-лесно.

# 303
  • София

Аз по принцип ходя рядко до тоалетна по голяма нужда, а сега и то с приема на желязо стана някакъв ужас. И с първото дете и сега пия Лактулоза и мога да кажа, че има някакъв ефект. Може да пробвате, безвредно е и за малки деца се дава, а на мен ми го изписа АГ-то

# 304
Здравейте, знам че не е за тук, но в групата счетоводството не ми дава да пиша. Получихте ли болничен за юли месец? Защото моя болничен е от 20.06 до 20.07,но нямам парички все още

# 305
Здравейте, знам че не е за тук, но в групата счетоводството не ми дава да пиша. Получихте ли болничен за юли месец? Защото моя болничен е от 20.06 до 20.07,но нямам парички все още
Не знам дали е съвпадение или е такава практиката на НОИ, но моя болничен изтича на 6то число и тогава получавам.

# 306
Относно проблемите със запека, при мен магнезия доста помага, просто го пия с по-малко вода (този, който са ми изписали е разтворим),  в комбинация с круша действа безотказно😂.
Бях на преглед и бебето в 28 седмица беше 1260г, казаха,че си отговаря на седмицата и всичко изглеждаше наред.
Само моето кръвно е леко завишено, но в норма и за сега само го записвам и следя.
Почнах с по-големите покупки, взехме количка, сгъваема кошара, помпа за кърма, мисля скоро да поръчам и леглото с матрака от Икеа, но трябва да отида на място да видя матраците, защото се колебая между два.
И все ми се струва, че много бързо лети времето  и ей сега ще дойде септември 😊

# 307
Ние още нищо не сме купували. Поръчах на сина ми комплект бански и между него на бебето екипчета няколко. Това е дори не са за новородено. Обичам да си имам следващи размери. Още обзавеждам детска пак за големия.

# 308
  • София, България
Аз имам голям проблем с изхождането, особено откакто приемам големи дози желязо положението стана критично. Никакви плодове, сладка, овесени ядки, Фрутилакс - нищо не ми помага. В резултат на това се сдобих с огромни и болезнени хемороиди, които не изчезват - пробвах лед, компреси със смрадлика, Масту мас, Хеморрел… Disappointed Четох, че за разширени вени и за хемороиди се изписва Флебодия - някоя от Вас пила ли е?

# 309
  • Велико Търново
Аз имам голям проблем с изхождането, особено откакто приемам големи дози желязо положението стана критично. Никакви плодове, сладка, овесени ядки, Фрутилакс - нищо не ми помага. В резултат на това се сдобих с огромни и болезнени хемороиди, които не изчезват - пробвах лед, компреси със смрадлика, Масту мас, Хеморрел… Disappointed Четох, че за разширени вени и за хемороиди се изписва Флебодия - някоя от Вас пила ли е?

Пих в края на предишната бременност, но ако не се лъжа беше заради плацентата.

На мен иначе ми помагат сушени сини сливи за запек.

Ние също започнахме да правим детската стая (непредвиден разход и май всичко останало отива на заден план), че да местим "каката" докато не се е родил юнака.

# 310
Болничния не е приключил, за да бъде изплатен. Ще бъде изплатен до 10 работни дни, след като е подаден от счетоводството. Те пък от своя страна имат право да подадат болничния към НОИ до 10то число на следващия месец. Моля ако някой има по-точна информация да сподели. Моя болничен е до 05.07, още не е изплатен. Очаквам след 20.07 да го получа Simple Smile

# 311
Момичета здравейте ,има ли някъде сайт/книга изобщо нещо където може да се погледне размерите и теглото на бебето по седмици .. минимум /максимум за дадена гестрационен а седмица ,че в интернет и разни приложения различно пише.🌹

# 312
Момичета здравейте ,има ли някъде сайт/книга изобщо нещо където може да се погледне размерите и теглото на бебето по седмици .. минимум /максимум за дадена гестрационен а седмица ,че в интернет и разни приложения различно пише.🌹

Точно днес гледах и аз в интернет за това и ми излезе тази таблица. Не знам колко е правилна, но съдейки, че днес (28 седм) измериха бебето 1218 гр и казаха, че е идеален за седмицата си, съм склонна да й вярвам. Това percentile доколкото разбирам е степен на растеж (може и да греша).

# 313
Момичета, казват ,че е време да се погрижим и за зърната. Първа бременност ми е и не ме притеснява толкова раждането,колкото кърменето. В началото на 1ви трименстър имах страшна чувствителност на зърната.. та с какво смятате или се мажете?

# 314
  • София, България
Момичета, казват ,че е време да се погрижим и за зърната. Първа бременност ми е и не ме притеснява толкова раждането,колкото кърменето. В началото на 1ви трименстър имах страшна чувствителност на зърната.. та с какво смятате или се мажете?
Аз мисля да си взема крема “Лансинох”. Всички кърмещи мами него ми препоръчват. Аз се притеснявам за кърменето дали ще имам кърма и дали ще се справя. Казват, че е болезнено, ако бебето не засуче добре (дълбоко). Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт