Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 203
  • 781
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
При мен хобита да искаш Smiley, но помагат, да.Без тях и без движение не знам как се оцелява.

# 136
  • Бургас
Аз никога не съм имала някакви хобита, давайте идеи, вкъщи основно чета книги, гледам филми и канали като Дискавъри, Хистори.. навън ходя 2 пъти седмично на каланетика, от време на време на театър, вървя пеша в парка, обмислям да започна да карам колело и да отида на някой поход, танци и музика много не ме влекат, хич не се сещам за някакви хобита, дето да ми предизвикат интереса

# 137
  • София
Аз никога не съм имала някакви хобита, давайте идеи, вкъщи основно чета книги, гледам филми и канали като Дискавъри, Хистори.. навън ходя 2 пъти седмично на каланетика, от време на време на театър, вървя пеша в парка, обмислям да започна да карам колело и да отида на някой поход, танци и музика много не ме влекат, хич не се сещам за някакви хобита, дето да ми предизвикат интереса

Майтапех се с колежките, че си имам дълъг списък с неща, които ще правя, когато децата пораснат.
Изчаквам още малко и второто да отхвъркне и се залавам да уча за йога учител/инструктор - хем ще помагам на изкривени роднини, хем ще имам много поводи за запознанства.
Другото нещо, което искам е - шивашки курс.
Бих ходила и на екскурзии в планинана в организирана група. Имах една позната, която обиколи пеша Европа на 70 години с една група от баби. Еми искрено им се възхищавах и благородно завиждах.

За себе си осъзнавам, че е хубаво да имам хобита, които ме свързват с нови хора и излизания навън.

# 138
Е,то хобито зависи от интереса.Аз съм минала през най-различни.От тийнейджър до сега.Рисувах,занимавах се с различни приложни техники(декупаж,пирография,гравиране върху стъкло,картички,мозайки от солено тесто,преправяне на мебели).бродирах,научих се да плета на една кука,мога и на две,редях пъзели и още много варианти има.Споменатия туризъм,цветарство,танци и съответно купони,преди време карах колело,но ежедневието ми в момента не го позволява,а и вече нямам толкова желание.
True Calm пия по едно сутрин и вечер.

# 139
  • Бургас
Астрология и езотерика, плетене, декупаж, всичко на здравословна тематика, танци харесвам.Шивашки курс и аз искам.

# 140
  • In transit
Йогата действа много добре, поне при мен. Полезна е за тялото и душата. Медитацията също, но нея не съм я овладяла още...мислите ми постоянно бродят някъде. Grinning

# 141
Да,това със шивашкия курс е мн хубаво. Аз мога да шия и машина си имам,защото майка ме е научила . Но е мн полезно,не ползвам шивашки услуги за разни ремонти,правя си го сама😀

# 142
  • In transit
Хаха, ето колко сме различни. Завършила съм моден дизайн, мога да шия, като млада много обичах. Сега, шиенето е от дейностите, които ме изнервят. Готвенето обаче ме успокоява. 😁

# 143
Аз мога да шия, но направо го мразя. : ))

# 144
Кажете нещо за забавен метаболизъм.

И Биотин във висока потенция, ще съживите и коса, и нокти, освен забързване на метаболизъм.

# 145
  • София
Хаха, ето колко сме различни. Завършила съм моден дизайн, мога да шия, като млада много обичах. Сега, шиенето е от дейностите, които ме изнервят. Готвенето обаче ме успокоява. 😁

За шиенето - може би искам, защото не мога хич и искам да се науча.

И мен готвенето ме успокоява, но не когато е по задължение, а като ми дойде музата и тогава обичам да експериментирам и въобще не ме бива да следвам рецепти.

# 146
  • 1st floor
Дългите разходки в планината мен ме успокояват. Краката понякога едва ходят, но душата лети! Blue Heart Спорт, танци, плуване. Така си запълвам вечерите и сутрините преди работа. Усещам, че поради липсата на свободоно време ми куцат социалните контакти. Театър, кино, приятели, роднини - не намирам почти време за тях. С всяка изминала годинан все повече не ми се работи. Иска ми се цялото време да си е само за мен. Някак изгубени ми се виждат тези осем часа в офиса и много ми тежат. Даже се замислям да си сменя работата, бранша, всичко. Не че пак няма да губя тези часове, но имам нужда от промяна. А и си е традиция при мен на всеки 5-7години. Grin Направо се чудя на хората, които издържат на едно място дълги години подред.

# 147
  • тук и там
Аз го побърках този календар, от цяла седмица не знам в цикъл ли съм или не съм.Имам някакво кафеникаво зацапване, но е само по време на спорт, или на тоалетната хартия.Бях писала че ми е дошла менструацията, после го изтрих, сега пак ..Това пък да не знаеш дали си в цикъл ,или не -не ми се беше случвало скоро..Обикновено-или има, или няма, а сега..Като отида на АГ ме пита кога е била последната менструация-ами как да знам..Когато  си е  както трябва -знам датата, ама като е както сега -да не знам зацапване ли е, менструция ли е, овулация ли е..

# 148
  • 1st floor
Това кафеникаво зацапване и аз го имах до скоро след по-тежка тренировка или преход в планината. Малко след като започна, ми откриха киста на яйчника и миома. Не твърдя категорично,  че едно от двете е причина,  но вече втори месец съм на противозачатъчни заради кистата и най-накрая спря. Представям си и се надявам, че е изчезнала вече. Ще видим след два месеца.

# 149
  • тук и там
Да,може това да е. Аз често като отида на Аг ми откриват киста на яйчника,обикновено сама се маха,но понякога ми изписват и на мен хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт