Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 143
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, мами.. Каква е разликата между протектори за зърна и оформящи силиконови за зърна форми..?
Ако имаме плоски зърна кои се препоръчват?

# 316
Лансинох бих препоръчала, но след като почне кърменето. В началото го ползвах след всяко кърмене, понеже не успяваше да се хване добре бебенцето. И за подсечено дупе върши чудеса.
Силиконови зърна за плоски зърна са супер помощ в началото.

# 317
Лансинох бих препоръчала, но след като почне кърменето. В началото го ползвах след всяко кърмене, понеже не успяваше да се хване добре бебенцето. И за подсечено дупе върши чудеса.
Силиконови зърна за плоски зърна са супер помощ в началото.

Мерси, но как се наричат 😄 защото отидох в хипо и ме питаха "вие от кои искате?".. А аз не знаех изобщо, че има два вида. Едните били да не те хапе бебето, другите за оформяна на зърна... И си тръгнах 😄 сега се опитвам да разбера кои за какво са.

# 318
Дами, току-що си взех изпита за доброволен консултант по кърмене към НАПК, така че ако имате нужда от помощ, съм насреща с удоволствие. Simple Smile
На този етап недейте да си правите нищо със зърната В трети триместър стимулацията им по какъвто и да е начин (търкане, триене, галене) може да предизвика контракции. Всъщност това е един от естествените методи за предизвикване на раждане като му дойде времето.
 Ако ви е първа бременност, информирайте се от правилните източници и чакайте срещата с бебето.

# 319
С първата бременност си бях купила крема на Авент, но за щастие не ми послужи. Нямахме абсолютно никакви проблеми с кърменето. До скоро си стоеше, но му изтече срока и го изхвърлих.
За сега нямам намерение да купувам. Ако срещна проблем с кърменето, тогава.

Иначе аз след 2 дни влизам в 32-ра г.с. Притеснено ми е понеже според АГ, при която ходя на частно бебето все още е назад с десетина дни. Плацентата ми застарява, втора степен е засега. От днес започнах и протеин и пия още куп неща. Мъча се и с месото и рибата, да ги включвам, че и с двете бременности не мога да помириша месо. Наблягам на плодове, месо, млечни. Сега като включих и протеина се надявам да даде резултат. Много моля, ако някоя мама е пила протеин за наваксване на бебето, да сподели. С малката никога не съм имала такива грижи. Тя вървеше 10 дни напред, това човече пък 10 дни назад 🤷🏻♀

Утре съм на преглед извънредно при моята си АГ, според която на последния преглед пък бебето си е назад само 3-4 дни. 🤷🏻♀ Стискайте ми палци, че не мога да спя от мислите си вече за грамажи по седмици и т.н.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 13:45 от CardyR

# 320
Дами, току-що си взех изпита за доброволен консултант по кърмене към НАПК, така че ако имате нужда от помощ, съм насреща с удоволствие. Simple Smile
На този етап недейте да си правите нищо със зърната В трети триместър стимулацията им по какъвто и да е начин (търкане, триене, галене) може да предизвика контракции. Всъщност това е един от естествените методи за предизвикване на раждане като му дойде времето.
 Ако ви е първа бременност, информирайте се от правилните източници и чакайте срещата с бебето.

Честито ❤️ Дано виждаш само усмихнати мами с доволно сити бебчета ❤️!
Имам въпрос какво се препоръчва при плоски зърна? 😊

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 14:14 от svetlozara98

# 321
С първата бременност си бях купила крема на Авент, но за щастие не ми послужи. Нямахме абсолютно никакви проблеми с кърменето. До скоро си стоеше, но му изтече срока и го изхвърлих.
За сега нямам намерение да купувам. Ако срещна проблем с кърменето, тогава.

Иначе аз след 2 дни влизам в 32-ра г.с. Притеснено ми е понеже според АГ, при която ходя на частно бебето все още е назад с десетина дни. Плацентата ми застарява, втора степен е засега. От днес започнах и протеин и пия още куп неща. Мъча се и с месото и рибата, да ги включвам, че и с двете бременности не мога да помириша месо. Наблягам на плодове, месо, млечни. Сега като включих и протеина се надявам да даде резултат. Много моля, ако някоя мама е пила протеин за наваксване на бебето, да сподели. С малката никога не съм имала такива грижи. Тя вървеше 10 дни напред, това човече пък 10 дни назад 🤷🏻♀

Утре съм на преглед извънредно при моята си АГ, според която на последния преглед пък бебето си е назад само 3-4 дни. 🤷🏻♀ Стискайте ми палци, че не мога да спя от мислите си вече за грамажи по седмици и т.н.

Аз съм пила е при двете си предишни бременности, имаше добър ефект.

# 322
  • София
Аз с първата бременност имах ужасни проблеми със зърната. Нацепиха ми се до кръв, а и хич ги нямаше, добре че някъде бях чела и си бях купила протектори за зърна. Моите бяха на Авент и с тях малки засукваше много добре, иначе ревеше и не искаше. Ползвах и крем Лансинох за раните и омекотяване. Сега пак забелязвам че ужасно много почват да ми загрубяват зърната и от време на време се мажа с крема и е доста по добре.

# 323
Аз имах консултация с акушерка (тъй като тук влиза в пакета грижи поктиванин от застраховката, отделно ангажираш такава за проследяване след раждането) и тя ми каза за упражнения  за подготовка за кърмене, но ако не греша, каза да започна от 36 седмица. И че мога да пробвам да събирам коластра и да я замрая и да я взема  с мен като отида да раждам. Иначе и аз съм  чела,че стимулацията на гърди води до контракции.

# 324
Честито ❤ Дано виждаш само усмихнати мами с доволно сити бебчета ❤!
Имам въпрос какво се препоръчва при плоски зърна? 😊
Благодаря много за пожеланието.
Те съвсем плоски ли са? При студ, например, въобще ли не изпъкват?
Така или иначе, на този етап няма нужда да правиш абсолютно нищо със зърната. Много вероятно е след раждането те сами да изпъкнат достатъчно, за да е удобно за бебето. Дори и да не стане, бебето засуква ареолата, а не самото зърно. Желателно е да започнеш да предлагаш гърда възможно най-рано, докато гърдите още не са се напълнили с кръв, лимфа и мляко и не са станали твърди, защото тогава гърдите са меки, ареолите много еластични и за бебето е по-лесно да засуче. Когато вече си родила, може да опиташ да оформиш зърното с пръсти, за да е по-лесно за бебето, може да пробваш изцеждане с помпа за минута-две, т.к. то оформя добре зърната, може да опиташ изтегляне със спринцовка (срязва се от единия край, там се слага буталото и несрязаният край се слага на зърното и се изтегля).
Обратно на препоръките, не прибягвай до протектори и помощни средства веднага. Могат много да помогнат, но е хубаво да опитате без, защото си има особености. Казвам го и на база наученото, и като майка, кърмила година и два месеца с протектори. Обади се на консултант, ако имате въпроси след раждането преди да прибягвате до помощните пособия, може много да ви помогне, взимайки предвид твоята специфична ситуация.

Много са малко случаите, в които има нужда от подготовка преди раждане и те не се отнасят до жени, които не са кърмили до сега. За кърменето трябват двама, а вторият на този етап липсва. Няма нужда да си правите нещо на зърната и гърдите, нито да замразявате коластра, която да давате на бебето от шише. Най-доброто, което може да направите е възможно най-рано да сложите бебето на гърда. Ако нямате възможност за това да започнете да стимулирате гърдите чрез изцеждане, през първите два дни е достатъчно да го правите дори и на ръка по няколко минути на около 2,5-3 часа.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 12:05 от Welt

# 325
Здравейте! Тези от вас, който ще раждат секцио, имат ли вече запазени дати и колко дни преди термина е тази дата?  До днес мислих, че ще раждам естествено, но офталмологът препоръча раждане чрез цезарово сечение.

# 326
Здравейте! Тези от вас, който ще раждат секцио, имат ли вече запазени дати и колко дни преди термина е тази дата?  До днес мислих, че ще раждам естествено, но офталмологът препоръча раждане чрез цезарово сечение.
Аз ще раждам секцио (точно поради офтамологични причини), но когато го повдигнах на въпрос пред АГ-то в края на юни, тя каза, че е рано още да се коментира и че чак август ще го говорим. Терминът ми е края на септември (27ми), но от прочетеното досега знам, че настрочват цезарово между 7-10 дни преди термин. Аз отсега съм се настроила някак за около 18.09 (+/- ден, два), пък ще видим.

# 327
Момичета, ако сте от София може ли да препоръчате офтамолог за такъв преглед?

# 328
Аз ще раждам секцио (точно поради офтамологични причини), но когато го повдигнах на въпрос пред АГ-то в края на юни, тя каза, че е рано още да се коментира и че чак август ще го говорим. Терминът ми е края на септември (27ми), но от прочетеното досега знам, че настрочват цезарово между 7-10 дни преди термин. Аз отсега съм се настроила някак за около 18.09 (+/- ден, два), пък ще видим.
Моят термин е за 5.09, а според ФМ терминът се мести за 28.08. Май трябва да забързам подготовката 😀😀

# 329
Здравейте! Тези от вас, който ще раждат секцио, имат ли вече запазени дати и колко дни преди термина е тази дата?  До днес мислих, че ще раждам естествено, но офталмологът препоръча раждане чрез цезарово сечение.
Моят термин е за 5.09, а според ФМ терминът се мести за 28.08. Май трябва да забързам подготовката 😀😀
Аз пък имам малко тъп въпрос , това с изместването на термина след последната ФМ ли става ясно и се уточнява? Защо се мести, причини ? И значи ли това,че ако да речем си планово секцио 2седмици по-рано от термин, ако ти го изместят се мести и самото секцио? 🤣сега някои ще паднат от смях , но представа нямам , за първи път съм бременна и за първи път прочетох че термин може да се измести 😀

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 19:24 от Бонбон911

Общи условия

Активация на акаунт