Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 253
  • 781
  •   1
Отговори
# 255
Откраднах от темата за вицовете, но тук му е мястото на този факт Laughing

Тея дъждове ми провалиха целия сезон! Тъкмо направих плочки за лятото и от влагата всичко се наду..

# 256
Точно за това говоря,цял живот съм се ограничавала,диети,спорт,сега фаст от 5г,но уви вече нищо не помага и кг се качват скорострелно.
Все още ту имам ту нямам цикъл,апетита много ми се увеличи,но се наливам с вода,ям повече плодове,може би да ги огранича,ама то какво остава егати,не ям ориз,картофи,пробвах кафето да пия без мляко,никакъв резултат корема си е издут,ще пробвам с глад малко да видя

# 257
С глад и яко спорт чудесно си разскапваш надбъбречните, щитовидната и изобщо организма, за съжаление се разбира на малко по-късен етап.
Аз последните месеци силно ограничих храната, защото го закъсах с стомаха, предполагам заради стрес. То като ти е гадно, и не ядеш. Отслабнах някъде 3 кг за месец, обаче нямах сила за нищо, едвам се влачех. Та като чета и чувам за такива съвети глад и спорт, и се чудя, като гладуваш, откъде аджеба да намериш сили да си адекватен, да си вършиш работата, и изобщо да съществуваш. Ограниченията си имат някакви здравословни граници.

# 258
Съгласна съм с Lemy.
Аз от нервите съм малко килограми., и по принцип и сега особено.
Имах един период преди 6-7 години, в който бях добре закръглена и по-спокойна.
Ей това искам сега.

# 259
  • 1st floor
И аз страдам от запек и започва да става все по-сериозно. Да препоръчате нещо, към което не се привиква? Ям огромни количества плодове и зеленчуци, пия вода, но не помага. Килограмите все още мога да огранича, ако броя калории и не спирам да спортувам. Обаче пустият апетит проваля първото. Не знам от стрес или от противозачатъчните, но така ме кара на ядене и то на сладко, че не е за разправяне. Остана ми още един месец да ги пия, точно за лятото се освиних. Дано поне ми вкарат в ред цикъла и кистата се е разкарала.
Кажете, моля, още нещо за ИНДОЛ - 3 - КАРБИНОЛ, че ми събуди интереса. На коя фирма, колко време се пие, почива ли се?

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 07:39 от НеПоКоРнА

# 260
И аз ям много салати и плодове и гастроентееолога именно ми каза,че подуването е точно от тях,еми добре ама какво да ям да му се невиди ,отчайващо е наистина с толкова ограничения и спорт кг да се покачват

# 261
  • София
От запек страдам цял живот, особено след като спрях цигарите. Като че ли последните 2 години имам влошаване. Изреждам нещата, които ми помагат ,но разбрах, че трябва редуване. Сушени сливи, кайсии и смокини. От плодовете пак кайсии. По две супени лъжици сусамов тахан и последното ми откритие е лъжица с чия в кисело мляко. Друго при мене не работи. Овесените ядки само ми надуват корема и няма резултат. Другите плодове също. Иначе пия доста вода, хапвам доста салати, хляб само сутрин филийка. Сладкото забелязах също ме запича. Не ям ориз и картофи.

# 262
Благодаря ти за съветите,за съжаление всичко това правя,но ефект нулев ,само яко подуване на корема и тежест

# 263
  • София
Минавам да се оплача. Няма цикъл този месец. Кило и половина нагоре. Ужас. Пих Витекс една седмица, имам чувството, че от него напълнях, спирам го.

# 264
  • тук и там
Aз винаги съм си била закръглена. Като млада бях "сочна" по-скоро, със извивки там дето трябва Grinning , ама след това само степенувам пълнотата-малко пълна, пълна,  много пълна, вече минавам в графа "дебела". Но аз си хапвам. Ако гладувам, и го правя достатъчно дълго време -вероятно ще мога да отслабна,макар и бавно,  но мога да изкарам съвсем малко време на диета-тоест бързо се отказвам и лакомията ми надделява.
Имам слаби приятелки на моята възраст, ама като седнем нали ги виждам какво ядат-почти нищо.Боцнат по малко нещо ,иначе цял ден карат на кафета, сладко не ядат, освен по изключение.Та при мен си е от ядене, ама сега качам предимно в горната част на тялото. Преди на дупе и бедра, сега мазнини имам на корема натрупани.
Иначе и аз съм запечена вечно. Едни плодови фибри вземам от аптеката , като бонбони са, дето се дъвчат и после се пие вода, но честно казано рядко ги ползвам(един два пъти до сега съм пробвала).Имат ефект за разхлабване, не за подуване.
Цял ден ми къркорят червата на мен-без значение яла ли съм, не съм ли, какво съм яла и т.н.

# 265
  • София
За разхлабване - смляно ленено семе (аз ръся на салатите от него), чия или хуск с много вода (ако не се пие достатъчно вода имат обратния ефект), освен разбира се сушените сливи и другите неща

Според Аюрведа, най-силните храносмилателни сокове са на обяд, - 12-13 часа и тогава да се ядат сурови салати, а вечерта е добре да се ядат само сготвени зеленчуци, за да се усвояват по-добре и да няма това поддуване.

Когато става въпрос за глад, смятам, че е полезен когато е в рамките на мах 2-3 дни/веднъж месечно. Така храносмилателната система си почива, според мен се подобрява абсобцията на хранителни вещества, четох, че влияе добре на инсулиновата резистентност. Аз правя такива 1 месечно, но не всеки месец, но през това време не спортувам или правя много лека йога с повече разтягания, и бавни разходки пеша. Това ми помага да си държа апетита под контрол, защото след това правя и много бавно и постепенно захранване. А какъв вкус има храната след това! Всичко ти се струва вълшебно. Освен това забелязах, че ми се отразява добре на цикъла - идва и си отива неусетно, почти без ПМС

# 266
Сливите и кайсиите сушени ли ги ядете или ги накисвате във вода и после ги ядете?

# 267
  • София
Сливите и кайсиите сушени ли ги ядете или ги накисвате във вода и после ги ядете?

Нарязвам и накисвам с вода и чия и добавям кисело мляко.
Пробиотиците също са важни.

# 268
  • Варна
На мен кивито ми действа безотказно, когато се обади запекът. Изяждам 1-2 преди ядене и ела гледай.

# 269
За запек пробвайте да увеличите мазнините. Аз си слагам масло в кафето. Може да пробвате и алое на кристали. От хуск също съм доволна- сутрин на гладно с вода.
Подуването е от плодове и зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт