Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 239
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
Ами аз не се подувам от газове или подобни неразположения. Просто си имам корем, качвам там, там са ми килограмите. Никога не съм имала плосък корем, дори на 20, винахи съм била мека и пухкава, дори на идеални килограми, истински дебела съм била само в един период и си ги свалих килограмите. Сега се закръглям точно тип лелка Simple Smile Сори. Нещата от живота. Та аз задържам течности, нямам газове, и си трупам истински килограми, не е подут корем.

# 241
Аз пия Вечерна иглика да не кажа голяма дума,ама поне 2 години. Нямам оплаквания от нея,даже ако спра и за седмица такива симптоми се връщат,че..... Не знам дали и кога трябва да се почива от нея,ама не смея чак. Иначе около Ову имам кофти симптоматика и кръвното ми понякога се вдига до 130/90. А седмицата преди цикъл е 110/70. Едва ли е от Игликата,по скоро е от хормоните

# 242
Аз пия Вечерна иглика от около месец по едно сутрин и едно вечер уж за горещи вълни , но ефект няма. Обаче и моето кръвно е 110/ 70 и това взе да ме притеснява , че е ниско . Та се чудя дали да не я спра , че и без това не ми помага за вълните , пък и за корема няма подобрения –подут и къркорене.

# 243
Да, за подуване и газове и аз препоръчвам изследване за бактерии, при сина ми след няколко години страдания се оказа че има Кандида и с  лекарства се оправи и изчезнаха като с магическа пръчка тези оплаквания
А има ли нещо профилактично да се взема за тези бактерии.Четох че изследването струва около 80-90 лева и не се покрива от Здравната каса , а ако кажа че искам итакова изследване , вече ще ме пратят на психиатър.

# 244
Мерси за насоките,аз винаги съм имала запек сега и къркорене,газове тежест и никой лекар не открива нищо,било заради запека и понеже напоследък имам много напрежение и стрес това също оказвало много влияние,е да ама аз цял живот съм си така и не ми е ставал така корема,и аз мисля качените кг са в корема
Иначе съм на фаст от 5г,но вече нищо не помага и кг се изтрелват нагоре нон стоп
Ужасно некомфортно е и от нищо не се повлиява и не смъква корема и кг
От предмено ли е не знам,но е мн отчайващо за мен положение
Явно трябва да се примиря с кг и това е
Нито спорт,нито режим помага вече
Някой друг да има подобни на моите оплаквания и да се дължат наистина на стрес и напрежение,защото така се вдигал кортизола и той забавя метаболизма?
И аз бих искала да знам ако има нещо профилактично да се взима за тези бактерии
И постоянно се ограничавам в храните ,а новото също е ,че съм постоянно гладна,но се наливам с вода

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 13:52 от strawberry0302

# 245
lbl, 110/70 е повече от чудесно кръвно,не е ниско...Ще дойде ден дето ще пием хапчета за кръвно. Някои момичета отдавна са на терапия за кръвно...

# 246
Момичета, някоя има ли проблеми при прием на Prim oil? Пия го от 2 седмици, вече съвсем не мога да спя, от няколко дни съм с главоболие, днес и с високо кръвно Sad

Възможно е да не е от примойла а от възрастта. Това е част от симптомите на премено които рядко се повлияват от добавки.

# 247
strawberry0302, много години откарах на нисковъглехидратно хранене, 3 от които на нввмх, фастове, мастове, всичко както си му е реда. Та, като започна да ми прескача цикъла, точно по същият начин нищо вече не действаше, и за година и половина трупнах едни 10 кг.
Реге е споделяла същото, общо взето жените които преди това сме контролирали нещата по някакъв начин, след това вече нищо не е работело.

# 248
Аз Вечерна иглика съм пила сигурно 10г. От няколко месеца я спрях

Бактерии се откриват с изследвания и се лекуват с антибиотици. Всичко друго е нон сенс

# 249
Борбата с килограмите е обречена - както каза Леми, за дами които цял живот са се държали в ръце за едни по-привлекателни килограми. В момента , каквото и да опитваме е обречено на неуспех. Излиза че трябва да намалим още повече храната ( а то няма накъде) и да увеличим движението ( то няма здраве за интензивност като преди). Даже е добре ако станат само десет килограма отгоре, защото примерно при мен са много повече. Поддържала съм цял живот 7-8 кг под нормата си  - вместо около 72 бях с режим 64-65. Сега съм около 80кг и това са 15 кг над старите си килограми отпреди 5г. Звучат много но дефакто са само 8 кг над нормалните ми килограми. но как тежат ...

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 19:47 от _re_ge

# 250
Два пъти съм борила хеликобактер с антибиотици, 2 схеми на лечение, неуспешно. Хеликобактера и двата пъти беше доказан с гастроскопия. След това пробвах с алтернативно лечение, упорито и продължително. Година и два месеца по-късно имах отрицателен резултат за Хеликобактер.

# 251
  • Бургас
Не е мисия невъзможна отслабването, но трябва много воля и ограничаване на храната, повечето ми приятелки, които поддържат слаби фигури, се хранят с направо минимални количества и много спортуват

# 252
Не е мисия невъзможна отслабването, но трябва много воля и ограничаване на храната, повечето ми приятелки, които поддържат слаби фигури, се хранят с направо минимални количества и много спортуват
ние имаме воля и се ограничаваме,  щом цял живот сме го правили и сме поддържали до менопаузата сериозни поднормени килограми. какво повече можем да ограничим сега  - нищо Simple Smile  Както възможно ли е спортуване повече при условие че възможностите ни наистина намаляват в физически аспект.
 МЕнопаузта пренарежда всичко.  Моят организъм е свикнал на малко храна и много движение. Сега движението е силно редуцирано. Съответно само с ограничена храна няма как да стане.  Аз имам приятелки които много отслабнаха в пременопауза , но бяха силно закъглени цял живот и само понеже спряха алкохола и почнаха да ядат повече зеленчуци свалиха доста килограми. Аз не знам кое от двете е по-добро. За себе си -цял живот съм била суперслаба, защото така исках, явно  сега ще видя как е да си закръглена, но това сякаш повече ми допада от обратното.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 19:44 от _re_ge

# 253
При мен вечерната иглика най-после отново подейства. След като след почивката просто забравих да я пия😀. Този месец нямам подут корем и гърди - дини.

# 254
  • Бургас
Значи извода за мен е, че няма смисъл да се подлагаме на много лишения преди менопаузата, защото после ще ни се наложи, а тялото няма да има накъде повече.Дано поне апетита да спада.

Общи условия

Активация на акаунт