Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 59 858
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
По малко от 50см и 55см за първият месец, че от вторият поне аз минах на 60.
Някой на клексан? Къде го биете. Аз започнах в краката и май сгреших, че д-димера ми скочи до 3+.
Моите ще са с 2г. Разлика точно. Еми синът ми сега е ужас също. Неконтролируем в 90% от времето, в което не спи.

# 556
  • Велико Търново
С тази бременност не съм била, но с миналата биех в ръцете. Но е неудобно когато си сам през деня.
Някой на клексан? Къде го биете. Аз започнах в краката и май сгреших, че д-димера ми скочи до 3+.
Моите ще са с 2г. Разлика точно. Еми синът ми сега е ужас също. Неконтролируем в 90% от времето, в което не спи.

# 557

Аз съм на Клексан от началото на бременността.. бия в корема още, но е все по трудно. Почти 35 седмица съм.
Можеш да биеш в мекото на ръката отзад.

Ааа момичета, вие имате ли някакви опъващи болки, не ме боли матката... А сякаш сухожилията на корема ми, от тежеста му...

Вечер завъртането е мъка.. А бебето още е седалищно Sad...

# 558
  • София, България
Момичета, вече съм в 38 г.с. и напоследък се чувствам зле психически. Frowning1 Появи се някакъв панически страх от самото раждане, въобще се чувствам супер подтисната, че не мога да се зарадвам, а само страховете са ми в главата. Страх ме е и от самата болка, признавам си. Confounded На моменти ми се появяват мисли да искам секцио, защото не знам тия контракции как ще ги издържа, казват, че първото раждане е много продължително и болезнено.
Може ли мамите, които са бременни за втори път да споделят при първото им раждане как са се чувствали, имаше ли някаква дихателна техника, упражнения или нещо друго, което ви е помогнало да се справите с този страх?

# 559
  • Велико Търново
Момичета, вече съм в 38 г.с. и напоследък се чувствам зле психически. Frowning1 Появи се някакъв панически страх от самото раждане, въобще се чувствам супер подтисната, че не мога да се зарадвам, а само страховете са ми в главата. Страх ме е и от самата болка, признавам си. Confounded На моменти ми се появяват мисли да искам секцио, защото не знам тия контракции как ще ги издържа, казват, че първото раждане е много продължително и болезнено.
Може ли мамите, които са бременни за втори път да споделят при първото им раждане как са се чувствали, имаше ли някаква дихателна техника, упражнения или нещо друго, което ви е помогнало да се справите с този страх?

Имай предвид, че от контракциите няма спасение, не знам колко са силни по време на естественото раждане, но след секциото бият инжекции за прибиране на матката. Мога да кажа, че това ме болеше  повече от самата операция. Но да кажат и другите момичета как е било при тях.

# 560
Веселинова, след секциото също не е песен. Контракции от прибирането на матката, болка в рязаното, купонът започва след операцията.
Аз не мога да спя напоследък, тежко ми е, трудно дишам, наближава лека-полека, а аз се чувствам много неподготвена. Септември ни е много наситен откъм събития и все се шегувам, че ще раждам чак след 20-ти. Имам да купя някои дреболии като хавлиики и някоя дрешка и това е.

# 561
Ако има мами раждали нормално и след това секцио ,могат да споделят има ли разлика в самите контракции при нормалното и при секциото след това. Питам това защото от две три места и то лекари чувам,че контракциите са си контракции ,но били по различен начин като сила,болка и интензитет .🌹 ще е доста полезно смятам за тези от нас , които ни предстои и се страхуваме 😍

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 10:51 от Бонбон911

# 562
Има една група във Фейсбук - " Раждане с любов", в която се споделят доста  подробни разкази за естественото раждане.
Има различни хомеопатични продукти, които може за се ползват при стрес по време на раждане, а и винаги може да поискате упойка.
В Ютюб има много клипчета с дихателни техники по време на раждане, може да си вземете термофор, арника, има как да облетчите  до някаква степен нещата.

Аз имам въпрос към мамите, които са с 2ра и 3та бременност и вече са в болничен. Какво пише на диагнозата? Аз си прочетох болничния лист вкъщи и пише диагноза " първа бременност", а ми е 3та 😁. Дали е грешка, или е стандартен текст?

# 563
Аз се подготвям психически за секцио.. бебчо още е седалищно.. и си стои така от вече над 1 месец. Тоест не се върти да каже човек, че ще се завърти. Той си вири главата редовно 😀 затова съм убедена, че главата е нагоре. Но... акушерката ме убеди, че бебо знае как е най - добре и да му се доверя. Затова съм спокойна.. Щом се налага да е секцио, нека е секцио. Все пак при мен е Божа работа.. пък дано мине лесно ❤️😇🙏

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 11:18 от svetlozara98

# 564
При мен болката от контракциите беше толкова голяма, че контракциите след това при прибиране на матката не са ми оставили спомен като нещо-кой-знае-какво.
И при всеки е индивидуално относно продължителността. При мен се случиха сравнително бързо нещата, независимо, че ми беше за първи път. Мен лично най-много ме притеснява това, че повръщах и това правеше нещата ужасни. Ако все пак не издържа на болката, този път ще искам упойка. През главата не ми минава, обаче, за секцио, ако не се налага, разбира се.

# 565
Аз нямах болезнени контракции след предишното секцио... Спомням си в реанимацията, че ми се стягаше корема, но болка нямаше. Раната си ме болеше седмица-две, но не толкова че да имам нужда да пия обезболяващи. Другата седмица ме чака второто секцио, дано да мине леко Simple Smile

За болничния, при мен пише "Причина: Бременност", без да се уточнява коя под ред, но на "Диагноза по МКБ" пише Z34.8, което е за друга бременност, Z34.0 е за първа бременност. Може би са го объркали при теб, ZornitsaTs.

# 566
Светлозара, опитвала ли си упражнения, йога, Боуен терапия? На доста жени помага.

# 567
Светлозара, опитвала ли си упражнения, йога, Боуен терапия? На доста жени помага.

Опитах с йога, но без успех.. принципно имам септум на матката и е много вероятно да е заради него, но надеждата умира последна. Спя само на ляво, с възглавница между краката - защото се въртели основно вечер... но така е наместено милото, даже и не мърда от това намесване. Единственото, което ми дава някаква надежда, е че съм с околоплодни води на горна граница и уж има място.. стига да прояви желание. 😀

# 568
Аз нямах болезнени контракции след предишното секцио... Спомням си в реанимацията, че ми се стягаше корема, но болка нямаше. Раната си ме болеше седмица-две, но не толкова че да имам нужда да пия обезболяващи. Другата седмица ме чака второто секцио, дано да мине леко Simple Smile

За болничния, при мен пише "Причина: Бременност", без да се уточнява коя под ред, но на "Диагноза по МКБ" пише Z34.8, което е за друга бременност, Z34.0 е за първа бременност. Може би са го объркали при теб, ZornitsaTs.
Много благодаря за отговора!
Объркан е...

# 569
Здравейте, септемврийски мами! От мамите месец октомври съм. Понеже термина ми е за 11ти, но ще съм секцио, по всяка вероятност си чакаме девойката септември. В 32 г.с съм. Ще следя и тази група с интерес!😊

Общи условия

Активация на акаунт