Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 209
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
И аз преди много страдах от херпеси и то симплекс,на опашната кост. Обаче покрай Ковида бая цинк изпих и Л лизин и спря да ми излиза гадината😁😂😂😂

# 106
  • Бургас
О, благодаря, ще го пробвам и аз този метод.

# 107
Пих дълго време лизин и не ми помага за симплекс. При мен излизат по хрущяла на нослето.

# 108
  • Бургас
Отвътре ли? На мен и на мъжа ми ни излиза на върха на носа, но отвътре,  отвън се зачервява и боли при натиск, а на мен и под носа до устната /мести се все по-надолу/.Никога преди съм нямала херпеси, той е имал през годините по устните.

# 109
Отвътре, на самия хрущял и е много болезнено. Страдам от дете и за мен решение не съм намерила.
След един грип цялото ми лице и нос бяха в един огромен херпес, слава Богу не останаха белези, но бях потресаваща гледка.

# 110
  • Пловдив
Момичета и аз повече ви чета,малко пиша за което съжалявам...По повод инконтиненцията,моята лекарка ми препоръча Лазерната вагино-пластика, някой да.и е правил? При мен проблема се задълбочава, съхна и вехна дали ще успея да се въздържа.Иначе поне на седмица имам горещи вълни,но само през нощта-много е гадно.По принцип със съня нямам проблем, но тревожност,апатия и депресия са ми в пълна сила.И аз уж доста съм обиколила по света,уж много се радвам на предстоящото приключение,но някак не е същото като преди  .  Нищо не ме радва ,но и не ме притеснява все едно съм в някаква безтегловност. Ще видим как ще  продължи.
За протокола съм на 46 години,със спирала Милена заради миомни възли.

# 111
Кажете нещо за забавен метаболизъм.

# 112
Повече движение и промяна в храненето.

# 113
  • Бургас
Момичета и аз повече ви чета,малко пиша за което съжалявам...По повод инконтиненцията,моята лекарка ми препоръча Лазерната вагино-пластика, някой да.и е правил? При мен проблема се задълбочава, съхна и вехна дали ще успея да се въздържа.Иначе поне на седмица имам горещи вълни,но само през нощта-много е гадно.По принцип със съня нямам проблем, но тревожност,апатия и депресия са ми в пълна сила.И аз уж доста съм обиколила по света,уж много се радвам на предстоящото приключение,но някак не е същото като преди  .  Нищо не ме радва ,но и не ме притеснява все едно съм в някаква безтегловност. Ще видим как ще  продължи.
За протокола съм на 46 години,със спирала Милена заради миомни възли.

Това ми е един от проблемите и на мен-нищо не ме радва, все нещо ме тревожи, но аз си мислех, че при мен е от анемията и от щит.жлеза.Движа се, нямам стрес, пия витамини, храня се сравнително здравословно, но нещо става последните 2 години, сякаш съм друг човек.

# 114
Виждам, че сме много тези, които имаме тревожност и апатия, и това ни влошава качеството на живот. Мен нервните избухвания ме тормозят, ама в тези случаи да му мислят околните😂. Обаче когато ме "стегнат" депресивни състояние и ми е усукана на възел душата, тогава буквално откачам. Сега съм в някакъв период, в който се събуждам рано с тревожност в стомаха и ми се плаче от сутринта🤔. Следобяд към вечерта обикновено ме отпуска .Споделяйте кой какво прави в такива случаи, че се не трае (извън варианта психиатър-антидепресанти). И всички съвети като хобита, музика, разходки, приятели ги знам, ама не помагат.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 09:59 от Фрезия24

# 115
И аз така.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 10:50 от Lemy

# 116
Не знам защо си против психиатър-антидепресанти.Преди време съм се възползвала от този вариант.В момента приемам ,,и масло от вечерна иглика,вит Д(следя си нивото),3 вида магнезий и др добавки.Грижа се за градина,пътувам когато имам възможност,ходя да танцувам,събирам се с приятели,пия вино и т.н.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 10:45 от dt

# 117
  • Бургас
Аз пия бахови есенции, но нищо не помага трайно.Единствена като ми се вдигне хемоглобина и пекне слънцето леко се оживявам.Дано да е период.

# 118
Правили ли сте си някакви изследвания?

# 119
Преди 5 години, когато бях на 42 и ми започнаха тези състояния, изследвах щитовидни хормони, полови хормони, вит. В12 и D. Всички бяха в референтните граници, само вит.D ми беше под долната граница, но си признавам, че пих Вигантол около месец и после не😊
Впоследствие от прочетено тук-там ми се струва, че и щитовидните не са ми от най-добрите, но не мога сама да си назнача лечение, а лекарите казват, че с в нормата и това е.
Понеже много съм анализирала как така пък изведнъж на 42 години взех, че "откачих", свързвам появата на тези емоционални амплитуди само с началото на пременопаузата, защото около година по-рано беше започнало скъсяване на цикъла( на 25 дни), намаляване на времетраенето(2-3 дни) и количеството, кафеникаво зацапване в началото и края и т.н.
Извинявам се за дългия пост, но наистина не мога да повярвам, че от жизнерадостен оптимист и що-годе уравновесен човек, до края на живота си ще бъда ревлива истеричка.
Трябва да има някакво решение, трябва, то ние повечето тук нямаме 50 още.
Моля, някой да каже нещо оптимистично🤗

Правили ли сте си някакви изследвания?
https://

Общи условия

Активация на акаунт