Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 133
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Измества се, защото бебето върви 1 седмица по-голямо. По ултразвукови изследвания отговаря на 33 г.с., а според последния цикъл съм в 32.
За секциото не знам. На 20 съм на преглед при АГто, при което смятам да раждам. И аз се чудя кой термин ще се вземе предвид.

# 331
Момичета аз съм болна. Вдигам вечер температура, втриса ме и след това се потя, но това само докато спя. Иначе имам болки във врата и кръста, ако се пренатоваря. Дори не разбрах, че съм болна до днес. А явно ме втриса от поне 2вечери преди това. На море с ме на всичкото отгоре. Притеснявам се и за бебето вътре.

# 332
Петя, щом вдигаш температура в желателно да потърсиш лекар, за да те прегледа.

# 333
Добре е поне с АГ-то да се чуеш, че и аз така с температура бях 2 дни след седмица загубих вкус и обоняние, АГ-то ме прати на тест за ковид и излязох положителна, та до преди седмица бях под карантина.

# 334
Бях със стомашен вирус у температура два дни у аз след морето. Пих парацетамол две вечери. Температурата не  беше висока. Ентерол, смекта и рекомфорт, както и нош па. Все пак да не се притесняваш излишно свържи се с АГ или посети кабинет.

# 335
Момичета, ако сте от София може ли да препоръчате офтамолог за такъв преглед?

Здравейте, аз се следя в Ресбиомед, все още не съм ходила да попитам дали мога да раждам естестевно, но разполагат с добра апартура, така че със сигурност ще им се доверя.

# 336
Честито ❤ Дано виждаш само усмихнати мами с доволно сити бебчета ❤!
Имам въпрос какво се препоръчва при плоски зърна? 😊
Благодаря много за пожеланието.
Те съвсем плоски ли са? При студ, например, въобще ли не изпъкват?
Така или иначе, на този етап няма нужда да правиш абсолютно нищо със зърната. Много вероятно е след раждането те сами да изпъкнат достатъчно, за да е удобно за бебето. Дори и да не стане, бебето засуква ареолата, а не самото зърно. Желателно е да започнеш да предлагаш гърда възможно най-рано, докато гърдите още не са се напълнили с кръв, лимфа и мляко и не са станали твърди, защото тогава гърдите са меки, ареолите много еластични и за бебето е по-лесно да засуче. Когато вече си родила, може да опиташ да оформиш зърното с пръсти, за да е по-лесно за бебето, може да пробваш изцеждане с помпа за минута-две, т.к. то оформя добре зърната, може да опиташ изтегляне със спринцовка (срязва се от единия край, там се слага буталото и несрязаният край се слага на зърното и се изтегля).
Обратно на препоръките, не прибягвай до протектори и помощни средства веднага. Могат много да помогнат, но е хубаво да опитате без, защото си има особености. Казвам го и на база наученото, и като майка, кърмила година и два месеца с протектори. Обади се на консултант, ако имате въпроси след раждането преди да прибягвате до помощните пособия, може много да ви помогне, взимайки предвид твоята специфична ситуация.

Много са малко случаите, в които има нужда от подготовка преди раждане и те не се отнасят до жени, които не са кърмили до сега. За кърменето трябват двама, а вторият на този етап липсва. Няма нужда да си правите нещо на зърната и гърдите, нито да замразявате коластра, която да давате на бебето от шише. Най-доброто, което може да направите е възможно най-рано да сложите бебето на гърда. Ако нямате възможност за това да започнете да стимулирате гърдите чрез изцеждане, през първите два дни е достатъчно да го правите дори и на ръка по няколко минути на около 2,5-3 часа.

Блогодаря ти много! ❤️❤️❤️

# 337
Здравейте момичета, как сте с таза? Аз от седмица съм със брутално защипан/възпален седалищен нерв и не се търпи едвам седя ,ставам и ходя…Аг ми каза да пия малко милгама н за да го отпусне.Някоя от Вас в подобна ситуация и как я облекчихте ???? 🌹

# 338
Здравейте момичета, как сте с таза? Аз от седмица съм със брутално защипан/възпален седалищен нерв и не се търпи едвам седя ,ставам и ходя…Аг ми каза да пия малко милгама н за да го отпусне.Някоя от Вас в подобна ситуация и как я облекчихте ???? 🌹

Аз съм имала такъв проблем преди. Само физиотерапия ми помогна.

# 339
Аз имам прищипан нерв и доста проблеми и болки в кръста. Ходех на боуен терапия и се чувствах прекрасно. Сега ходя на масаж за бременни и също се чувствам много добре.

# 340
Здравейте!
Докторката каза, че имам контракции в 31 г.с съм.
Ще кача и снимка от последния преглед с тоновете на бебето, как Ви се струват тези контракции?

# 341
Здравейте!
Докторката каза, че имам контракции в 31 г.с съм.
Ще кача и снимка от последния преглед с тоновете на бебето, как Ви се струват тези контракции?

Наистина имаш контракции. Пиеш ли магнезий? Ако трябва увеличи дозата и почивай повечко, пази се 🩷

# 342
Увеличиха ми я на 3*2 магнерот, мисля че започна да има ефект с повече почивка.
💓

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 12:10 от bubanka

# 343
Аз съм с контракции от 4ти месец , магнезии и повече почивка помагат .. И ако станат на често отиваш в болницата на вливки за твое спокойствие

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 12:11 от bubanka

# 344
Здравейте момичета. Бях на преглед и след него съм развълнувана . В 30 г.с съм а бебо е с размери като за 31 г.с с диабет преди бременността . Тааа… АГто ми препоръчва секцио в 36г.с  тъй като има риск за него от вариращата ми Кръвня захар. Малко съм притеснена, макар ,че бебо е наред  . С нищо не съм подготвена. Имам само камера 😄

Общи условия

Активация на акаунт