Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 255
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен отново,на 48г ту имам ту нямам цикъл,вълни и ужасно безпокойство и качени 4кг,всички ли качвате кг  в тази възраст и подуване в областта на корема въпреки постоянно спорт и внимаване с храната,май трябва да се примиря вече,че няма сваляне на тоя корем и кг и чувство за постоянна тежест в корема
Безнадеждно ли е положението откъм кг ?Sad
5г вече съм на интервално хранене-фаст с което поддържах кг,но сега нищо не помага вече и сякаш всеки ден кг се покачват

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 18:51 от strawberry0302

# 226
  • Варна
Аз отскоро се боря с 4 кг и нямам дългосрочно мнение. Но поне по моя опит, подуването пречи повече от тези 4 кг. Мразя го, до момента лек нямам. И само да съм честна, не всеки месец е така. След около 4 месеца драма, имах 2 месеца рай, все едно нищо не е било. И после пак.

# 227
В съседна тема пият/дъвчат мастиха.Опитайте.

# 228
Благодаря Ви светли,явно няма “лек” Sad
ДХЗ какво е мастиха  ?

# 229
Това подуване от хормоните ли е, откъде идва? Аз все си мисля, че са някакви газове в червата, то нали там са близко до яйчниците и си мисля, че някак нещата са свързани, а мога и да греша, знам ли?

# 230
Благодаря Ви светли,явно няма “лек” Sad
ДХЗ какво е мастиха  ?
Нещо като смола-естествен продукт.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010021898

Има различни форми, някои като дъвки за дъвчене, дражета за пиене.

# 231
Това подуване от хормоните ли е, откъде идва? Аз все си мисля, че са някакви газове в червата, то нали там са близко до яйчниците и си мисля, че някак нещата са свързани, а мога и да греша, знам ли?
Ходих на 2 гастроентеролога и казаха и двамата,че е от газове,дадоха ми еспумизан,гинеколога твърди ,че е гастро проблем и общо взето се въртя в кръг,а тежестта в долната част на стомаха си продължава както и кг и талията ми се увеличава нон стоп
Ще потърся тази смола

# 232
Може вече и да се повтарям,  също така не агитирам никой,  но ще споделя и моя опит с подуването и газовете. До скоро имах подуване, газове, от там и констипация. Подаването и газовете бяха много болезнени чак тогава разбрах защо плачат бебетата от колики. Пиех еспумизан мислех да сменя лекарствата които приемам за сърдечния ритъм( защото преди 3г излязох от ритъм, това явно е било началото на моята менопауза  като се замисля )  защото мислех че от тях се запичам. Изобщо не отдавах тези симптоми на навлизането в менопауза,  но сега като ви чета и разбирам, че от доста време съм вървяла по този път без да осъзнавам и да отдавам голямо значение. От началото на март започнах режима Зоната и постепенно след няколко седмици спря да ми се подува стомаха, оправих си и констипацията, отслабнах с 5 кг, но имам още малко( в момента тежа 55кг и трудно се сваля още). Цикълът не ми се нормализира,  но това освен хормонални лекарства, не виждам какво друго може да се направи, пък аз цикъл не държа да имам само до се чуствам добре .
Така че, това е моят опит , но не знам дали на всеки ще се отрази така режима.

# 233
Мен Зоната така ме запече, че две седмици не можех да се оправя, беше ужас, все едно червата са ми бетонирани. Иначе в началото корема ми се прибра, свалих 3 кг за месец, ноо...още не смея и да си помисля да се върна на нея, макар да ми се иска.

# 234
Моето АГ ми каза, че пременото много се отразява на стомах и черва.

# 235
При мен подуването се дължеше на бактерия. Огромен процент от хората я имат, но не знаят и така с години.
За хеликобактер пилори говоря. Лечението е с антибиотици и цялото семейство трябва да ги приема

# 236
  • Бургас
Да, за подуване и газове и аз препоръчвам изследване за бактерии, при сина ми след няколко години страдания се оказа че има Кандида и с  лекарства се оправи и изчезнаха като с магическа пръчка тези оплаквания

# 237
Момичета, някоя има ли проблеми при прием на Prim oil? Пия го от 2 седмици, вече съвсем не мога да спя, от няколко дни съм с главоболие, днес и с високо кръвно Sad

# 238
Би трябвало даже да намали кръвното, според действието, което има върху сърцето и кръвоносната система.
Спри го за седмица поне и мери кръвно редовно.

# 239
Момичета, някоя има ли проблеми при прием на Prim oil? Пия го от 2 седмици, вече съвсем не мога да спя, от няколко дни съм с главоболие, днес и с високо кръвно Sad
Пия месец и половина. нямам оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт